Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Route 62

Cape Route 62

 

Cape Route 62 loopt tussen de twee kuststeden Kaapstad en Port Elizabeth in het zuiden van Zuid-Afrika, een route van 820 kilometer door het binnenland langs groene wijngaarden, prachtige bergpassen, kraakheldere riviertjes, door kleine dorpjes en de karoo (half-woestijn). Deze route is uitermate geschikt om zelf te rijden vanwege de goede staat van het wegennet, veiligheid, veel verschillende accommodatie mogelijkheden langs de route en de diversiteit aan bezienswaardigheden.

Officieel loopt de route van Tulbagh naar Uniondale, rijdend vanuit Kaapstad treft u eerst de vele wijngaarden en fruitplantages in Tulbagh, Ceres, Worcester, Robertson, Montagu en Bonnievale. Er zijn in deze dorpjes tussen de bergen volop mogelijkheden voor wijnproeverijen en rondleidingen bij de verschillende boerderijen. In het aan de Breede Rivier gelegen Bonnievale, ook wel de vallei van kaas en wijn genoemd, kunt u naast wijn ook verschillende kazen proeven. Ook zijn er langs de Breede Rivier watersporten beoefenen zoals kayaken en vissen. In Worcester zijn diverse mogelijkheden voor uitstapjes zoals een bezoek aan de grootste brandy destilleerkelder ter wereld, het openluchtmuseum Kleinplasie of de Karoo desert Botanische tuinen.

In Montagu zijn natuurlijke warm waterbronnen om heerlijk te relaxen.

Barrydale ligt in het overgangsgebied tussen vruchtbare valleien en de droge Kleine Karoo. Een opmerkelijke stop in Barrydale is een klein winkeltje langs de weg met het opschrift 'Ronny's sex shop', een grappige marketingstrategie om mensen naar de kleine supermarkt te lokken.

Ladismith, aan de voet van de Swartberg mountains, is geschikt voor een dorpswandeling vanwege de verschillende bouwstijlen waaronde Neo-Gotisch, Kaap-Hollands, Victoriaanse en Karoo-stijl.

Verder rijdend door de bergen komt u aan bij de struisvogelhoofdstad van de wereld, Oudtshoorn, de beste plek voor een bezoek aan een struisvogelboerderij, maar er zijn ook krokodillenfokkerijen. Ook vindt u er de Cango Caves, deze grotten hebben schitterende kamers en zijn zeker een bezoekje waard. Oudtshoorn biedt een goede uitvalsbasis voor hiking, paardrijden, mountainbiken of een autorit door de prachtige Swartbergpas richting Prince Albert.

Bij het plaatsje De Rust begint de Meiringspoort, een verharde weg door prachtige rotsformaties langs een riviertje.

In Uniondale, het officiele einde van route 62, zijn veel rotstekeningen van de Khoisan te vinden die tussen 1500 en 6000 jaar oud zijn.

Route 62 is goed te combineren met de Garden Route.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.