Voorstel aanvragen

15 daagse luxe treinreis met de Shongololo trein door Zuid-Afrika met excursies en/of golf

v.a. 7100/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie
Reizen in Stijl!

Reizen in stijl is wat u met de Shongololo trein van Kaapstad naar Pretoria – of vice versa – zeker doet. Uw koffer pakt u uit in uw luxe coupé welke van alle gemakken is voorzien. De trein is vanaf dag één uw hotel. Onderweg bezoekt u o.a. de steden Kaapstad, Bloemfontein, Durban, Pretoria en Soweto. Ook Big Five safari’s in het Hluhluwe Imfolozi Game Reserve en Krugerpark zijn inbegrepen, een bezoek aan het iSimangaliso Wetland Park en het Koninkrijk Eswatini (voorheen Swaziland) om maar een paar activiteiten te noemen. Golfers kunnen op verschillende banen langs de route spelen.

Klik hier voor een impressie van de treinreis:  https://youtu.be/-jmA3UzGR9o

Een reis met de Shongololo Express wordt nog altijd gezien als een unieke belevenis. Het uitstekend opgeleide treinpersoneel en de gidsen die meerdere talen spreken, zullen er voor zorgen dat het u tijdens deze reis aan niets ontbreekt.

Deze treinreizen zijn een luxe manier om kennis te maken met een land. De bemanning en gidsen zullen ervoor zorgen dat elke dag bijzonder is, in welk land u ook bent, binnen of buiten de trein. De reis begint met een warm welkom en verloopt vervolgens geruisloos over in een onvergetelijke vakantie.

De in het reisschema genoemde excursies worden uitgevoerd met een bus(je) voorzien van airconditioning en zijn inbegrepen. Deelname aan golf is voor eigen rekening. Verblijf in de trein is op basis van logies, ontbijt en diner. Lunch aan boord van de trein is inbegrepen, tijdens excursies is lunch voor eigen rekening.

De prijs op onze website is op basis van een verblijf in een Gold Cabin. Tegen een meerprijs kunt u ook in een Emerald Cabin verblijven:

Trein Coupé type:

Van links naar rechts: Emerald double, Emerald twin, Gold double, Gold twin. Klik op de afbeeldingen voor een volledige beschrijving van de kamertypen.


Vertrekdata:

2023:  17 april

Hieronder vindt u het reisprogramma bij vertrek vanuit Kaapstad. Het is ook mogelijk om deze reis in omgekeerde volgorde te maken, dus met vertrek vanuit Pretoria.

Specificaties

7171
v.a.€ 7100/ per persoon
15 dagen
iSimangaliso Wetland Park, Hluhluwe- Imfolozi Game Reserve, Kruger National Park, Panorama Route
Eswatini (Swaziland), Zuid-Afrika
Durban, Hermanus, Kaapstad, Kimberley, Knysna, Pretoria, Pilgrim's Rest, Graskop, Oudtshoorn, Bloemfontein, Soweto, St. Lucia
Kaapstad
Pretoria
 • Accommodatie: Gold Cabin
 • Vervoer per trein
 • Verzorging op basis van logies, ontbijt en diner
 • Lunch aan boord van de trein en daar waar genoemd in het reisschema
 • Thee, koffie en water aan boord van de trein
 • Genoemde activiteiten en entreegelden
 • Transfer per busje naar de golfbanen en naar activiteiten
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Lunches buiten de trein
 • Drankjes
 • Green fees golfbanen (moeten vooraf betaald worden)
 • Niet genoemde entreegelden (wild)parken
 • Meerprijs evt. upgrade cabin
Trein,
Volgens beschrijving
Trein cabine
Luxe
Ja, in het noordelijke deel van deze reis
Kinderen 0-2 jaar worden niet toegelaten. Deze reis wordt afgeraden voor kinderen onder 13 jaar.
*Shongololo Express maakt gebruik van het spoornetwerk van Zimbabwe, Zuid-Afrika, Namibië, Swaziland en Mozambique. Derhalve kan het voorkomen dat er vertraging optreedt of er voor een andere route gekozen moet worden. De activiteiten zijn afhankelijk van de omstandigheden en kunnen worden ingekort, aangepast of geannuleerd.
Dagprogramma
Dag 1: Kaapstad -

Vanaf 08:00 kunt u zich melden bij de Rovos Rail Lounge op het station van Kaapstad om in te checken. Om 09:00 uur verkent u de stad tijdens een stadstour. U ziet de belangrijkste bezienswaardigheden.

De stadstour begint met een bezoek aan historische en culturele plekken in het stadscentrum zoals een wandeling door de Company Gardens en een bezoek aan het Bo-Kaap museum. Onderweg naar het V&A Waterfront wordt gestopt bij Diamont Works. Hier krijgt u een tour langs de diamantslijperij, het edelsteenlaboratorium en de diamantontwerp- en verwerkingswerkplaats. In het gezellige V&A Waterfront is er tijd om in een van de vele restaurants of op een terrasje van een lunch te genieten (voor eigen rekening). Na de lunch gaat u door naar District Six, een wijk met een inspirerende geschiedenis. U eindigt de dag bij Kasteel de Goede Hoop, in 1652 gebouwd als bevoorradingsplaats voor de Nederlandse VOC door Jan van Riebeeck.

U keert terug naar de trein en deze zal om 16:00 uur vertrekken naar Worcester.

Dag 2: Hermanus of golf -
Dag 3: Knysna tour of golf -
Dag 4: Oudtshoorn of golf -
Dag 5: treinrit richting Kimberley -
Dag 6: Kimberley tour of golf -
Dag 7: Bloemfontein -
Dag 8: Battlefield tour of golf -
Dag 9: Durban tour of golf -
Dag 10: St. Lucia Wetland Park of golf -
Dag 11: Hluhluwe Game Reserve -
Dag 12: Eswatini tour of golf -
Dag 13: Kruger National Park of golf -
Dag 14: Panoramaroute of golf -
Dag 15: Pretoria en Soweto -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Reviews

Reviews

10.0
10.0
Algemeen 10
Cultuur 10
Bezienswaardigheden 10
Natuur & Route 10
Gastvrijheid 10
Maaltijden 10
Prijs-Kwaliteit 10

Algemeen
Cultuur
Bezienswaardigheden
Natuur-route
Gastvrijheid
Maaltijden
Prijs-kwaliteit

In Kaapstad werd ik opgehaald door uw agent en naar mijn overnachting in het luxueuze St James Manor in het kustplaatsje St James aan de False Bay gebracht. De volgende dag heb een enerverende stadstoer gemaakt in Kaapstad en een ritje gedaan in het vertikale wiel nabij de stadhaven.

Tegen de avond werd ik verwelkomd op het treinstation door de eigenaar van Rovos-Rail, dhr. Rohan Vos, en heb ik kennis gemaakt met onze gidsen en begeleidend team voor de 15-daagse treinreis met de Shongololo-express (Shongololo = duizendpoot) naar Pretoria. De gevolgde route liep via Worchester, Oudtshoorn, omweg via Port Elizabeth, Middelburg, De Aar, Kimberley, Bloemfontein, Ladysmith, Durban, koninkrijk Swaziland en Nelspruit.

Tijdens deze reis heb ik genoten van het voorbijglijdende landschap en de excellente service in de trein. Overdag was er steeds een excursie: enkele bezoeken aan wijnboerderijen, een bezoek aan een struisvogelboerderij, diverse bezoeken aan musea en gedenkplaatsen van de Anglo-Boere-oorlog en de Voortrekkers-legende. Ook stonden er enerverende Game-drives op het programma, w.o. Hluhluwe-Game-Reservaat en het Krugerpark, waar we de Big-Five en diverse andere dieren hebben ontmoet. Ook mocht ik de voormalige goudvindplaats “Big Hole” bezoeken en een prachtige busrit maken door de Drakensbergen langs de 3e grootste natuurlijke kloof ter wereld en een wandeling naar het natuurwonder “Potholes”. In Pretoria heb ik een bustocht mogen maken naar Soweto en het Mandela-huis gezien, waarna ik afscheid moest nemen van mijn internationale reisgenoten.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *