Addo Elephant National Park & Schotia Game Reserve

Algemene informatie

Een unieke 2 daagse safari mogelijkheid nabij Port Elizabeth om zowel de grote populatie olifanten in het Addo Elephant National Park als ook de leeuwen in het Schotia Game Reserve te zien.

U overnacht in het Schotia Game Reserve waar u het echte Afrika-gevoel zult ervaren midden in de bush. Romantische vuren, een prachtige sterrenhemel, de geluiden van de wilde dieren rond u en een heerlijk traditioneel Afrikaans dinerbuffet. Even lekker weg in de natuur tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika! U verblijft in de 3* Orlando Lodge (Orlando kamer) en tegen een meerprijs is een upgrade naar een Tented Camp of de Bush Lodge mogelijk.

Addo Elephant National Park is een goede plek om het grootste zoogdier op land, de olifant, te benaderen. Het park biedt thuis aan een grote populatie olifanten, maar ook leeuwen, hyena’s, buffels, zwarte neushoorns, zebra’s en diverse soorten antilopen kunnen tijdens de game-drives gespot worden. Ook leven er in het park zo’n 150 verschillende vogelsoorten, 600 verschillende soorten planten en de bedreigde mestkever. Addo Elephant National Park is in 1931 begonnen met slechts 11 olifanten, inmiddels is de populatie uitgegroeid tot meer dan 600 olifanten. Aangezien het in het park erg warm kan worden, wordt u rondgereden in een comfortabele minibus met airconditioning. U rijdt enkel op de officiële paden tijdens deze safari, dit maakt het moeilijk om de olifanten te zien na regenval aangezien de giganten zich dan verschuilen in de bossen.

Schotia Game Reserve is het oudste privé game viewing reserve in de Oost-Kaap en biedt de beste mogelijkheid om leeuwen in het wild te zien, maar ook vele andere wilde dieren. Doordat het park niet zo groot is kunt u er zeker van zijn dieren te spotten.

De safari in een open 4×4 safarivoertuig begint ’s middags omdat u aan het einde van de dag/avond de meeste kans heeft om leeuwen te zien. Verder kunt u o.a. nog witte neushoorns, olifanten, zebra’s, giraffes, krokodillen en vele soorten antilopes tegenkomen. U verlaat de gebaande wegen om het wild van dichterbij te benaderen. ’s Avonds geniet u van een heerlijk traditioneel Afrikaans dinerbuffet rond een kampvuur bij de prachtige open lapa.

Beide game parken zijn malaria vrij.

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7214
v.a.€ 289
2 dagen
Dagelijks, op basis van beschikbaarheid
Niet inbegrepen
Oost-Kaap
Schotia Private Game Reserve
Schotia Private Game Reserve
Alle leeftijden
 • Accommodatie: Orlando kamer (upgrade naar Tented Camp/Bush Lodge mogelijk tegen meerprijs)
 • Vervoer: per open 4x4 safarivoertuig in Schotia Private Game Reserve en per minibus met airconditioning in Addo Elephant National Park
 • Safari's
 • Verzorging: 1x ontbijt, 1x lunch en 1x diner
 • Koffie/thee/water
 • Entreegelden Schotia en Addo parken
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Drankjes (tijdens diner)
 • Meerprijs voor evt. kamer upgrade
Dagprogramma
Dag 1: -

U checkt in bij het hoofdkantoor van het Schotia park om 14.45 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee ontmoet u uw ranger en wordt alles in gereedheid gebracht om u een prachtige safari te bezorgen. Uw ranger zal direct met u op zoek gaan naar giraffen, neushoorns, zebra’s, struisvogels en vele antilopen. Na een korte thee/koffie/frisdrank stop, begint het spannende deel: het zoeken naar de leeuwen! De ranger zal echter ook zoeken naar nijlpaarden en andere nachtdieren.

In het donker komt u aan bij de open Lapa waar het vuur brandt en de drankjes voor u klaarstaan. Een uitgebreid dinerbuffet (met heerlijke traditionele Zuid Afrikaanse gerechten) wordt geserveerd, gevolgd door het dessert, koffie en thee. Wanneer u naar uw accommodatie rijdt wordt er uiteraard verder gezocht naar nachtdieren. U overnacht met slechts de geluiden van de Afrikaanse bush. (Drankjes zijn niet inbegrepen).

Let op: u gaat pas naar uw accommodatie na uw game-drive en het diner.

Dag 2: -
Algemene informatie - Kamertypen -
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's