Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Gauteng


Muzikaal en historisch
Jazz- en geschiedenisliefhebbers moeten zeker een bezoekje brengen aan Gauteng. In deze Zuid-Afrikaanse provincie vind je veel geschiedenis over de Apartheid en de rechten van de mens.

Klimaat
Qua klimaat heeft Gauteng twee gedeeltes. De Highveld en het zomerregen gebied. In Highveld zijn de zomers warm en windvrij. De winters zijn fris en helder. In het zomerregen gebied zijn de zomers heet. 's Winters is het koud en vriest het, maar het sneeuwt bijna nooit in Gauteng.

Things to do
Jazz

Tienduizenden mensen bezoeken wekelijks jazzbars, kroegen, parken en wijkcentra om van jazzmuziek te genieten. Johannesburgs beste jazz en blues plek is de Bluesroom in Village Walk. Een andere aanrader is de Kippies Jazz International Club in Johannesburg. De club is vernoemd naar de overleden saxofonist Kippie Morolong Moetetsi. In Blackheath Pavilion vind je een Blue Jazz Restaurant waar je goed kunt eten met live jazzmuziek.

Gold Reef City
Beleef de goudkoorts van de vorige eeuw. Acht kilometer ten zuiden van Johannesburg ligt Gold Reef City. Deze mijnstad was nog tot 1971 in gebruik, nu is het een enerverend themapretpark vol achtbanen. Ook leuk is de excursie waarbij je een afdaling in de mijn maakt en ziet hoe het goud bewerkt werd. 's Avonds wagen jouw klanten hier een gokje in het casino of genieten van een van de shows.

Freedom Trail
In Gauteng vind je veel herinneringen aan de strijd voor de vrijheid. Tijdens een excursie langs de Freedom Trail doe je de belangrijkste plekken aan in Johannesburg, Soweto, de City of Tshwane en de township Sharpeville.

Johannesburg
Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. Bijna alle intercontinentale vluchten landen op Johannesburg International Airport. Voor een bruisend nachtleven stuur je jouw klanten naar deze metropool. Zij halen hun hart op in de vele restaurants en nachtclubs. Voor cultuurliefhebbers is het Museum Afrika interessant. Dit is het belangrijkste museum van Johannesburg waar je in de geschiedenis van Zuid-Afrika stapt. Een andere aanrader is het Gandhi Square, een aandenken aan de Indiase verzetstrijder uit de tijd van de Apartheid.

Soweto
De zwarte township Soweto ontstond tijdens de Apartheid. De inwoners voerden een felle strijd tegen de Apartheid. In Vilakazi Street wonen twee winnaars van de Nobel Vredesprijs. Aartsbisschop Desmond Tutu en Nelson Mandela. Ook Kliptown is een bezoek waard, hier ondertekende onder andere Nelson Mandela de officiële verklaring van de rechten van de mens, de Freedom Charter. Dit was de grondlegging van de huidige grondwet van Zuid-Afrika.

City of Tshwane
In City of Tshwane vind je een behoorlijke tegenstelling. In het Paleis van Justitie kreeg Nelson Mandela zijn levenslange gevangenisstraf. In dezelfde stad staan de imposante Union Buildings waar hij in 1994 werd benoemd tot de eerste democratisch gekozen president van Zuid-Afrika. Bezoek in de City of Tshwane ook het huis van de overleden Sammy Marks. Het huis is nog steeds hetzelfde als op de dag dat hij stierf, je kijkt dus zo het verleden in.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.