Rolstoelvriendelijke reizen

Deskundige begeleiding3 reizenMaandelijkse vertrekken

Voor veel reizigers met een lichamelijke beperking kan het maken van een rondreis een uitdaging zijn. Een auto huren valt namelijk vaak al af. Ook een gewone busrondreis is vaak niet geschikt. Echter, Zuid-Afrika is wel degelijk uitstekend te bezoeken wanneer u afhankelijk bent van een rolstoel.

Wij werken samen met een organisatie die is gespecialiseerd in het organiseren van en begeleiden van rolstoelvriendelijke reizen. Deze rondreizen zijn volledig verzorgd en vertrekken maandelijks. De voertuigen waarmee u de ‘Wereld in 1 land’ gaat ontdekken zijn aangepast, zodat u veilig en comfortabel kunt reizen.

Let op: tijdens game-drives in het prive reservaat rijdt u in normale 4×4 safarivoertuigen, aangezien het aangepaste voertuig niet off road kan rijden. U wordt echter in en uit het voertuig geholpen en er zijn, indien nodig, extra veiligheidsriemen beschikbaar om u veilig in uw stoel te houden.

U kunt kiezen uit drie reizen. Een 12-daagse reis die start in Johannesburg en eindigt in Kaapstad en twee kortere 8-daagse reizen die elk een deel van het land bezoeken. Hieronder vindt u het programma van de langere reis.

Neem contact op met 1 van onze Nederlandse reis consulenten voor een advies op maat

  • Lokale kennis en lokaal werkzaam en bereikbaar
  • lid van SGR
  • Professioneel advies
  • De laagste prijzen als online bedrijf vanuit Zuid-Afrika
  • Geen tussenpersonen

Het reisschema van de 12-daagse reis:

Dag 1-4: Kaapstad
Om 07.00 uur vertrekt u op dag 1 vanuit Johannesburg naar het bekende Kruger National Park. De aankomende nachten verblijft u in twee verschillende Rest Camps midden in het nationale park. De dagen staan volledig in het teken van safari’s!

Dag 5-7: Private Game Reserve
Ook deze dagen zult u genieten van de bush en al haar wildlife. Tijdens uw verblijf gaat u zowel in de ochtend als in de namiddag op game-drive. Tevens zijn bush walks/wheels mogelijk (weersafhankelijk, soms is de grond te nat of te droog voor een rolstoel).

Dag 8: Johannesburg/Kaapstad
Via de prachtige Panoramaroute rijdt u terug naar Johannesburg, waar u aan het einde van de middag arriveert. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Kaapstad (niet inbegrepen en u heeft tijdens de vlucht geen begeleiding van de gids). Na aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Dag 9: Kaapstad
Deze dag kunt u even bijkomen van uw reis. Uw accommodatie bevindt zich in Noordhoek, gelegen aan de voet van de spectaculaire Chapman’s Peak. Uw gids is de komende dagen niet continue bij u, maar uw accommodatie is speciaal ingericht voor mensen in een rolstoel en de gastvrouw is u graag van dienst.

Dag 10-12: Kaapstad en omgeving
Deze dagen maakt u met uw gids diverse excursies naar de hoogtepunten van Kaapstad en omgeving. U bezoekt o.a. V&A Waterfront, de Tafelberg, het Kaapse Schiereiland met Cape Point, Kaap de Goede Hoop en de pinguins van Boulders Beach en verschillende wijnestates rond Stellenbosch.
Op dag 12 is uw reis alweer ten einde. U wordt vandaag teruggebracht naar de luchthaven van Kaapstad (transfer niet inbegrepen).

Interesse?

Mijn wensenlijst

Onderstaande wensenlijst wordt meegestuurd met uw aanvraag. Op basis hiervan kunnen we voor u een voorstel maken wat aansluit bij uw wensen.