Groepsrondreizen

Professionele begeleidingAccommodaties of kamperenElk budget

Groepsreizen

Denkt u over een vakantie door Zuid-Afrika, maar wilt u liever niet zelf rijden? Dan is een groepsreis wellicht een hele goede keuze voor u. Groepsrondreizen door Zuid-Afrika zijn er in alle soorten en maten! Van rondreizen in een rustig tempo en met een rustig programma tot aan avontuurlijke kampeerrondreizen. Er is van alles mogelijk.

Het grote voordeel van een groepsrondreis is dat u natuurlijk niet zelf hoeft te rijden en dat u beschikking heeft over een deskundige gids en/of chauffeur. Het vervoer, de accommodaties, de activiteiten, zoals game-drives en wijnproeverijen,  en veelal ook maaltijden zijn inbegrepen.

U reist in een groep. Het aantal personen in de groep hangt af van de tour. Zo kunt u een busrondreis boeken met een touringcar, maar er zijn ook groepsrondreizen in een kleine groep met maximaal 12, 8 of zelfs minder personen. U reist in een internationale groep.

Ook de duur van een groepsrondreis verschilt. Zo kunt tijdens een groepsrondreis een deel van het land bezoeken (bijvoorbeeld de Tuinroute of alleen het Kruger National Park) in 5 of 7 dagen. Maar u kunt ook in vogelvlucht alle hoogtepunten van Zuid-Afrika in 10 of 14 dagen bezoeken. Heeft u meer tijd, dan kunt u alle hoogtepunten in drie weken tijd bezoeken. Of wat dacht u van een tour door meerdere landen? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

Tevens kunt u kiezen uit verschillende soorten groepsrondreizen. Zo zijn er de ‘traditionele’ groepsrondreizen, waarbij u wordt rond gereden in een (mini)bus of tourincar. Verblijf is in 3* tot 5* hotels, lodges en maaltijden geniet u meestal in hotels en restaurants. Maar er zijn ook avontuurlijkere rondreizen mogelijk per zogenaamde ‘Adventure Truck’.

ADVENTURE TRUCK REIZEN

Het begrip adventure truck dekt eigenlijk de lading zeer goed: een avontuurlijke vrachtwagen. Exacte kenmerken van de trucks verschillen maar alle voertuigen zijn aangepast en uitgerust om zo comfortabel mogelijk te reizen door de zuidelijke landen van Afrika. Enige flexibiliteit wordt wel gevraagd, reizen door Afrika kan onvoorspelbaar zijn en vertragingen kunnen worden opgelopen. Echter dit maakt het reizen door zo Afrika avontuurlijk!

Het verblijf is veelal in tweepersoons dome tenten (met stretcher en matrasje) midden in de natuur. Bij sommige routes kunt u er tevens voor kiezen om in accommodaties te verblijven. De maaltijden neemt u nog steeds rondom het kampvuur, maar u heeft het comfort van een echt bed.

Op sommige dagen zult u veel in de truck zitten omdat er een grote afstand overbrugd moet worden, maar reizen door Afrika is en blijft prachtig. Het landschap zal u niet vervelen. Daarnaast zit u in comfortabele stoelen en heeft altijd een fantastisch ruim uitzicht.

U reist in een internationale groep en afhankelijk van de grootte van de groep reizen er 1 of 2 gidsen en soms een kok met u mee. De maximale groepsgrootte staat vermeld bij iedere adventure truck reis op onze website.

De leeftijd van de avontuurlijke deelnemers ligt tussen de 16 en 75 jaar. Jonge kinderen mogen soms op aanvraag mee, na overleg en met toestemming van de overige deelnemers. De gemiddelde leeftijd staat vermeld bij iedere adventure truck reis op onze website.

De bagageruimte in de truck is beperkt en daarom gelden er voor iedere reis maximale afmetingen en gewicht. Harde koffers zijn niet toegestaan. De exacte bagage voorwaarden vindt u bij iedere reis op de website.
Naast uw reistas mag u ook een dag rugzakje meenemen. Bij de kampeerrondreizen moet u vaak zelf zorgen voor een slaapzak en kussen.

Wanneer u deelneemt aan een van onze adventure truck reizen, bent u verplicht een reisverzekering met werelddekking te hebben. Bij aankomst wordt u gevraagd om de gegevens van uw verzekering door te geven aan de reisleiding. Daarnaast is het verstandig om een goede en uitgebreide zorgverzekering met werelddekking af te sluiten. Ook deze gegevens geeft u weer door aan de reisleiding.

Neem contact op met 1 van onze Nederlandse reis consulenten voor een advies op maat

  • Lokale kennis en lokaal werkzaam en bereikbaar
  • lid van SGR
  • Professioneel advies
  • De laagste prijzen als online bedrijf vanuit Zuid-Afrika
  • Geen tussenpersonen

Let op: Soms staat een minimum aantal deelnemers vermeld (meestal 4). Pas op het moment dat dit aantal reizigers zich heeft ingeschreven voor de reis, vertrekt die specifieke reis gegarandeerd.
Indien u een reis boekt waarvan het mimimum aantal deelnemers nog nog niet bereikt is, dan kan het zijn dat de reis uiteindelijk niet door gaat. Onze travel consultants adviseren dan ook altijd een reis te boeken waarvan het vertrek gegarandeerd is.

 

Interesse?

Mijn wensenlijst

Onderstaande wensenlijst wordt meegestuurd met uw aanvraag. Op basis hiervan kunnen we voor u een voorstel maken wat aansluit bij uw wensen.

Andere interessante pagina's