Voorstel aanvragen

Safarireis: Botswana per Adventure Truck

v.a. 2152/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Een fantastische reis door Botswana voor de avontuurlijke reiziger. Dit land is een waar natuurparadijs! Dompel u onder in de schoonheid en rust van de Okavango Delta en de Makgadigadi-zoutpannen. Ga op zoek naar wilde dieren in Moremi, Savuti en Chobe National Park. De kers op de taart is een bezoek aan de Victoria Falls in Zimbabwe. Deze reis is uitermate geschikt voor de avonturier, fotograaf, vogelspotter als ook de liefhebber van wildlife en natuur!

Deze reis is mogelijk als camping (koepeltent met stretcher) of accommodatie tour.

Specificaties

6491
v.a.€ 2152/ per persoon
16 dagen
Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe
Johannesburg
Johannesburg
 • Camping tour: 11 nachten kamperen, 2 nachten cabin en 2 nachten lodge
 • Accommodatie tour: 11 nachten lodges, cabins en tented camps, 4 nachten 'serviced' kamperen
 • Vervoer per adventure truck
 • Professionele en lokale gidsen
 • Genoemde maaltijden. Koffie/thee en sap tijdens het ontbijt
 • Genoemde activiteiten
 • Vluchten en visum
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)
 • Transfers
 • Overnachtingen in Johannesburg voorafgaand en na afloop van de reis
 • Optionele activiteiten en excursies, ter plaatse te boeken en betalen
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Slaapzak tijdens de kampeer tour (deze kunt u evt. ter plaatse aanschaffen), kussen en handdoek. Voor de accommodatie tour hoeft u geen slaapzak en kussen mee te nemen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien (o.a. voor de gidsen)
 • Botswana Tourism Levy
Adventure truck
Vol pension inclusief activiteiten
Camping, Lodge
Budget
Ja
Neem uw eigen slaapzak, kussen en handdoek mee (slaapzak is ook te koop voorafgaande aan de reis, vanaf ongeveer 50 Euro).

Overige informatie

yes, Yes
Minimaal 4, maximaal 17 personen.
Extra activiteiten op sommige locaties mogelijk.
Max 15 kg (exclusief slaapzak en kussen indien u de kampeerreis boekt) in een zachte tas en een rugzak(je) voor overdag.
Engels
Ja
Ja
Dagprogramma
Reisschema -

Dag 1: Johannesburg – Kalahari/Kang
Uw avontuurlijke reis start vanochtend om 06.30 uur bij de Greenfire Lodge in Johannesburg. De reis gaat vandaag door het noord-westen van Zuid-Afrika naar de grens met Botswana. Onderweg zal gestopt worden om te lunchen en u heeft gelegenheid om frisdrank, water, snacks en andere persoonlijke inkopen te doen. Na de grensformaliteiten gaat u op weg naar de Kalahari, u rijdt door de eindeloze vlaktes naar de kampeerplaats/accommodatie gelegen vlakbij het dorpje Kang. Een flinke afstand vandaag van meer dan 600 kilometer, dus u wilt zich vast wel even opfrissen voor het diner. Tijdens het diner zal uw gids u meer vertellen over het programma voor de komende dagen.

Alle maaltijden zijn vandaag voor eigen rekening.

Dag 2: Kalahari Bushmen
Wakker worden en de zonsopgang over de Kalahari zien, is een goed begin van de dag! Na een uitgebreid ontbijt met een welverdiend kopje koffie, reist u vandaag door naar het dorpje Ghanzi. Hier gaat een bijzondere ontmoeting plaatsvinden. Ghanzi biedt thuis aan enkele van de laatst overgebleven San Bushmen en onder leiding van uw gids bezoekt u deze facinerende mensen. Het bezoekt sluit eveneens een wandeling door de natuur in. Tijdens deze wandeling leert u meer over hoe de San overleven in het ‘wild’ in dit uiterst droge gebied. Ze laten u zien welke (jacht)technieken ze gebruiken voor voedselvoorziening en hoe om water te vinden en te bewaren.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Inbegrepen activiteit: Bezoek aan de San inclusief wandeling

Dag 3 – 5: Okavango Delta
De Okavango Delta is een ingewikkeld netwerk van waterwegen en vindt haar oorsprong als de Okavango rivier in Angola. De rivier eindigt als een binnenlandse delta en vormt een 16.000 km² doolhof van zogenaamde wetlands. Het is een wonderland van meanderende riviertjes, groene eilanden, weelderige vlaktes, prachtige vogels en wilde dieren. Dit ecosysteem is gevuld met een verscheidenheid aan flora en fauna. Het zien van een nerveuze waterbok stappend over de overstroomde vlakte of een Kingfisher die het water induikt voor een visje is prachtig. Wanneer u de bekende roep van een zeearend hoort dan voelt het of u zich in een natuurdocumentaire bevindt! De Okavango Delta is een van de mooiste meesterwerken der natuur.

