Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Restaurants algemeen

Kom en schuif aan in één van de vele uitstekende restaurants die Zuid-Afrika rijk is!
Met een zeer veelzijdige keuken met kookinvloeden van over de hele wereld, mag het duidelijk zijn dat de fijnproever hier altijd iets van zijn of haar gading kan vinden.

Sterren koks die hemels koken en dineren onder de sterrenhemel, onderwijl genietend van hemelse gerechten dat gaat u in de "Wine and Food Capital of the Cape"; Franschhoek. In dit kleine dorp zijn een aantal fantastische restaurants gevestigd. Net buiten het dorp liggen in de bescherming van de bergen tussen de wijnranken prachtige wijn-estates, waar u naast heerlijk tafelen vaak ook kunt logeren. Hoe gemakkelijk kunnen we het u maken.

Meer een mens voor City life, dan gaat u voorkeur vast en zeker uit naar Kaapstad. Een lunch aan de Waterfront met uitzicht op de Tafelberg zorgt voor een aangename middag uit. Of de zon zien ondergaan terwijl u aan het aperitief zit met u rug naar de 'Twaalf Apostelen' , het zeebriesje voelend en uitzicht over de oceaan. Een wereldstad biedt restaurants met smaken van over de hele wereld in kleine bistro's, moderne restaurants, pizzeria's en in tal van andere smaakvolle locaties.

Op steenworp afstand van Kaapstad vindt u Stellenbosch, waar u een aantal van de Top 10 restaurants vindt van Zuid-Afrika. De meeste zijn gelegen op een wijn-estate en zullen naast uw smaakpapillen ook oogstrelend zijn, want zij beschikken vaak over waanzinnig mooie vergezichten. Geen zin om voor een uitgebreid diner te gaan, ga dan eens lommerijk picknicken aan het water of in de schaduw van hoge bomen. In Stellenbosch kunt u in authentieke Kaaps-Hollandse stijl ook genieten van de traditionele Afrikaanse keuken.

Degene die gaan rond-reizen doen wellicht plaatsen aan langs de kust en daar vindt u tal van restaurants die u graag de meest tongstrelende zeevruchten voorschotelen, veel meer seizoengevoelig dan onze vlees en vegetarische gerechten, maar daardoor juist zo heerlijk en afwisselend. Knysna staat bekend om haar oesters, die daar uit eigen kwekerij komen. Maar ook krab en kreeft zijn niet te versmaden lekkernijen die hier regelmatig op uw menukaart zullen voorkomen.

Het binnenland met plaatsen als Swellendam, Oudtshoorn en Graaff- Reinet kiezen vaak voor  'Country Style' restaurants, daar bereiden koks met veel liefde de heerlijkste gerechten. Met ingrediënten uit eigen tuin of seizoen- en streekgebonden producten van de buren worden pecannoten taartjes, Karoo lamsbout en huisgemaakt ijs iets om de vingers bij af te likken.

Kijk bij Algemene informatie onder restaurants en kijk bij de plaatsen die u gaat bezoeken voor tips m.b.t de eetgelegenheden die wij al geselecteerd hebben. Houdt u er rekening mee dat op veel Christelijke feestdagen en op 1 januari veel restaurants gesloten zijn.

Indien u wilt reserveren, laat het ons weten. Indien u uw reis bij ons geboekt heeft verzorgen wij uw reservering gratis. Wij geven u dan ook graag advies bij de keuze van restaurants in de plaatsen die nog niet genoemd zijn.

Het is gebruikelijk om 10%- 15% fooi te geven, aangezien het bedienend personeel over het algemeen een klein salaris krijgt.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.