Voorstel aanvragen

Busrondreis door ‘Fascinerend Zuid-Afrika’

v.a. 3660/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Wilt u alle hoogtepunten zien zonder zelf te rijden? Dan is dit de perfecte rondreis voor u! In een klein groepje reist u per minibus door Zuid-Afrika onder begeleiding van een deskundige gids. Deze gids zal u alles vertellen over de plaatsen en bezienswaardigheden waar u komt.

De tour bestaat uit twee delen. Het eerste deel start en eindigt in Johannesburg. Tijdens dit deel ziet u de prachtige Drakensbergen, rijdt u door naar St. Lucia en het Hluhluwe park, waar u op zoek gaat naar o.a. neushoorns. Vervolgens rijdt u door eSwatini (voorheen Swaziland), waar u veel leert over de kleurrijke cultuur van dit kleine land, naar het iconische Krugerpark. Uiteraard zult u hier een aantal game-drives maken. Tot slot mag de bekende Panoramaroute natuurlijk niet ontbreken. U rijdt terug naar Johannesburg en vliegt gezamenlijk naar George.

In George start het tweede deel van deze trip. Ook aan de Tuinroute bezoekt u de hoogtepunten! Wilderness, Tsitsikamma en Knysna ontbreken niet. Maar ook verlaat u de kust even om een bezoek te brengen aan Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika. Daarnaast staan Hermanus, het wijngebied waar u de wijnen kunt proeven waar Zuid-Afrika zo bekend om staat. U sluit af met het Kaapse schiereiland.

U reist in een kleine groep van maximaal 8 personen (let op, vanaf januari 2020 is dit maximaal 10 personen). Iedereen heeft een gegarandeerde raamplaats. Vele maaltijden zijn inbegrepen. In het reisschema ziet u precies welke maaltijden wel en niet zijn inbegrepen.

Let op: u verblijft in comfortabele lodges en camps. Echter het Skukuza Restcamp in Kruger National Park is basic. Wilt u graag een verblijf in Kaapstad aan uw reis plakken? Dit is geen enkel probleem, vraagt u ons naar de mogelijkheden!

Specificaties

7923
v.a.€ 3660/ per persoon
20 dagen
Zuid-Afrika
Johannesburg
Kaapstad
 • Transfer luchthaven Johannesburg naar de eerste accommodatie in Pretoria
 • Transport in 16 seater minibus (maximaal 8 personen/in 2020 10 personen) met airconditioning
 • Professionele Engels of Duitssprekende gids (afhankelijk van de vertrekdatum)
 • 19 overnachtingen in genoemde accommodaties, of gelijkwaardig
 • 19x ontbijt, 4x lunch en 10x diner
 • Activiteiten volgens programma
 • Entreegelden en conservation fees nationale parken en game reservaten
 • Binnenlandse vlucht van Johannesburg naar George
 • De prijzen van deze tour zijn gebaseerd op verblijf in tweepersoonskamers. Gaat u met meer of minder personen? Informeer dan naar de korting of toeslag
 • Intercontinentale vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
Minibus met chauffeur
Lodge, Guesthouse
Comfort
Ja
Dagprogramma
Reisschema -

O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1: Johannesburg – Pretoria

Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgehaald en naar Pretoria gebracht. Let op: als u met KLM vliegt, zullen wij een extra overnachting voorafgaand aan uw reis voor u boeken. In dit geval is dit dag twee van uw reis.

U wordt naar uw accommodatie voor vannacht gebracht en kunt zich even opfrissen en relaxen alvorens het tijd is voor een stadstour door Pretoria. U bezoekt o.a. de Union Building en het Voortrekker Monument Museum en leert meer over de geschiedenis van Zuid-Afrika. ’s Avonds kunt u optioneel met uw medereizigers dineren.

Accommodatie: Avalon Guesthouse
Inbegrepen activiteit: transfer Johannesburg naar Pretoria, stadstour Pretoria
Afstand: 50 km, ca. 1 uur rijden.

