Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Wisselkoers

Koers  EURO - RAND

De koers van de Zuid-Afrikaanse Rand ten opzichte van de Euro verandert regelmatig. Omdat de Rand sterk beinvloed wordt door de Euro, de Dollar en de Zuid-Afrikaanse economie kan de koers flink wijzigen.Op de website vermelden we de actuele koers. Deze kan afwijken van de offerte koers. De uitleg staat hieronder.

Traditionele reisorganisaties nemen de koers op de datum, dat de calculaties gemaakt worden. Dit is meestal de datum waarop de gids gedrukt wordt of de website wordt geladen. Ze nemen dan een voor hen veilige koers. Als de koers later voor hen erg afwijkt van die veilige koers mag men op basis van de reisvoorwaarden het koers nadeel aan de clienten door berekenen. Voor de consument is deze methode altijd nadelig.

Dit nadeel heeft u bij ons niet, tenzij er sprake is van extreme (meer dan 10 %) koersdaling tussen het moment van boeking en het moment van vertrek.

Dagelijks wordt de actuele koers vastgesteld en in Euro prijzen op onze website doorgerekend. Deze koers is pas definitief indien deze in onze offerte wordt aangeboden.
Bij een grote afwijking van de website koers ten opzichte van de offerte koers in Rand kan het voordeliger voor u zijn in Rand te betalen.

Bij betaling in Rand heeft u te maken met de bank koers voor de aanbetaling en de bank koers bij de restant betaling. Dit kan voor u voordeliger zijn,  maar u neemt daarmee zelf het risico wat anders door ons genomen wordt.
Uw keuze is dan voor alle reisonderdelen van toepassing. U betaalt dan in Rand op onze rekening bij de NED bank Zuid-Afrika en neemt de bank kosten voor uw eigen rekening. De keuze of u in Rand of in Euro betaalt kunt u alleen maken op het moment dat u de reis boekt.
U kunt dus niet uw restant betaling in Rand betalen als u besloten hebt de aanbetaling in Euro te doen. Bij ontvangst van de offerte laat u ons weten of u in Rand wilt betalen.

De Rand koers is soms zo gunstig voor u, dat betalen in Rand of betaling ineens van de totale reissom aantrekkelijk is. Vraag ons om advies. Bij betaling ineens kunnen wij de feitelijke koers hanteren.

Banken hanteren een "bied en laat" koers. Ze publiceren de koers die het gemiddelde is van die "bied en laat" koers. Op het moment dat u een betaling doet  krijgt u de voor u ongunstigste koers. Deze ligt ca 1,5 % lager dan de gepubliceerde koers.  Credit card maatschappijen hebben altijd een voor u ongunstige koers. Zij rekenen nog een extra koerstoeslag die tot 2 % kan oplopen.

 

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.