Uw campsite is gelegen aan de rand van een van de grootste lagunes. Vanuit hier zult u de delta gaan verkennen. U maakt tochten per mokoro, gaat picknicken in de wildernis, maakt bush wandelingen en gaat mee op een sunset cruise. Optioneel kunt u een helikoptervlucht maken.

Natuurlijk is er ook tijd om te relaxen in het camp.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Inbegrepen activiteit: begeleide bush wandelingen, mokoro excursie en een sunset cruise

Dag 6: Maun
Na een vroeg ontbijt begint de reis terug naar de bewoonde wereld per motorboot. U stapt weer in de adventure truck en na een stop om wat inkopen te doen, rijdt u naar het overnachtingsadres dichtbij Maun aan de Boteti rivier. Een bijzondere rivier aangezien de richting waarin hij stroomt, kan verschillen als gevolg van het seizoen en de regenval. Bij de lodge zijn een bar, restaurant en een zwembad aanwezig waar u lekker kunt relaxen en afkoelen op een warme dag. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele vlucht boven de Okavango Delta om een nog beter beeld van dit bijzondere gebied te krijgen.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Inbegrepen activiteit: Transfer per motorboot, Boteti river sunset vanaf de lodge
Optionele activiteit: Helikopter vlucht boven de Okavango Delta

Dag 7 – 10: Een flexibel Game Reserve schema
Na een uitgebreid ontbijt bij de lodge, rijdt u terug naar Maun om daar voorraden aan te vullen voor de rest van de reis. De groep gaat zich nu voorbereiden op het game spotten in de nationale parken. Hoog gezeten het 4×4 voertuig gaat u noordwaarts de wildernis in, onderweg een aantal kleine dorpjes passerend. U zult de komende vier dagen in natuurreservaten verblijven op afgelegen plekken ver van de bewoonde wereld. Bij deze kampeerplekken (zonder omheining!) te midden van de natuur is het motto: ‘Leave nothing but footprints’.

U start bijvoorbeeld in Moremi Game Reserve, hier kampeert u de eerste nacht naast de welbekende Third Bridge. Wellicht hoort u ’s avonds een huilende hyena, een brullende leeuw of het grommende geluid van een ondergedompeld nijlpaard. Geen garantie, maar het zou zomaar kunnen! Verder naar het noorden gaat u via Xakanaxa om de tenten op te slaan bij North Gate. Dit gebied is uitermate geschikt voor het spotten van wild en u zult dan ook in de namiddag en ochtend game-drives maken in deze waterrijke omgeving. U reist verder naar Savuti Game Reserve, dit gebied nodigt uit tot nog meer wilde dieren spotten en is een ‘actieve’ kampeerplaats. Hier moet u het fruit verstoppen voor de olifanten en het vlees goed opbergen voor de hongerige hyena’s. De vegetatie in dit gebied verandert voortdurend. Van open vlaktes, palmbomen en moerassen, naar Mopane bossen en Acacia struiken. Vol indrukken zult u ’s avonds in de bush in slaap vallen…. Mits de geluiden van de dieren u niet wakker houden.

Het reisschema van dit deel van de reis kan afwijken van bovengenoemd schema, er wordt goed gekeken naar gebieden waar wild gezien kan worden en dit kan verschillen van seizoen tot seizoen. Het is zelfs mogelijk dat u tijdens deze dagen het Central Kalahari reservaat en/of de Makgadikgadi Pans Reserve bezoekt.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Inbegrepen activiteiten: dagelijks game-drives in open 4×4 safari jeeps