Dag 2: Pretoria – Drakensberg (O, D)
Na het ontbijt en een korte briefing over de tour, gaat u dan echt op weg. U verlaat Pretoria en rijdt naar het zuiden. In het pittoreske plaatsje Clarens stopt u voor een optionele lunch.

Vervolgens rijdt u via Golden Gate National Park, waar u de eerste glimps gaat opvangen van de Zuid-Afrikaanse bergen, naar Royal Natal National Park. Uw accommodatie voor de komende twee nachten ligt hier vlakbij! Geniet van de rust en de spectaculaire uitzichten!

Na het diner kunt u gezellig bij het knapperende haardvuur gaan zitten en een boek lezen of genieten van een drankje.

Accommodatie: Greenfire Drakensberg Lodge
Inbegrepen activiteit: bezoek Clarens en Golden Gate National Park
Afstand: 500 km, ca. 6-7 uur rijden.

Dag 3: Drakensberg (O, L, D)
Vandaag staat in het teken van outdoor activiteiten. U kunt diverse wandeltochten maken en de rotstekeningen van de San bewonderen en/of de indrukwekkende Kaapse gier proberen te spotten. Dit indrukwekkende dier heeft een spanwijdte van van maar liefst 255 cm! In het wild leven er nog maar zo’n 8.000 gieren en hier heeft u zeker de grootste kans om ze te spotten.

Vanaf het hoogste punt heeft u fantastisch uitzicht over de Drakensbergen en Sterkfontein Dam en zelfs de Maloti Mountains in Lesotho. Maar u kunt er ook voor kiezen om te gaan paardrijden (optioneel). Ervaring is niet nodig, u kunt zowel als beginner als ervaren ruiter mooie tochten maken.

Accommodatie: Greenfire Drakensberg Lodge
Inbegrepen activiteit: wandelingen
Optionele activiteit: paardrijden

Dag 4: Drakensberg – St. Lucia (O, L)
Na het ontbijt verlaat u de bergen en rijdt naar de Battlefields en bezoekt Blood River Monument en Ncome Museum. Deze bezienswaardigheden worden gescheiden door een rivier waar op 16 december 1838 een van de bloederigste gevechten in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis werd uitgevochten tussen de Voortrekkers en de Zulu’s.

Na de lunch rijdt u verder door de glooiende heuvels van Kwazulu Natal en uiteindelijk naar St. Lucia. In de avond kunt u optioneel in een lokaal restaurant dineren.

Accommodatie: Forest Lodge
Inbegrepen activiteit: bezoek Blood River Monument en Ncome Museum
Afstand: 600 km, 8-9 uur.

Dag 5: iSimangaliso Wetland Park (O, L)
Tijd om op safari te gaan! iSimangaliso Wetland Park stond tot 2007 nog bekend als het Greater St. Lucia Wetland Park. Dieren die u hier kunt vinden zijn neushoorns, waterbok, buffels en grote kuddes kudu. Met een beetje geluk kunt hier zelfs luipaarden spotten.

U stopt bij diverse uitzichtpunten vanwaar u mooi zicht heeft op de Indische Oceaan. Reist u in het ‘walvisseizoen’ (Zuid-Afrikaanse wintermaanden), dan kunt u wel eens het geluk hebben een walvis te zien vanaf een van de uitzichtpunten. U rijdt uiteindelijk door naar Cape Vidal en eindigt uw game-drive met een verfrissende duik in de Indische Oceaan.

In de middag maakt u een boottocht op de St. Lucia Estuary. Hier leven nijlpaarden, krokodillen en diverse watervogels.

Accommodatie: Forest Lodge
Inbegrepen activiteit: game-drive, bootcruise
Afstand: 120 km, ca. 2 uur rijden en game-drives.

