Beste reistijd Namibië

Namibië kan het hele jaar door bezocht worden, maar er zijn wel degelijk een paar voorkeursmaanden voor veel vakantiegangers. De zomers in Namibië kunnen erg warm worden en daardoor geven veel toeristen de voorkeur aan de maanden april t/m oktober.

In het grootste deel van Namibië heerst een woestijnklimaat en dit betekent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Het kan overdag 30 graden zijn en ’s nachts afkoelen tot het vriespunt. Goed om te weten bij het inpakken van uw koffer of wanneer u in een tentje wilt slapen!

Het regenseizoen valt traditioneel van december t/m maart en in deze periode kunnen er aan het einde van de middag hevige onweersbuien voorkomen waarna de zon weer begint te schijnen. Door de regen zijn veel onverharde wegen (bijvoorbeeld in nationale parken) in een slechte conditie tijdens deze periode.

Beste reistijd voor een bezoek aan Etosha National Park
De beste reistijd voor een safarireis naar Etosha N.P. is in de maanden mei tot december. De dieren concentreren zich dan rond de (schaarse) waterplaatsen en de wegen zijn goed te berijden. Ook is vegetatie dan minder dicht wat het gemakkelijker maakt om de wilde dieren te zien. Houdt wel rekening met koele/koude nachten en neem dus warme kleding mee voor bijvoorbeeld een avond game drive in een open safarivoertuig.

Wanneer u in de het natte seizoen (december t/m maart) het park bezoekt, dan is dit een totaal andere ervaring. Er is dan veel groen en het is uitdagender om de wilde dieren te spotten.  Regen komt meestal alleen voor in de namiddag/avond. In dit park komt geen zeer dichte vegetatie voor zoals b.v. in het Krugerpark dus dieren spotten is wel degelijk mogelijk.  Het kan wel erg warm zijn in deze maanden.

Beste reistijd voor een bezoek aan de Fish River Canyon
De Fish River Canyon is na de Grand Canyon de grootste kloof ter wereld. Tijdens uw rondreis door Namibie wilt u graag een bezoek brengen aan dit spectaculaire natuurwonder.

De beste tijd om de Canyon te bezoeken is tussen mei en augustus, de wintermaanden dus.  Ook in deze maanden kan het echter nog behoorlijk warm worden tot boven de 35 graden.  In de Namibische zomermaanden is het nog warmer. Dan valt er echter ook meer regen en kan het erg benauwd aanvoelen.

Beste reistijd voor een bezoek aan de Namib Woestijn
Eén van de bekendste plekken in de Namib woestijn is waarschijnlijk Sossusvlei. Wie dit deel van Namibië wil bezoeken tijdens een vakantie kan dit eigenlijk het gehele jaar door doen. De seizoenen in de woestijn zijn minder verschillend dan in andere delen van zuidelijk Afrika met als vuistregel dat het overdag warm is en ’s nachts flink afkoelt.

De beste reistijd voor een bezoek aan de Namib woestijn is in de lokale herfst (maart t/m mei) en het lokale voorjaar (augustus t/m oktober). Dit omdat de dagtemperaturen dan nog niet zo hoog zijn als in de zomer en de nachttemperaturen wat milder zijn dan in de winter. In de zomermaanden stijgt de temperatuur vaak richting 40 graden, maar doordat dit een zogenaamde ‘droge hitte’ is, voelt het wat minder warm aan.

Het gehele jaar door treft u hier blauwe luchten en vrijwel geen regen. Iets wat eventueel roet in het eten kan gooien tijdens een bezoek aan Sossusvlei is de harde wind (met veel zand en stof) uit het oosten die hier soms in het hart van de winter waait.

Te allen tijde is het aan te raden om vroeg op te staan tijdens een bezoek aan de woestijn om de kans op wind te verkleinen en de (ergste) hitte te vermijden.

Beste reistijd voor een bezoek aan Swakopmund
Swakopmund is eigenlijk het hele jaar goed te bezoeken. Er heerst een aangenaam klimaat en er is bijna geen neerslag.  De hoogste gemiddelde temperatuur in Swakopmund is 24°C in maart en de laagste is 20°C in september. De maximale watertemperatuur is 21°C en de laagste watertemperatuur is 15°C.

Toevoegen aan reisplan