Safari reizen

'Out of Africa'Game-drivesVoor elk budget

Safari reizen Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat bekend vanwege de fantastische safarimogelijkheden en het zien van de befaamde ‘Big Five’, welke bestaat uit leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant. Welk deel van het land u ook bezoekt, overal zijn mogelijkheden om op safari te gaan. Liefhebbers van de natuur, wilde dieren en vogels zijn in Zuid-Afrika aan het juiste adres. U kunt er voor kiezen om met uw eigen auto op safari te gaan, game-drives in een jeep met een ranger te maken of een combinatie van die twee. Ook kunt u actieve en spannende bush walks maken en er zijn veel groepsreizen waarbij safari centraal staat. En wat dacht u van een heuze ‘off the beaten track’ safari, waarbij u zelf in en 4×4 safarivoertuig achter uw gids aan rijdt en kampeert midden in de bush!

Kosten safari Zuid-Afrika

In de privé safariparken vindt u ontzettend mooie kleinschalige lodges waar heerlijke maaltijden en game-drives per jeep meestal inclusief zijn. Op safari met een wat kleiner budget is echter ook prima mogelijk. Onder andere het Krugerpark, Addo Elephant National Park en Pilanesberg zijn erg geschikt om zelf rond te rijden. In veel parken zijn eenvoudige self-catering huisjes en/of campings aanwezig of kies voor overnachtingen net buiten de safariparken. Houd rekening met de conservation fee die u bij wildparken moet betalen.

Safari vanuit Johannesburg

Vanuit Johannesburg kunt u de safariparken in het noorden van het land ontdekken met o.a. het wereldbekende Kruger National Park. Een enorm gebied waar leeuwen, olifanten, giraffes, luipaarden, buffels, neushoorn en vele andere wilde dieren vrij rondlopen. Rond het Krugerpark zijn nog andere reservaten en dieren kunnen vrij migreren tussen de gebieden. Dichterbij Johannesburg vindt u een aantal malariavrije wildparken in het bijzonder mooie Waterberggebied.  Ook kunt u richting de kust rijden om de wilde dieren te zoeken in bijvoorbeeld het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve en iSimangaliso Wetland Park. Deze parken in de provincie Kwazulu Natal zijn ook uitstekend te bereiken vanuit Durban.

Safari vanuit Kaapstad

Reizigers die tijdens hun vakantie Kaapstad en de Garden Route bezoeken, hebben ook voldoende keuze om op safari te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het Aquila Game Reserve, Garden Route Game Lodge, Addo Elephant National Park en Botlierskop Private Game Reserve.

U kunt prachtige meerdaagse safari’s maken naar de bovenstaande wildreservaten. Denk bijvoorbeeld aan een 2-daagse safari naar Aquila of naar Inverdoorn. Gaat u op safari met (kleine) kinderen, denk dan eens aan een verblijf in de Garden Route Game Lodge. Het Addo Elephant National Park is uitstekend te combineren met een verblijf in Schotia Game Reserve in een 2- of 3-daagse safari.

Neem contact op met 1 van onze Nederlandse reis consulenten voor een advies op maat

  • Lokale kennis en lokaal werkzaam en bereikbaar
  • lid van SGR
  • Professioneel advies
  • De laagste prijzen als online bedrijf vanuit Zuid-Afrika
  • Geen tussenpersonen

De mooiste safari in Zuid-Afrika

Elke safari is mooi op zijn eigen manier en altijd onvoorspelbaar. Naast bovengenoemde gebieden zijn er nog veel meer. Sommige parken zoals Kgalagadi, Bontebok en Mountain Zebra zijn wellicht meer gericht op de ongerepte natuur en verlatenheid, maar ook hier kunt u zeker wilde dieren spotten. Ervaar de vele verschillende wildparken en besluit zelf wat de mooiste plek voor een safari in Zuid-Afrika is!

Interesse?

Mijn wensenlijst

Onderstaande wensenlijst wordt meegestuurd met uw aanvraag. Op basis hiervan kunnen we voor u een voorstel maken wat aansluit bij uw wensen.

Andere interessante pagina's