Walvissen spotten per boot in Kleinbaai

Algemene informatie

Altijd al een keer walvissen van dichtbij willen bekijken? Indien u tussen juli en december in het zuiden van Zuid-Afrika bent, krijgt u de kans. Deze trip is absoluut de moeite waard! Van juli tot december komen deze fascinerende dieren paren en kalveren voor de kust van Hermanus in Walker Bay. Soms kunt u vanaf de kant de giganten al zien, maar per boot komt u nog dichterbij! Een fantastische ervaring die u lang bij zal blijven. Onderweg kunt u tevens pinguïns, zeeleeuwen, haaien en veel zeevogels zien.

De boot vertrekt op ongeveer 40 km afstand van Hermanus in het plaatsje Kleinbaai. De tocht is weersafhankelijk, een dag van te voren wordt u gebeld of de tocht door gaat. Indien het weer ongeschikt is om uit te varen, wordt een nieuwe datum aangeboden of u krijgt uw geld terug.

Het kan voorkomen dat de zee te ruig is voor de excursie. In dit geval zullen we naar alternatieve data kijken. Is dit niet mogelijk, volgt er een terugbetaling via ons, echter berekenen wij € 25,- administratiekosten.

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7350
v.a.€ 79
Halve dag
Dagelijks, weersafhankelijk
Niet inbegrepen
Niet inbegrepen
West-Kaap
White Shark House
White Shark House
Alle leeftijden
 • Boottocht met deskundige gids en bioloog
 • Soep en een broodje na boottocht
 • Gratis bezoek aan African Penguin & Seabird Sanctuary
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Transfers
Dagprogramma
Dagprogramma -

Elk jaar tussen juli en december komen de Southern Right Whales naar dit deel van de Zuid-Afrikaanse kust om te paren en te kalveren. Een deskundig team, waaronder een marine-bioloog, neemt u mee om de walvissen, zeehonden, zeevogels en wellicht ook dolfijnen en haaien te zien vanaf de boot. Met een beetje geluk ziet u de walvissen uit het water springen (breaching), een fantastisch gezicht!

U kunt kiezen uit de volgende vertrektijden (let op: dit zijn richtlijnen):

 • aankomst 7.45 uur, vertrek van de boot 8.30 uur
 • aankomst 9.45 uur, vertrek van de boot 10.30 uur
 • aankomst 11.45 uur, vertrek van de boot 12.30 uur
 • aankomst 14.15 uur, vertrek van de boot 15.00 uur

Vertrektijden zijn o.a. afhankelijk van het weer en u zult een dag voorafgaande aan uw trip een telefoontje krijgen (persoonlijk of naar uw accommodatie) over de exacte vertrektijd.

Deze excursie begint met een informatief praatje in het Great White House in Kleinbaai, 45 minuten voorafgaande aan de vertrektijd (koffie en een muffin staan voor u klaar). Hier krijgt u ook een reddingsvest en daarna vertrekt u te voet naar de nabij gelegen haven. Vanaf de haven van Kleinbaai vaart u eerst naar Pearly Beach waar de walvissen zich meestal bevinden. Daarna gaat u richting ‘Shark Alley’ waar u hopelijk een great white shark te zien krijgt als de shark cage dive toevallig ook uitgevaren is.

Vervolgens gaat u richting een eilandje voor de kust van Gansbaai (Dyer Island) waar een kolonie Afrikaanse pinguins leeft. Tot slot vaart u voorbij Geyser Rock waar een enorme kolonie zeehonden te vinden is. Tijdens de boottocht worden interessante feiten verteld over de dieren die u tegenkomt en u kunt vragen stellen aan de gidsen en de bioloog.

Bij terugkomst staat er soep met een broodje voor u klaar bij het Great White House. Hier kunt u ook een warme douche nemen indien gewenst. Deze excursie duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur, afhankelijk van wat u onderweg te zien krijgt. Zorg er altijd voor dat u warme kleding meeneemt aangezien het op het water koeler is dan aan land. Denk ook aan goede bescherming tegen de zon, zonnebril en pet of hoed!

Ook buiten het walvisseizoen kunt u deze boottocht maken, u heeft dan nog altijd kans om alle andere bovengenoemde dieren en vogels te zien. Buiten het walvisseizoen wordt deze boottocht ‘Eco Tour’ genoemd, vraag ons naar de prijs voor deze tour.

De haven waar de boot vertrekt ligt op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Hermanus in Kleinbaai, vanaf Kaapstad is het zo’n 2 uur rijden.

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's