Dag 6: St. Lucia – Hluhluwe – Pongola Game Reserve (O, D)
Een vroege start vandaag, u heeft namelijk een druk programma! De eerste stop van vandaag is Hluhluwe-iMfolozi Park, een van de mooiste parken van zuidelijk Afrika en staat met name bekend om het neushoorn project. Er leven hier zowel zwarte als witte neushoorns. Maar naast neushoorns kunt u hier tijdens game-drives ook de overige vier leden van de Big Five tegenkomen.

Na een optionele lunch bij het Hilltop Camp, rijdt u langzaamaan terug naar de gate. Uiteraard geniet u onderweg nog van een game-drive. De volgende bestemming en uw eindbestemming van vandaag is een van Zuid-Afrika’s oudste game reservaten, namelijk Pongola Game Reserve. De accommodatie waar u in verblijft heeft u helemaal voor uzelf (en uw medereizigers uiteraard). Terwijl u geniet van een verfrissend drankje ziet u de zonsondergang en de prachtige uitzichten.

Accommodatie: White Elephant Bush Camp
Inbegrepen activiteit: game-drives Hluhluwe iMfolozi Park
Afstand: 200 km, 3 uur rijden en game-drives

Dag 7: Pongola Game Reserve – Mbabane (O, D)
Wederom een vroege start vandaag. Vroeg in de ochtend vertrekt u namelijk voor een wandeling door de bush. Dit is echt een absolute must bij een verblijf in White Elephant Bush Camp! Een professionele gids zal u begeleiden in de bush. U gaat op zoek naar wilde dieren en probeert ze te voet te benaderen (tot een veilige afstand uiteraard). Het is een geheel andere ervaring om de dieren te voet te benaderen dan wanneer u in een safari voertuig zit. Na de wandeling geniet u van een welverdiend ontbijt. Na het ontbijt rijdt u naar uw volgende bestemming: het kleine koningkrijk eSwatini. Tot voor kort was de naam van dit kleine land Swaziland. U bezoekt het Mantenga Cultural Village en krijgt meer inzicht in de cultuur van de Swazi’s.

Tijdens het diner vanavond kunt u samen met uw gids kijken naar de mogelijkheden voor morgen.

Accommodatie: Foresters Arms
Inbegrepen activiteit: bush wandeling, bezoek Mantenga Cultural Village
Afstand: 250 km, ca 4-5 uur rijden.

Dag 8: Mbabane en omgeving (O, D)
Het programma van vandaag is afhankelijk van wat u gisteren avond tijdens het diner heeft besproken met uw gids. Prachtige landschappen, vriendelijke mensen en een rijke cultuur wachten op u! Activiteiten waar u uit kunt kiezen zijn een tour door Mlilwane Wildlife Reserve per mountainbike, paard of te voet (allen optioneel), een bezoek aan kleurrijke marktjes, kaarsenfabriek of glasblazerij.

Accommodatie: Foresters Arms
Optionele activiteit: bezoek Mlilwane Wildlife reserve per mountainbike, paard of te voet, bezoek aan lokale markt, kaarsenfabriek en glasblazerij.

Dag 9: Mbabane – Kruger National Park (O, D)
Na het ontbijt verlaat u eSwatini en rijdt Zuid-Afrika weer binnen. Het is weer tijd voor een safari! U gaat naar het wereldberoemde Kruger National Park! U vindt hier naast grote kuddes olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen en luipaarden ook 150 andere diersoorten, meer dan 500 verschillende vogelsoorten en zo’n 100 verschillende reptielensoorten. In de middag gaat u op game-drive en probeert zoveel mogelijk dieren te spotten.

Accommodatie: Skukuza Rest Camp (let op: dit camp is basic)
Ingebrepen activiteit: game-drive
Afstand: 200 km, ca. 4 uur rijden en game-drives

Dag 10: Kruger National Park (O, D)
De gehele dag staat in het teken van game-drives in het Kruger National Park. Het wild is met name actief in de vroege ochtend en aan het einde van de middag/begin van de avond. U staat deze dag dus vroeg op voor een game-drive. Daarna heeft u de rest van de dag de tijd om te relaxen. Aan het begin van de avond staat er een bijzondere activiteit op het programma, namelijk een avond game-drive. Onder begeleiding van een deskundige ranger van het park gaat u op zoek naar de nachtdieren. U beleeft ineens een heel andere wereld. U ziet dieren die u overdag niet ziet en hoort geluiden die u overdag niet hoort. Dit maakt een avond game-drive een mooie en spannende ervaring!

Accommodatie: Skukuza Rest Camp
Inbegrepen activiteit: ochtend game-drive en avond game-drive

Dag 11: Kruger National Park – Hazyview (O, D)
Vanmorgen heeft u de keuze: u kunt even heerlijk uitslapen of u kunt optioneel mee op een wandeling door de bush. Na het ontbijt gaat u nog eenmaal op game-drive voordat u het park verlaat en naar Hazyview rijdt. Na aankomst in uw accommodatie heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt relaxen in uw accommodatie of een wandelingetje maken door de groene tuin.

Accommodatie: Hamilton Parks Country Lodge
Inbegrepen activiteit: game-drive
Optionele activiteit: bush wandeling
Afstand: 70 km, ca. 1-2 uur rijden en game-drives.

Dag 12: Panoramaroute (O, D)
De gehele dag gaat u de iconische Panoramaroute ontdekken! Uitzichtpunten als God’s Window, vanwaar u panoramisch uitzicht heeft op het lowveld en Kruger National Park in de verte, staan op het programma. Bij Bourke’s Luck Potholes en de Three Rondavels maakt u een stop. Geniet ook van de uitzichten op de indrukwekkende Blyde River Canyon. Aan het einde van de dag keert u terug in uw accommodatie.

Accommodatie: Hamilton Parks Country Lodge
Inbegrepen activiteit: volle dagexcursie naar de Panoramaroute
Afstand: 250 km, ca. 4 uur rijden.

Dag 13: Hazyview – Johannesburg – Wilderness (O)
Na een lekker ontbijt in de lodge is het tijd om Mpumalanga achter u te laten. Vandaag rijdt u terug naar Johannesburg. U checkt in voor uw vlucht naar George. Deze vlucht is inbegrepen in de prijs en u vliegt gezamenlijk naar George! U wordt ontvangen op de luchthaven van George en wordt naar uw accommodatie gebracht in Wilderness. Nadat u bent ingecheckt kunt u relaxen en even bijkomen van uw reis. Uw accommodatie beschikt over directe toegang tot een zandstrand en u kunt vanmiddag een lange strandwandeling maken.

In de avond kunt u samen met uw medereizigers en uw gids dineren in een lokaal restaurant (optioneel). Het restaurant biedt prachtig uitzicht op zee!

Accommodatie: Mes Amis Guest House
Inbegrepen activiteit: transfer, strandwandeling

Dag 14: Wilderness (O)
Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding. Maak nog een strandwandeling of wandel een van de wandelroutes door het park. Uw gids zal u graag vergezellen! Of u kunt relaxen in de lodge, een goed boek lezen of een verfrissende duik in zee nemen. Met een beetje geluk ziet u wellicht dolfijnen voor de kust.

’s Avonds kunt u wederom genieten van een heerlijk diner (niet inbegrepen).

Accommodatie: Mes Amis Guest House
Inbegrepen activiteit: wandelingen

Dag 15: Wilderness – Tsitsikamma National Park (O)
U vertrekt na het ontbijt naar Knysna. Samen met uw gids verkent u dit charmante plaatsje dat een prachtige ligging heeft aan de lagune. De indrukwekkende Knysna Heads beschermen de ingang van de rustige lagune van de Indische Oceaan. Vanaf de East Head geniet u van een mooi uitzicht op Knysna.

Via Nature’s Valley rijdt u verder naar Tsitsikamma National Park. Bij de Storms River Mouth vindt u de populaire Suspension Bridge, vanwaar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. U kunt zelf naar de brug wandelen of u kunt het begin van de bekende Otter Trail wandelen. Aan het einde van de middag arriveert u bij uw accommodatie.

Accommodatie: At the Woods Guest House
Inbegrepen activiteit: bezoek Knysna en Tsitsikamma, wandeling Tsitsikamma
Afstand: 150 km, ca. 2-3 uur.

Dag 16: Storms River – Oudtshoorn (O, D)
Na een goed ontbijt laat u de kust voorlopig achter u. Via Route 62 rijdt u naar Oudtshoorn, gelegen in de Kleine Karoo. U bezoekt de beroemde Cango Caves. Zo’n 10.000 jaar geleden werd dit grottenstelsel bewoond door de San. Vandaag de dag kunt u verschillende tours maken door de grotten.

Accommodatie: Thabile Lodge
Inbegrepen activiteit: bezoek Cango Caves

Dag 17: Oudtshoorn – Hermanus (O)
Oudtshoorn is met name bekend vanwege de vele struisvogelboerderijen. In de ochtend maakt u een tour bij een struisvogelboerderij en leert interessante dingen over de vogels, maar u leert ook meer over waarvoor deze dieren worden gefokt. Vervolgens keert u weer terug naar de kust. De volgende bestemming is Hermanus. In de maanden juni t/m november komen hier veel walvissen voor. U kunt ze hier zelfs vanaf de kust zien! Dit is de enige plaats in Zuid-Afrika waar het wordt omgeroepen aan de kust als er een walvis is gespot. Maar zelfs buiten het walvisseizoen, is het de moeite waard dit plaatsje te bezoeken.

Accommodatie: Nantucket Guest House
Inbegrepen activiteit: tour struisvogelboerderij
Afstand: 400 km, ca. 5 uur rijden.

Dag 18: Hermanus – Stellenbosch (O)
Tijdens het walvisseizoen kunt u Cliff Path bewandelen. U heeft hier mooi zicht op Walker Bay en is dus een perfecte plek om de walvissen te spotten. Ook kunt u optioneel een boottocht maken. Vervolgens is het tijd om het wereldberoemde wijngebied te gaan ontdekken. Stellenbosch is uw volgende bestemming. Onderweg stopt u bij een pinguïnkolonie.

In Stellenbosch maakt u een stadstourtje voordat u een prachtig gelegen wijnboerderij rijdt. Uiteraard gaat u genieten van een wijnproeverij. In de avond kunt u dineren in een van fantastische restaurants van Stellenbosch (optioneel).

Accommodatie: Auberge Rozendal
Inbegrepen activiteit: wandeling Hermanus, bezoek Stellenbosch, wijnproeverij.

Dag 19: Stellenbosch – Cape Peninsula (O, L)
De dag begint met een bezoekje aan een typische Kaapse boerderij, gelegen aan de voet van de Helderberg Mountain. Na een aantal dagen waarin u veel hebt gereden, is het tijd om actief te worden. Wandel naar het viewpoint vanwaar u mooi uitzicht heeft over False Bay en de Tafelberg.

Na een verrassende lunch rijdt u langs de prachtige kustlijn naar de Cape Peninsula. U verblijft de komende nacht in het rustige dorpje Noordhoek.

Accommodatie: De Noordhoek Lifestyle Hotel
Inbegrepen activiteit: wandeling
Afstand: 60 km, ca. 1 uur rijden

Dag 20: Cape Peninsula – Cape of Good Hope – Kaapstad (O)
Na het ontbijt maakt u een tour naar de Cape of Good Hoop. Vroeger waren de ruige rotsen van Cape of Good Hoop het eerste aanzicht voor de schippers na de lange tocht vanuit Europa. Aan het einde van de middag rijdt u naar het centrum van Kaapstad, waar uw tour eindigt. Wij raden u aan om nog een aantal dagen extra in Kaapstad te verblijven. Wij boeken graag een hotel voor u.

Vertrekdata -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Foto's
Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *