Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Lesotho

Voor wie back to basic wil is Lesotho een absolute must. Een reis naar Lesotho brengt u terug naar de oervorm. Ontdek de onaangetaste ecosystemen van Lesotho waar dier en mens in harmonie leven en laat u verrassen door de overweldigende natuur. De gastvrije bevolking van Lesotho verwelkomt u met open armen.

Als een koninkrijk in de lucht bevindt bestemming Lesotho zich als een eiland temidden van Zuid-Afrika. Meer dan 200.000 mensen wonen in de hoofdstad Maseru. Het is dan ook een levendige en bruisende stad, met Afrikaanse, Aziatische en Europese invloeden. Er heerst een relaxte sfeer en het is een uitstekend plek als uitvalsbasis voor uitstapjes naar de rest van Lesotho.

In het centrum van Maseru kunt u een bezoek brengen aan het nationale museum, het koninklijk paleis of aan de hoedenmakerij Basotho Head, waar de kenmerkende punthoed van gras wordt vervaardigd. Even buiten het centrum vindt u een standbeeld van Moshoeshoe de Grote, de eerste koning van het land.

Even ten noorden van Maseru bevindt zich Lancer's Gap. Dit is vernoemd naar de strijd tegen de Engelsen in 1880, waarbij meer zelfstandigheid werd verkregen. Vanaf hier heeft u een perfect uitzicht over de hoofdstad en de Caledon-vallei. Op 130 kilometer van Maseru, treft u de Masitise grotten waar diverse rotsschilderingen te bewonderen zijn. Deze rotsschilderingen dateren uit de tijd van de bosjesmannen en zijn zeker 50.000 jaar oud.

De lokale kinderen zijn uitstekende gidsen voor een kleine vergoeding. Met een pendelbus vanaf Hyperama-supermarkt in Maseru kunt u naar Thaba-Bosiu, een ruïnebergstadje. Hier ligt het fort uit 1860 van Koning Moshoeshoe de Grote. Dit wordt beschouwd als nationaal monument, aangezien het door de strategische ligging nog nooit in handen van de vijand is geweest. U vindt hier een bezoekerscentrum en tevens prachtig uitzicht op de Qiloane-piek, die model stond voor de beroemde Basotho-hoed. Bij Subeng kunt u getuige zijn van de overblijfselen van dinosauriërs. Hier zijn perfect geconserveerde dinosaurusvoetafdrukken van 180 miljoen jaar oud te zien. In Molimo Nthuse treft u de hoogste watervallen van zuidelijk Afrika, de Meletsunyane watervallen.

Voor een trektocht door Maluti, de Drakensbergen, kunt u het beste Mokhotlong als uitvalsbasis gebruiken. Dit ligt ongeveer 270 kilometer ten noorden van Maseru. Het is de droogste, verste en koudste plek van het Lesotho met enkele overnachtingsmogelijkheden. Wandelen door de verlaten bergen in Sehlabathebe Nationaal Park is populair in Lesotho. U komt hier niet oog in oog te staan met gevaarlijke, wilde dieren. Breng ook zeker een bezoek aan de Meletsunyane-watervallen in Molimo Nthuse.

In Lesotho wordt veel vis gegeten uit eigen wateren. Daarnaast is er veel import uit Zuid-Afrika.

De hoofdstad van Lesotho is Maseru. Dit is tevens de enige stad in Lesotho, verder bestaat het uit kleine dorpsgemeenschappen.

Lesotho heeft twee officiële talen, het Sesotho en het Engels. De meeste inwoners spreken beide talen. U kunt hier dus prima met Engels terecht tijdens uw vakantie en/of rondreis.

Klimaat Lesotho

De hoogte bepaalt grotendeels het klimaat. Het voorjaar kondigt zich aan in augustus en in de zomer, van november tot januari, zijn het bergland en de watervallen het best te bereizen. De gemiddelde temperatuur is dan 28°C. De neerslag valt voornamelijk van oktober tot april. Van mei tot juli valt er soms sneeuw en kan in het de nachten vriezen. De temperatuur is dan gemiddeld 10°C.

Cultuur Lesotho

De geschiedenis van Lesotho voert lang terug. Versteende bossen en dinosauriërvoetsporen vormen hier de bewijzen van. Ook de muurschilderingen van de Bosjesmannen, die ruim 50.000 jaar oud zijn, zijn een stille getuige van de rijke geschiedenis.

Lesotho is een magische plek waar muziek en dans diep in de rituelen en het dagelijkse leven geworteld zitten. Kenmerkend voor muzikale gebeurtenissen zijn de herdersfluit de lekolulo, de thomo, een snaarinstrument dat alleen door vrouwen mag worden bespeeld, en een soort mondharp, de seto-tolo, wat weer een echt manneninstrument is. Oude rituelen, gebruiken en bijgeloof spelen elke dag weer een rol. Vee is een statussymbool en wordt geofferd.

De mensen leiden nog steeds een traditioneel en simpel bestaan. Lesotho kent nog vele oude ambachtslieden, die schitterende producten vervaardigen van onder andere aardewerk, zilver en mohair. De typische handgemaakte, van gras geweven, Mokorotlo hoeden, zijn het beeldmerk van dit prachtige land geworden.

Geografie Lesotho

Landschap

De bijnaam van Lesotho is "Kingdom in the sky", Koninkrijk in de lucht. Zij dankt deze naam aan de hoogte waarop het gelegen is. Heel Lesotho ligt boven de 1000 meter. Waar u zich ook in Lesotho bevindt, u kunt altijd rekenen op spectaculaire vergezichten. Het koninkrijk Lesotho is net zo groot als België en wordt over de volledige 909 km door Zuid-Afrika omsloten. Aan de oostkant vormen de Maluti (Drakensbergen) een natuurlijke grens. De hoogste berg van deze keten, de Thabana Ntlenyana is 3482 m hoog en is gelegen in Lesotho.

Inwoners

Lesotho is een constitutionele monarchie en heeft ruim twee miljoen inwoners, volgens onofficiële tellingen. Ruim 60% van deze inwoners is christelijk. Slecht 9% van de bevolking hangt een traditioneel Afrikaanse religie aan.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.