Kololo Game Reserve

Kololo private game reserve is gelegen in het hart van het Waterberg natuurgebied in de provincie Limpopop. De 13 chalets staan in de ongerepte natuur en garanderen u privacy en ontspanning. De safari chalets varieren van 1 tot 3 slaapkamers en zijn uitgerust met: koffie en thee faciliteiten, haardrogers, terras met stoelen en aangrenzende badkamer. Kololo ligt gunstig : op ca. drie uur rijden vanaf Johannesburg International Airport.  En een prima stop onderweg naar het Noorden of Oosten van de provincie. Het gebied is malaria vrij!

De accommodatie is ook zeer geschikt voor groepen, minder validen, families en kinderen. Het reservaat bestaat uit 3000 ha ongerepte natuur en grenst aan het Welgevonden Nature Reserve wat een big five game reserve is. Het verblijf in Kololo kan op basis van selfcatering (op aanvraag) maar is normaal gesproken op basis van logies/ontbijt en diner.  Indien u verblijft op basis van logies/ontbijt en diner is ook 1 game activiteit in het Kololo park opgenomen in de prijs en kunt u gratis gebruik maken van de aanwezige mountainbikes. Het hoofdgebouw beschikt over een restaurant, zwembad en gezellige bar.

Kololo is  geclassificeerd als een veilig wildreservaat. Dit betekent dat  er geen gevaarlijke dieren in het reservaat voorkomen. U kunt ongestoord wandelen of fietsen.  Er zijn 3 fiets- en wandelroutes uitgezet. Het reservaat is ook zeer geschikt voor kinderen. Er zijn ook kinderfietsen. Tevens bieden wij een kids programma aan. Informatie op aanvraag.

Kololo Game Reserve ligt in de prachtige Zuid-Afrikaanse provincie, Limpopo. Kololo Game Reserve grenst aan het Welgevonden Game Reserve. Het gebied Waterberg (14.500 km²) is malariavrij en daarmee de perfecte safaribestemming. In de aangrenzende reservaten vindt u de “Big Five”, het grote wild. Met een beetje geluk ontdekt u ze ook vanaf uw eigen terras.

Kololo Game Reserve biedt naast de game drives in het aangrenzende Welgevonden, een nieuwe, unieke en spannende activiteit: een wandelsafari om de Big 5 te ontdekken. Deze wandeling vindt plaats onder leiding van een ranger en kan direct vanuit Kololo worden gestart.

Het Welgevonden gebied heeft een beperkte toegang, maar onder leiding en bescherming van onze gecertificeerde rangers is het nu mogelijk om exclusief en in een klein gezelschap dit gebied te voet te verkennen. Kosten op aanvraag. Een spannende ervaring die het mogelijk maakt het wild op een totaal andere wijze te ontdekken en te ervaren.

De beste manier om de bush, de dieren, de geluiden en geuren te ontdekken is door zelf door de natuur te wandelen. Alleen dan kan men echt één met de natuur worden, en dichter bij de dieren komen.  U voelt uw hart te keer gaan wanneer u een neushoorn vlak langs ziet komen. Dit is een echte “once in a liftetime” ervaring: dichtbij de natuur en de dieren van Afrika.

De Kololo Big 5 safariwandelingen worden georganiseerd voor groepen met een minimum aantal van vier en een maximum aantal van acht personen. De wandeling duurt ongeveer drie uur, reserveren vooraf is noodzakelijk. Welgevonden heeft twee plaatsen met delicate rock-art die tijdens de wandeling eveneens bezocht kunnen worden. Kortom, een unieke ervaring die niemand mag missen!

Deze prijzen op onze website  zijn inclusief:
De accommodatie, water, elektriciteit, beddengoed, handdoeken, dagelijks worden uw bedden opgemaakt en schoonmaakservice. Dagelijks ontbijt en diner geserveerd in het restaurant (gasten die verblijven in de tenten eten in de lokale boma). Thee en koffie op de kamers. 1x Kololo Game Drive per dag, gebruik van wandel-en fietspaden, zwembad (niet voor het tentenkamp), boma en restaurant. Een toegewijde ranger is beschikbaar voor informatie over wilde dieren en die u dagelijks mee kan nemen op Kololo Game Drives. Lunch is optioneel en wordt geserveerd in het restaurant tussen 12:00 – 14:00.

 

 

Klanten over Kololo Game Reserve

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Een kort, maar geweldig verblijf gehad! Prachtig huisje, mooie safari’s gehad, veel gezien en heerlijk gegeten. Kortom, het was een fantastische plek midden in de bush!!

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Heerlijk verblijf gehad! Enorme gastvrijheid, lekker eten, mooi resort en tuin! Leuke extra zijn de aangeboden fietstochten in eigen reservaat. Ook de game drives zijn super met de ervaren rangers!
Kortom, DE MAX!

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Heerlijke plaats om te bezoeken! Gastvrij, mooie accommodatie en top voor safari. Leuke combi tussen wandelen/fietsen in Kololo en Big 5 in Welgevonden.

Wat vind je van deze accommodatie?

Laat het ons weten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *