Activiteiten en Excursies in Zuid(elijk) Afrika

VeelzijdigSpectaculairVele hoogtepuntenExcursiesSafarisBezienswaardighedenUitstapjes

Excursies en activiteiten

Zuid-Afrika wordt niet voor niets ‘de wereld in 1 land’ genoemd. Dit land is enorm veelzijdig en biedt letterlijk voor ieder wat wils. Van eindeloze vlaktes tot hoge bergen, van droge woestijn tot aan weelderige kustgebieden, van bush tot aan luxueuze wijngaarden en trendy steden. En al deze prachtige en veelzijdige gebieden bieden tal van mogelijkheden voor activiteiten en het maken van excursies.

Op onze website vindt u onder reisonderdelen allerlei mogelijkheden per gebied/ locatie/ plaats.

Op safari in Zuid-Afrika

Safari-activiteiten zijn er in alle soorten en maten. Van complete safari reizen tot enkele dagen(of uren) in de bush. U kunt de hele dag op safari gaan, een halve dag of slechts een ochtend- of avond gamedrive maken. Voor iedereen is er een safari mogelijkheid.

Klik hier voor een voorbeeld van een safarireis.
klik hier voor een voorbeeld van een kort verblijf in een safaripark.
Klik hier voor een voorbeeld van een dagexcursie naar een safaripark.

In een echte safari lodge (klik hier voor een betaalbaar voorbeeld) zijn de game drives veelal inbegrepen. U wordt dan door een deskundige ranger begeleid. U verblijft hier  meestal op basis van volpension. U bent dus echt even helemaal op safari! De lodges (of tented camps)  liggen veelal midden in het natuur- of wildpark. Uiteraard hangt hier een bijbehorend prijskaartje aan! De voordeligste beginnen zo rond de 250 euro p.p.p.n., dit kan oplopen tot 2500 euro p.p.p.n..

Heeft u een kleiner budget en wilt u toch op safari dan kunt u  vaak ook losse excursies (klik hier voor een voorbeeld) boeken naar een safaripark. U verblijft dan in een accommodatie buiten het park, b.v. in een guesthouse.

Andere veelgebruikte accommodaties voor safari activiteiten  zijn die van de SANparks. Dit zijn parken van de overheid. De voorzieningen zijn vaak budget maar de locaties zijn veelal mooi gelegen. Er zijn ook campingplaatsen van SANparks.

*Het is van belang de SANparks accommodaties en/of campings zeer tijdig te boeken. Wij doen dit met plezier voor u.

Wat is de beste safari optie voor u?

Wat voor u de beste safari is hangt af van uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. En uiteraard van uw budget.

– Wilt u het liefste zelf rijden op zoek naar wild, dan zijn de SAN parks een goede optie.
– Wilt u liever onder begeleiding van een ranger? Dan is een safari excursie de beste optie.
– Wilt u in een echte safari lodge verblijven en ondergedompeld worden in het echte Out of Africa gevoel? Dan is een safari lodge of tented camp in een game reserve de beste optie.
– Wilt u het liefste malaria-vrij op safari, vraag ons naar de mogelijkheden.
– Wilt u een grote kans hebben om de Big Five te spotten? Wij adviseren u graag.
– Wilt u met kinderen op safari? Vraag ons naar de mogelijkheden. Veel parken hebben leeftijdrestricties.

Eén ding is zeker tijdens een reis naar Zuid-Afrika. Er zijn bijna overal in het land mogelijkheden om op safari te gaan.

Naast het populaire Kruger National Park en het fantastische Greater Kruger National Park (bestaande uit diverse aan elkaar grenzende privé reservaten) zijn er vele andere safari parken.

Ten noorden van Johannesburg vindt u o.a. de malaria vrije safari parken Madikwe Game Reserve en Pilanesberg National Park.

In Kwazulu Natal vindt u het oudste reservaat van Zuid-Afrika, namelijk Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, bekend om de grote populatie neushoorns. In de nabijheid van dit reservaat liggen diverse privé reservaten waar u kunt overnachten.

In de Oost-Kaap vindt u het bekende Addo Elephant National Park evenals diverse kleinere privé reservaten.

En nabij Kaapstad liggen b.v.  Inverdoorn Game Reserve en Aquila Game Reserve.

Gaat u op safari met kleine kinderen, denk dan eens aan de Garden Route game lodge, ook gelegen in de West Kaap. Deze leuke accommodatie en bijbehorende reservaat organiseren game-drives voor zelfs de allerkleinsten.

Maar er zijn er nog veel meer. Wij helpen u graag met het zoeken naar de voor u beste safari in zuidelijk Afrika.

Wandelen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is met de vele natuurparken en ruige kustlijnen een wandelbestemming bij uitstek! In veel natuurparken zijn wandelroutes uitgezet. U kunt zelf op pad gaan (let op: soms dient u een kaart of permit bij de ingang van het park of bij de receptie te kopen), of een begeleide wandeling maken.

Wellicht een van de mooiste wandelingen die u in Zuid-Afrika kunt maken is in de Drakensbergen. Hier zijn tal van mogelijkheden tot het maken van een prachtige en uitdagende hikes maar ook voor mooie rustige wandelingen. U kunt zelf een van de mooie routes lopen of u kunt een begeleide tocht boeken. Wij bieden zowel een prachtige en avontuurlijke meerdaagse tocht aan waarbij u overnacht in mooie lodges evenals  diverse dagtochten.

En wat dacht u van een spannende wandelsafari in de bush? Vanuit diverse accommodaties is het mogelijk om een bush walk te maken. U leert veel over de flora en fauna, zoekt naar dierensporen en ziet wellicht het wild van dichtbij. Een prachtige en ook spannende ervaring!

Klik hier voor meer informatie over wandelen.

 

Neem contact op met 1 van onze Nederlands sprekende reis consulenten voor een advies op maat

  • Lokale kennis en lokaal werkzaam en bereikbaar
  • Deelnemer van SGR
  • Professioneel advies
  • De laagste prijzen als online bedrijf vanuit Zuid-Afrika
  • Geen tussenpersonen

Overige activiteiten

Natuurlijk heeft Zuid-Afrika meer te bieden dan alleen wandelingen en game-drives maken. Zo kunnen de actievelingen en/of avonturiers bijvoorbeeld allerlei soorten fietstochten maken (van de racefiets, mountainbike tot tochten met een e-bike), bungy jumpen, een canopy tour maken, white water raften, duiken met witte haaien, kayakken etc.

Houdt u van een wat rustiger excursie? Denk dan eens aan een relaxte wijntour. Ook stadtours en culturele trips behoren tot de mogelijkheden. Kijk eens op onze website bij onze reisonderdelen voor inspiratie.

Interesse?

Mijn wensenlijst

Onderstaande wensenlijst wordt meegestuurd met uw aanvraag. Op basis hiervan kunnen we voor u een voorstel maken wat aansluit bij uw wensen.

Andere interessante pagina's