Dag 11: Maun
De laaste ochtend in het wildreservaat is aangebroken. Langzaam keert u terug naar de bewoonde wereld van Maun waar u tijd krijgt om wat te winkelen en te lunchen. U kunt ’s middags relaxen bij de lodge voordat morgen het volgende hoogtepunt weer op het programma staat. Na het back to basic kamperen van de afgelopen dagen, zult u vast genieten van uw verblijf bij de lodge.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, diner
Inbegrepen activiteit: game-drive onderweg naar Maun
Optionele activiteit: ook nu kunt u een helikopter vlucht over de Okavango Delta maken

Dag 12: Makgadikgadi Zoutpannen
Vanochtend heeft u genoeg tijd om nog te relaxen aan het zwembad of bij de rivier naar vogels te zoeken. Na een vroege lunch reist u dan verder naar de spectaculaire Makgadikgadi Zoutpannen voor een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte witte vlaktes. Hier vindt u een diversiteit aan vogels en andere dieren die zich hebben aangepast aan het woestijnleven. Zoek naar de springbok, gemsbok en andere unieke dieren. Vanavond gaat u weer ‘wild’ kamperen en genieten van het geïsoleerd zijn van de bewoonde wereld. De tenten worden wel opgezet, maar uw gids zal voorstellen om buiten te slapen vanavond voor wie wil. Voel de rust en ruimte onder de prachtige Afrikaanse sterrenhemel. Mochten de Zoutpannen niet toegankelijk zijn om te kamperen, dan wordt uitgeweken naar een camping in de nabije omgeving.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Inbegrepen activiteiten: bezoek Makgadikgadi Pans, star gazing

Dag 13: Chobe – Victoria Falls
Na een nacht onder de sterren reist u vandaag door naar het Chobe National Park, bekend om de enorme kuddes olifanten die zich hier verzamelen rond de rivier. In de middag maakt u een boottocht over de Chobe River waar u hopelijk olifanten, nijlpaarden en andere dieren van dichtbij kunt bewonderen. De eindbestemming voor vandaag is een van de meest avontuurlijke plaatsen van Afrika, de waanzinnige Victoria Watervallen. U verblijft twee nachten in de Greenfire Victoria Falls lodge gelegen op loopafstand van de watervallen en andere activiteiten. Geniet van de Afrikaanse sfeer en het donderende geluid van de watervallen op afstand.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Inbegrepen activiteiten: Chobe National park bootcruise

Dag 14: Victoria Falls
Na een lekker ontbijt is het tijd om de watervallen te verkennen. Wandel langs de waterval en maak foto’s vanaf verschillende punten. Wanneer het waterpeil in de rivier erg hoog is, dan zijn er sommige plekken waardoor u door de opstijgende waterdamp bijna niks kunt zien. Een regenponcho is in die tijd van het jaar geen overbodige luxe! “Mosi o Tunya”, de rook die dondert, is de naam die de plaatselijke bevolking de watervallen ooit gaf. Dit enorme gordijn van water is werkelijk een wereldwonder! Naast de Vic Falls zelf zijn er ook tal van andere activiteiten die u hier kunt ondernemen. Wat dacht u van wild water raften, bungee jumpen, helikoptervlucht over de watervallen, allemaal zeer de moeite waard (voor eigen rekening). Ook vindt u overal markten met handgemaakte souvenirs die de lokale bevolking maar al te graag aan u wil verkopen. Vaak is dit de enigste bron van inkomsten en geld is schaars in Zimbabwe. U vindt hier vast een leuke souvenir als aandenken aan deze reis.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Inbegrepen activiteit: Entreegelden Victoria Falls National Park
Optionele activiteit: Helikoptervlucht over de watervallen, bungee jumpen, raften, gorge swing etc.

Dag 15: Victoria Falls – Francistown
Na het ontbijt reist u verder in zuidelijke richting terug naar Botswana. Vanavond wordt in Francistown voor de laatste keer het kamp opgezet en proost u met uw reisgenoten nog eens op de onvergetelijke reis die u heeft gemaakt.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 16: Francistown – Johannesburg
Vandaag gaat u terug naar Johannesburg waar u, als alles meezit, vroeg in de avond zult arriveren bij de Greenfire Johannesburg Lodge, het einde van uw reis. Lunch en diner zijn vandaag voor eigen rekening. Wij raden u aan om vanavond in Johannesburg te overnachten en pas de volgende dag terug te vliegen naar Nederland of uw reis te vervolgen, vraag ons naar de mogelijkheden. Geschatte aankomsttijd is begin van de avond.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Aanvullende informatie -
Vertrekdata -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Foto's
Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *