Voorstel aanvragen

Adventure Truck reis: Kaapstad naar Victoria Falls via Namibie en Botswana

v.a. 3095/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

U bezoekt tijdens deze fantastische reis vier landen van het Afrikaanse continent. Beginnend in Kaapstad gaat u via de Cederbergen met rotsschilderingen en rooibosboerderijen naar de spectaculaire Fish River Canyon en de droogte van de Namib woestijn in Namibië. Hier beklimt u o.a. de prachtige rode zandduinen en gaat op safari in het Etosha National Park. In Botswana ervaart u de Okavango Delta en maakt een game-drive en bootcruise in het wildrijke Chobe National Park. U sluit af met het overdonderende geluid van de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe.

Een veelzijdige reis vol avontuur om nooit te vergeten!

 

Specificaties

7145
v.a.€ 3095/ per persoon
20 dagen
Chobe National Park, Okavango Delta, Victoria Falls National Park, Fish River Canyon, Namib Naukluft National Park, Etosha National Park, Cederbergen, Makgadikgadi en Nxai Pans National Park
Botswana, Namibië, Zimbabwe, Zuid-Afrika
Kaapstad, Ghanzi, Swakopmund, Windhoek, Maun, Victoria Falls
Kaapstad
Victoria Falls
 • 19 overnachtingen in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Alle maaltijden, gefilterd water in de truck
 • Vervoer per adventure truck
 • Begeleiding door een gekwalificeerde gids
 • Genoemde activiteiten, entreegelden parken en conservation fees
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)
 • Accommodatie in Kaapstad voorafgaand aan de reis en in Victoria Falls na afloop van de reis
 • Transfers
 • Optionele activiteiten en excursies (en bijgehorende entreegelden en conservation fees)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Handdoek
Adventure truck
Vol pension inclusief activiteiten
Lodge
Comfort
Kinderen t/m 7 jaar niet toegestaan. Kinderen van 8 t/m 15 jaar op aanvraag in overleg met de overige deelnemers.
Deze reis is ook mogelijk in omgekeerde volgorde. Wij raden u aan om tenminste één dag voor aanvang van de toer te arriveren en uw terugvlucht één dag na afloop van de reis te boeken. U kunt bij ons deze overnachtingen en transfers van/naar het vliegveld boeken.

Overige informatie

yes, Yes
Minimaal 4, maximaal 20 personen
Max. 20 kg in een zachte reistas/koffer (geen harde koffers) en een rugzak voor daguitstapjes.
Engels en mogelijk een Duitse of Italiaanse vertaler (zie vertrekdata)
Engels
Ja
Nee
Ja,
Nee
Dagprogramma
Reisschema -

Reisschema

Inclusieve maaltijden: O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Dag 1: Kaapstad – Cederberg (L, D)
De reis start om 07:00 uur in het centrum van Kaapstad. Zorg dat u 30 minuten voor vertrek aanwezig bent. Wij raden u aan om voorafgaande aan de reis al in Kaapstad te verblijven zodat u voorafgaande aan deze reis de bezienswaardigheden in en rond de stad kunt ontdekken. Vraag ons naar de mogelijkheden m.b.t. accommodaties, transfers en excursies.

De reis begint met een stop ten noorden van Kaapstad vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de baai en de Tafelberg, hier kunt u een paar mooie foto’s maken. De truck rijdt daarna verder naar de Cederbergen en deze regio staat bekend vanwege de citrusplantages, mooie bergen en rooibosthee- en buchuplanten. Rooibos groeit slechts in deze regio en is dus een belangrijk exportprodukt voor de regio. U bezoekt een rooibosboerderij om meer te leren over deze inheemse plant. Vanavond dineert u bij de accommodatie en kunt u de rest van het reisgezelschap beter leren kennen.

Accommodatie: Marcuskraal (tweepersoonskamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig
Route: Kaapstad – Citrusdal

Dag 2: Namibië – Gariep (Oranje) Rivier (O, L, D)
Vandaag reist u verder door de Noord Kaap provincie en Namaqualand waarbij in Springbok gestopt wordt voor een paar inkopen. Mocht u in de maanden juli t/m september reizen, dan heeft u kans om de prachtige bloemenzee in dit gebied te zien. Vele toeristen komen in de Zuid-Afrikaanse lente hier naartoe voor dit kleurrijke schouwspel van wilde bloemen. ’s Middags gaat u de grens over naar Namibië waar u vanavond overnacht aan de Garieprivier (ook wel Oranjerivier genoemd). Deze rivier is de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië en uw accommodatie bevindt zich aan de rivier.

Accommodatie: Felix Unite Cabanas (tweepersoons kamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig
Route: Citrusdal – Oranjerivier

Dag 3: Garieprivier – Ai-Ais (O, L, D)
In de ochtend heeft u de gelegenheid om op de Garieprivier te kanoën (niet inbegrepen) of om te relaxen en van het uitzicht te genieten vanaf de accommodatie. De Gariep is de langste rivier van Zuid-Afrika en heeft zijn oorsprong in een deel van de Drakensbergen in het koninkrijk Lesotho. De rivier is oorsponkelijk vernoemd naar het Nederlandse koningshuis (Oranje), maar tegenwoordig wordt meestal de naam Garieprivier gebruikt. Per kano kunt u de schoonheid van dit gebied goed ervaren. Na de lunch gaat de reis verder in noordelijke richting naar uw volgende overnachtingsadres: Ai -Ais. U kunt hier genieten van de warmwaterbronnen.

Accommodatie: Ai Ais Resort (tweepersoonskamer met eigen badkamer, of gelijkwaardig )
Inbegrepen activiteit: Ais-Ais hotsprings

Dag 4:  Fish River Canyon, Quiver Tree Forest, Giant’s Playgrond (O, L, D)
Vandaag staat u vroeg op en rijdt naar de rand van de indrukwekkende Fish River Canyon. De kloof heeft een totale lengte van 160 km, een maximale breedte van 27 km en is tot 550 meter diep. Een prachtig gezicht wanneer de zon opkomt en haar stralen over deze enorme kloof laat schijnen. Er is gelegenheid om langs de kloof te wandelen en mooie foto’s te maken. Daarna rijdt de truck verder in westelijke richting naar Keetmanshoop.

Op zo’n 14 kilometer vanaf Keetmanshoop zijn twee bijzondere en fotogenieke plekken die u vanmiddag gaat bezoeken: Giant’s Playground en het Quiver Tree Forest. Eerst genoemde wordt ook wel de ‘Tuin der Goden’ genoemd en is een stuk grond bezaaid met rotsblokken in bizarre vormen en formaties wat nog het meeste lijkt alsof een reus met blokken heeft gespeeld. Quiver Tree (kokerboom) Forest is een bijzonder natuurverschijnsel aangezien deze bomen normaal gesproken eenzaam in de woestijnsteppe te vinden zijn en niet met meerdere op dezelfde plek. Deze boom was voor de bosjesmannen nuttig vanwege de holle takken waar ze onder andere de kokers voor hun pijlen van maakten. Kokerbomen groeien eigenlijk altijd op of tegen een stuk rots, de rots neemt overdag de warmte van de zon op en geeft dit ‘s nachts weer af zodat de kokerboom in een meer constante temperatuur kan groeien.

Accommodatie: Schutzenhaus Guesthouse (tweepersoons kamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig.
Route: Fish River Canyon – Keetmanshoop
Inbegrepen acitiviteiten: bezoek Fish River Canyon, Quiver Tree Forest en Giant’s Playground.

Dag 5: Namib-Naukluft Park (O, L, D)
Het avontuur gaat verder naar het Namib-Naukluft National Park, dit is werkelijk een van de juweeltjes van Namibië. De grote zandduinen rond Sossusvlei bereiken soms een hoogte van wel 3000 meter. Prachtige plaatjes die rust en ruimte uitstralen met kleuren variërend van geel, roze, oranje naar rood en alles daar tussenin! Vandaag heeft u een lange dag in de truck voor de boeg, maar morgen zult u kunnen genieten van de bezienswaardigheden in dit gebied. Onderweg geniet u van het fascinerende landschap dat verandert van graslanden in het oosten naar de rode zandduinen in het westen. U rijdt door dunbevolkte gebieden over stoffige wegen waar u bijna niemand anders tegenkomt. U overnacht aan de rand van het duingebied.

Accommodatie: Desert Camp/Quiver Camp (in tweepersoons permanente tenten met en-suite badkamer), of gelijkwaardig.
Route: Keetmanshoop – Namib Naukluft National Park

Dag 6: Namib-Naukluft National Park (O, L, D)
De dag begint al vroeg zodat u naar de top van Dune 45 kunt klimmen voordat de hitte van de dag dit vrijwel onmogelijk maakt. Dit is de bekendste duin in dit gebied en vanaf de top zult u genieten van een fantastisch uitzicht en kunt u de meest bijzondere foto’s maken van de roodgekleurde zandduinen. Vooral tijdens zonsopkomst en zonsondergang ziet u de verschillende kleuren van de duinen goed. Na uw klim op Dune 45 krijgt u een welverdiend ontbijt. Daarna wordt u naar Sossusvlei gebracht waar een 4×4 voertuig u nog dieper de woestijn in brengt. Ook Sossusvlei en Deadvlei zijn bijzondere gebieden waar u prachtige foto’s kunt maken. Teruggekomen bij de lodge klopt u het zand uit uw schoenen en geniet na van een bijzondere dag.

Accommodatie: Desert Camp/Quiver Camp of gelijkwaardig
Inbegrepen activiteiten: hike naar de top van Dune 45, 4×4 transfer naar de Deadvlei/Sossusvlei, Sesriem Canyon

Dag 7: Swakopmund (O, L, D)
Vandaag is uw laatse dag in de woestijn en vanochtend is er nog een interessante excursie waarbij een lokale gids u meer over de ecosystemen in de woestijn en de manier waarop de Bushman hier overleefden vertelt. Onderweg naar uw volgende accommodatie passeert u de Steenbokskeerkring waar natuurlijk gestopt wordt voor een foto. Aangekomen bij de kust van de Atlantische Oceaan, maakt u een korte stop bij de lagune van Walvisbaai in de hoop om de vele flamingo’s te zien. Later in de arriveert u in het ‘avonturenstadje’ Swakopmund waar u alvast een beetje kunt rondkijken. Swakopmund was deel van de Duitse kolonie en dit ziet u nog duidelijk terug in gebouwen, straatnamen en de konditoreien (koop hier een Duitse lekkernij en kopje koffie!). U krijgt uitleg over de vele optionele activiteiten waar u morgen aan kunt deelnemen zoals sandboarden en quadbiken in de woestijn. Lunch en het diner zijn voor eigen rekening, u kunt hiervoor gebruik maken van de restaurants in Swakopmund.

Accommodatie: Stay@Swakop (tweepersoonskamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig
Inbegrepen activiteit: Walvisbaai bezoek lagune, Woestijnexcursie met gids, stop bij Tropic of Capricorn

Dag 8: Swakopmund (O, L, D)
De zevende dag is een dag met ongekende mogelijkheden. U heeft tijd om door Swakopmund te wandelen en de gebouwen uit de Duitse koloniale tijd te bezichtigen. U kunt op uw gemak lunchen, wat winkelen of het strand bezoeken. Zin om iets actiefs te doen? Ga mee met een dolfijncruise op de oceaan of quad biken in de woestijn. De echte waaghalzen hebben vandaag de mogelijkheid om te gaan sandboarden of skydiven.

Accommodatie: Stay@Swakop of gelijkwaardig
Optionele Activiteiten: Quad biking, Sand boarding, Sky Diving, Scenic Flights, Dolphin Cruise etc.

Dag 9: Spitzkoppe – Brandberg (O, L, D)
Na het ontbijt rijdt u richting Brandberg en onderweg wordt gestopt bij de massieve granieten rotsformatie met de naam Spitzkoppe. De granieten rotsen met een hoogte 1728 meter boven de zeespiegel, steken indrukwekkend af tegen de platte woestijnomgeving rondom. Het hoogste punt is ongeveer 700 meter boven het woestijnoppervlak. Hier zijn vele rotstekeningen van de San-bushmen te vinden en tijdens een wandeling zal een lokale gids zal u meer daarover vertellen.

Accommodatie: Brandberg White Lady Lodge(tweepersoons kamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig
Route: Swakopmund – Brandberg
Inbegrepen activiteit: Spitzkoppe hike met lokale gids

Dag 10: Brandberg White Lady (O, L, D)
De Brandberg is de hoogste berg van Namibië en de naam verwijst naar de soms ‘gloeiende’ kleur die de berg heeft tijdens de zonsondergang. De bekende rotstekening in dit gebied is de ‘White Lady’ van meer dan 2000 jaar oud. U maakt vanochtend een wandeling/hike naar deze en andere rotstekeningen (draag stevig schoeisel). Vervolgens reist u verder richting de Kamanjab regio waar u overnacht.

Accommodatie: Melissas Guesthouse (tweepersoons kamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig. Bij deze accommodatie kunt u optioneel een excursie naar de Himba’s boeken.
Route: Brandberg – Kamanjab
Inclusieve activiteit: Brandberg White Lady hike

Dag 11: Etosha National Park (O, L, D)
Vroeg uit de veren en op naar het Etosha National Park voor het spotten van wilde dieren! Vanuit de grote ramen van de adventure truck heeft u een prachtig uitzicht over het landschap. Etosha betekent ‘grote witte plek’ wat verwijst naar de zoutpan die 25% van het park in beslag neemt (de zoutpan is zo groot dat deze zelfs vanuit de ruimte te zien is!). Dit park is een van de grootste en bekendste nationale parken in zuidelijk Afrika en staat vooral bekend om de grote aantallen wild die er gespot kunnen worden. U komt in de middag bij het park aan en maakt meteen een game drive met de truck terwijl u naar het kamp rijdt. Doordat u hoog zit, kunt u het wild goed zien en fotograferen. De accommodatie voor de komende dagen bevindt zich in het park vlakbij een drinkplaats voorzien van (zachte) schijnwerpers. ’s Avonds kunt u hier rustig zitten en wachten tot er dieren hun dorst komen lessen. Vanuit uw bed hoort u vannacht misschien wel een hyena of een leeuw!

Accommodatie: Halali Rest Camp (tweepersoons kamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig.
Route: Kamanjab – Etosha N.P.
Inbegrepen activiteit: middag game-drive door het park in de truck.

Dag 12: Etosha National Park (O, L, D)
Ook vandaag staat nog in het teken van het spotten van wild. Wederom gaat u op pad met de truck in de hoop om wild te zien drinken bij een van de waterpoelen of gewoon langs de weg terwijl u voorbij rijdt. In de bush is geen dag ooit hetzelfde en het idee dat er overal wilde dieren tevoorschijn kunnen komen, maakt het een enerverende ervaring. Aan het einde van de middag rijdt u naar uw volgende accommodatie in het park.

Accommodatie: Okaukuejo Rest Camp (tweepersoonskamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig
Inbegrepen activiteit: Volle dag game-drive door het park in de truck

Dag 13: Windhoek (O, L, D)
Wederom een vroege start van de dag! Vandaag rijdt u naar de hoofdstad van Namibië: Windhoek. Bij aankomst in Windhoek maakt u te voet een stadstour langs de bekendste gebouwen/bezienswaardigheden in deze stad. Ook hier zult u de Duitse oorsprong terugvinden. U overnacht bij een lodge net buiten de stad.

Accommodatie: Heja Game Lodge (tweepersoonskamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig
Inbegrepen activiteit: Stadswandeling Windhoek met uw gids

Dag 14: Botswana – Ghanzi (O, L, D)
U gaat vandaag de grens over naar Botswana en bevindt zich nu in de Kalahari Woestijn. De 900.000 km² grote woestijn is het gebied van de San bevolking. In de namiddag, na een lange rit door het Kalahari landschap, arriveert u bij de lodge in Ghanzi. ’s Avonds kunt u genieten van traditionele dans en zang van de lokale San.

Accommodatie: Ghanzi Trail Blazers (tweepersoonskamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig
Inbegrepen activiteit: San Tribal dance in de avond

Dag 15: Okavango Delta (O, L, D)
Een vroege start vanmorgen. U reist verder naar Maun, een plaats die vooral bekend staat als toegangspoort tot de Okavango Delta. Optioneel kunt u ’s middags een vlucht maken boven dit gebied om een goed beeld te krijgen van dit bijzondere stuk natuur (weersafhankelijk).

Accommodatie: Moremi South Gate Camp (tweepersoonskamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig
Route: Ghanzi – Maun
Optionele activiteit: rondvlucht boven de Delta

Dag 16: Okavango Delta en Moremi Game Reserve (O, L, D)
De beste manier om de waterwegen van de Delta te ervaren is per mokoro. Deze traditionele kano’s worden door een poler met een lange stok geruisloos door het water gevaren. Geniet vandaag van de groene omgeving, het heldere water met waterlelies en riet en de rust in dit fascinerende deel van Botswana. Vanochtend vertrekt u al vroeg met een 4×4 auto naar het poling station waar de mokoro’s en de polers op u wachten, deze rit duurt ongeveer een uur. Zorg ervoor dat u zich goed beschermt tegen de zon vandaag, want u brengt de gehele dag buiten door. Er wordt bij een eilandje aangemeerd en u kunt met de poler een wandeling maken. Later vaart u weer terug naar de 4×4 voertuigen en gaat u op game-drive door het Moremi Game Reserve.

Accommodatie: Moremi South Gate Camp, of gelijkwaardig
Inclusieve activiteit: Okavango Delta excursie per mokoro en Moremi game drive

Dag 17: Savuti Game Reserve (O, L, D)
Na een rustig ontbijt gaat de reis weer verder, Vandaag gaat u de gehele dag op game-drive in Savuti! Aan het einde van de dag arriveert u in Kasane.

Accommodatie: Thebe River Safaris (tweepersoonskamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig (tweepersoonskamer met eigen badkamer)
Route: Maun – Kasane
Inclusieve activiteit: volle dag game-drive per 4×4 in Savuti

Dag 18: Chobe National park (O, L, D)
Chobe National Park ligt in het noorden van Botswana en heeft een oppervlakte van maar liefst 11.700 km². Het park dankt haar naam aan de altijd water dragende Chobe rivier die aan de noordkant het park begrenst. Over deze rivier waar u buffels, nijlpaarden en olifanten kunt zien, gaat u in de namiddag een cruise maken. Na de relaxte bootcruise wordt het diner rond een gezellig kampvuur geserveerd.

Accommodatie: Thebe River Safaris (tweepersoonskamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig.
Inbegrepen activiteit: Chobe NP Boat Cruise                    Optionele activiteit: game drive per 4×4

Dag 19: Zimbabwe – Victoria Falls (O, L, D)
Vanochtend gaat u de grens over naar Zimbabwe. Hier op de grens met Zambia aan de Zambezi rivier bevinden zich de imposante Victoria Falls. Met een breedte van maar liefst 1708 meter en een maximale valhoogte van 108 meter kan de opstijgende nevel een hoogte bereiken van meer dan 400 meter. Het bulderende geluid van het in de basaltkloven vallende water is zeer indrukwekkend.

Bij aankomst in het dorp Victoria Falls krijgt u uitleg over de vele optionele activiteiten die u hier kunt boeken. Daarna gaat u naar het Victoria Falls National Park waar u ‘The Smoke that Thunders’, zoals de lokale bevolking de waterval noemt, kunt bewonderen. ’s Middags kunnen avontuurlijke reizigers kiezen voor een vlucht boven de waterval, raften op de Zambezi rivier, bungee jumpen en vele andere activiteiten (indien de tijd het toelaat, anders kunt u deze activiteiten voor dag 20 boeken). Het kleine toeristische dorpje biedt echter ook genoeg winkeltjes en terrasjes voor wie het wat rustiger aan wil doen.

Accommodatie: Victoria Falls Rainbow Hotel (tweepersoonskamer met en-suite badkamer), of gelijkwaardig.
Route: Kasane – Victoria Falls
Optionele activiteiten: bezoek de Vic Falls, bungeejumpen, raften op de rivier, vlucht boven de waterval, sunset cruise etc.

Dag 20: Victoria Watervallen (O)
Uw rondreis eindigt vandaag na het ontbijt. Het einde van een geweldige ervaring! U neemt een transfer naar de luchthaven en vliegt terug naar Nederland (transfer en vlucht niet inbegrepen) of vervolgt uw vakantie in zuidelijk Afrika. Het is eveneens mogelijk om nog een extra nacht of meer in Victoria Falls door te brengen zodat u meer tijd heeft voor optionele activiteiten.

Optionele activiteiten -
Aanvullende informatie -
Vertrekdata -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *