Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Misdaad

Het is een feit dat Zuid-Afrika een hoog misdaadcijfer heeft. Echter ..... dit is ontstaan doordat in de townships veel misdaad voorkomt.  In de "gewone" wijken en gebieden is het misdaadcijfer niet hoger dan in een ander land. De misdaad komt dus voornamelijk voor in de townships en achterstands wijken in de grote steden, waar deze townships vlakbij liggen. In de townships wonen vooral  mensen, die ondanks het feit dat er enorm veel verbeterd is na de afschaffing van de apartheid, nog steeds het grootste deel van de arme bevoling vormen.  Ook veel mensen uit de naburige landen zijn om economische redenen naar de townships bij de grote steden gevlucht.  Er is te weinig werk, te veel armoede, te veel drugs en drank misbruik, waardoor misdaad ontstaat.

In de grote steden moet u in bepaalde wijken altijd extra voorzichtig zijn, zoals overal ter wereld.  In de kleinere plaatsen met name zult u merken dat de Zuid-Afrikaners gastvrij  en vriendelijk zijn en zij zullen u hartelijk ontvangen.
Zorg er wel altijd voor dat u voor donker aankomt op de plek van bestemming. Zoeken in donker met soms slecht verlichte wegen is zoeken naar problemen.  Neem liever geen lifters mee als u hier geen ervaring mee hebt. Zet uw camper of auto niet op plaatsen waar dit niet mag. Draag geen overdaad aan dure sieraden in het zicht.  Kortom wees voorzichtig en houdt u zich aan de normale veiligheids-voorschriften die iedereen die op reis gaat in acht moet nemen.Pinnen kunt u bij nagenoeg elke winkel of reastaurant. Contant geld pinnen doe je in kleine hoeveelheden .

Wij hebben gelukkig nog nooit te maken gehad met vakantiegangers die iets overkomen is. Het is vaker de bevolking die slachtoffer wordt. De toeristen die overvallen worden zijn meestal mensen, die toch een township in zijn gegaan op eigen houtje of s' avonds laat in de steden rondhangen. Ook rondlopen met opzichtige kostbaarheden overdag  is niet verstandig. Dat is vragen om problemen.Wij adviseren net als het reisadvies van buitenlandse zaken om wat waakzaam te zijn bij OR Tambo International airport. Pin geen cash op het vliegveld en maak gebruik van betrouwbare vervoersmiddelen. 

Terrorisme komt in tegenstelling tot de nederlandse buurlanden in Zuid-Afrika niet voor.
Groepsreizen zijn niet per definitie veiliger. Kies voor een Zuidafrikaanse aanbieder die het land goed kent.

 Er gaan jaarlijks ongeveer 150.000 Nederlanders op reis naar Zuid-Afrika en over het algemeen gebeurt er nooit wat, met uitzondering van wat zakkenrollerij (maar dat gebeurt hier in NL ook). Over het algemeen richten criminelen zich niet op toeristen, zoals gezegd, met uitzondering van zakkenrollers etc.
De Zuid-Afrikaanse bevolking beseft zich goed dat toerisme een belangrijke bron van inkomsten is voor de bevolking en dus zijn toeristen van harte welkom in het hele land. Eigenlijk zijn al deze adviezen van toepassing op heel veel bestemmingen. 

Daarbij zijn er door de Zuid-Afrikaanse overheid en het vliegveld extra veiligheidsmaatregelen genomen en is er extra waakzaamheid bij de politie rondom het vliegveld. De gebeurtenis in september is er gelukkig een incident en tevens een wake-up call geweest

Verhalen over toeristen die overvallen zijn halen natuurlijk de publiciteit en worden door mensen veelvuldig verteld. Hier in Zuid-Afrika vindt iedereen Nederland maar een onveilig land door verhalen, die het nieuws halen. Ook denkt iedereen in Zuid-Afrika,  dat alle Nederlanders aan de drugs zijn en alle steden zijn als Amsterdam.  De aanslag op koningin Beatrix in Apeldoorn was hier voorpagina nieuws. Negatief nieuws komt in de media, positief nieuws zelden. 

Het gevaar van wilde dieren wordt bijna nooit genoemd. Toch is dit iets wat van belang is te melden. Ga niet uw camper of huurauto uit in een reservaat, waar dit niet toegestaan is. Ook al lijkt een olifant nog zo onschuldig. Het is en blijft een wild dier. Net als apen, ze zijn  leuk zijn om te zien, maar heel brutaal. Houdt uw ramen dicht als er apen in de buurt zijn. Ga nooit uw auto of camper uit in een wildpark indien dit niet toegestaan is.

Tot slot. Wij wonen hier al jaren en voelen ons hier niet minder veilig dan in Nederland. Ook daar hadden we te maken gehad met inbraak en moesten we onze deuren op slot doen s'nachts. Dat doen we hier dus ook. Natuurlijk gebruiken we ons gezonde verstand en dat raden wij iedere vakantieganger ook aan. Zoals dat geldt voor elk vakantieland.

Kortom:  Laat u niet afschrikken door verhalen, maar kom zelf ervaren hoeveel vriendelijke en gastvrije mensen hier wonen. Lees ook de reacties van onze klanten!Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist. 

Veiligheid

Is het wel veilig om te reizen in Zuid-Afrika?Een veel gestelde vraag. Het antwoord is : "Ja, Zuid-Afrika is veilig om in rond te reizen, mits u zich houdt aan de basisregels voor veilig reizen."

Een groepsreis of georganiseerde reis geeft niet per definitie de meeste bescherming. Indien u per auto, motor of camper reist, plan dan uw route en boek uw accommodaties van te voren, zodat u niet hoeft te zoeken en wellicht in minder veilige gebieden terecht komt.

Als Zuid- Afrika specialist kennen we het land en de wegen goed.

We reizen veel in alle streken van Zuidelijk Afrika opzoek naar onbekende gebieden en accommodaties.
We wonen en werken in Zuid-Afrika en zullen uw route en accommodaties zorgvulidig plannen.

Rijdt met name in de grotere steden met uw autodeuren op slot. Laat geen waardevolle spullen op de achterbank of op de passagiersstoel in het zicht liggen.
Probeer om rijden in het donker tot een minimum te beperken.
Neem liever geen lifters mee als u niet 100 % zeker bent van uw beslissing.
Kortom: gebruik uw gezonde verstand!

Reizen met een camper is qua veiligheid uitstekend te doen in Zuid-Afrika. Maak gebruik van de camping sites en parkeer de camper waar ook andere auto's parkeren.

Terroistische aanslagen zijn in tegenstelling tot de nederlandse buurlanden in Zuid-Afrika niet voor gekomen.

Kijk ook naar de reacties van klanten op de site.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.