Activiteiten Zuid-Afrika

VeelzijdigSpectaculairVele hoogtepunten

Zuid-Afrika wordt niet voor niets ‘de wereld in 1 land’ genoemd. Dit land is enorm veelzijdig en biedt letterlijk voor ieder wat wils. Van eindeloze vlaktes tot hoge bergen, van droge woestijn tot aan weelderige kustgebieden, van bush tot aan luxueuze wijngaarden en trendy steden. En al deze prachtige en veelzijdige gebieden bieden tal van mogelijkheden voor activiteiten en het maken van excursies.

Op safari in Zuid-Afrika

Safari-activiteiten zijn er in alle soorten en maten, van complete reizen, een paar dagen in de bush, tot een hele of halve dag safari. Wat de beste keuze is voor u,  is afhankelijk van uw wensen, budget  en natuurlijk uw reisplanning.

Wat is de beste safari in Zuid-Afrika?
Ook dit hangt af van uw persoonlijke wensen. Wilt u zelf door het park kunnen rijden of onder begeleiding van een ranger een safari maken. Wilt u 1 of meerdere dagen op safari, wilt u het liefst malaria-vrij op safari, wilt u een grote kans hebben om de Big Five te spotten of wilt u wel heel graag cheetahs zien? Wilt u in het safari park overnachten of daar buiten, reist u met (kleine) kinderen of reist u per camper? Eén ding is zeker tijdens een reis naar Zuid-Afrika. Er zijn bijna overal in het land mogelijkheden om op safari te gaan.

Naast het populaire Kruger National Park en het fantastische Greater Kruger National Park (bestaande uit diverse aan elkaar grenzende privé reservaten), zijn er vele andere safari parken. Ten noorden van Johannesburg vindt u o.a. de malaria vrije safari parken Madikwe Game Reserve en Pilanesberg National Park. In Kwazulu Natal vindt u het oudtste reservaat van Zuid-Afrika, namelijk Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, bekend om de grote populatie neushoorns. In de nabijheid van dit reservaat liggen diverse privé reservaten waar u kunt overnachten. In de Oost-Kaap vindt u het bekende Addo Elephant National Park evenals diverse kleinere privé reservaten. En nabij Kaapstad liggen Inverdoorn Game Reserve en Aquila Game Reserve.

Gaat u op safari met kleine kinderen, denk dan eens aan de Garden Route Game Lodge, ook gelegen in de West Kaap. Deze leuke accommodatie en bijbehorende reservaat organiseren game-drives voor zelfs de allerkleinsten. Wij helpen u graag met het zoeken naar de voor u beste safari in zuidelijk Afrika.

Wandelen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is met de vele natuurparken en ruige kustlijnen een wandelbestemming bij uitstek! In veel natuurparken zijn wandelroutes uitgezet. U kunt zelf op pad gaan (let op: soms dient u een kaart of permit bij de ingang van het park of bij de receptie te kopen), of een begeleide wandeling maken.

Wellicht een van de mooiste wandelingen die u in Zuid-Afrika kunt maken is in de Drakensbergen. Hier zijn tal van mogelijkheden tot het maken van een prachtige en uitdagende hikes maar ook voor mooie rustige wandelingen. U kunt zelf een van de mooie routes lopen of u kunt een begeleide tocht boeken. Wij bieden zowel een prachtige en avontuurlijke meerdaagse tocht aan waarbij u overnacht in mooie lodges evenals  diverse dagtochten.

En wat dacht u van een spannende wandelsafari in de bush? Vanuit diverse accommodaties is het mogelijk om een bush walk te maken. U leert veel over de flora en fauna, zoekt naar dierensporen en ziet wellicht het wild van dichtbij. Een prachtige en ook spannende ervaring!

Neem contact op met 1 van onze Nederlands sprekende reis consulenten voor een advies op maat

  • Lokale kennis en lokaal werkzaam en bereikbaar
  • Deelnemer van SGR
  • Professioneel advies
  • De laagste prijzen als online bedrijf vanuit Zuid-Afrika
  • Geen tussenpersonen

Overige activiteiten

Natuurlijk heeft Zuid-Afrika meer te bieden dan alleen wandelingen en game-drives maken. Zo kunnen de actievelingen en/of avonturiers bijvoorbeeld allerlei soorten fietstochten maken (van de racefiets, mountainbike tot tochten met een e-bike), bungy jumpen, een canopy tour maken, white water raften, duiken met witte haaien, kayakken etc. Houdt u van het iets rustiger aan doen? Denk dan eens aan een relaxte wijntour. Ook stadtours en culturele trips behoren tot de mogelijkheden. Kijk eens bij onze reisonderdelen voor inspiratie.

Interesse?

Mijn wensenlijst

Onderstaande wensenlijst wordt meegestuurd met uw aanvraag. Op basis hiervan kunnen we voor u een voorstel maken wat aansluit bij uw wensen.

Andere interessante pagina's