Dagsafari naar Addo Elephant National Park & Schotia Game Reserve

Algemene informatie

Een unieke safari mogelijkheid nabij Port Elizabeth om in één dag zowel de grote populatie olifanten in het Addo Elephant National Park als ook de leeuwen in het Schotia Game Reserve te zien.

Ook kunt u onder andere nog hyena’s, buffels, neushoorns, zebra’s, krokodillen en verschillende soorten antilopes zien in het mooie Afrikaanse landschap. Een leuke dagtrip tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika!

 

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7293
v.a.€ 165
Hele dag
Dagelijks
Inbegrepen vanaf Addo/Port Elizabeth
Lunch en diner inbegrepen
Oost-Kaap
Addo/Port Elizabeth (startpunt wanneer u met eigen vervoer komt: hoofdkantoor Schotia)
Addo/Port Elizabeth
Alle leeftijden
  • Transfer van en naar uw accommodatie in Addo/Port Elizabeth
  • Lunch en diner
  • Drankjes tijdens de lunch
  • Koffie/thee en water
  • Safari's
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Drankjes tijdens het diner
  • Fooi gids
Dagprogramma
Dagprogramma -

Op safari in twee verschillende wildparken in één dag:

Addo Elephant National Park is een goede plek om het grootste zoogdier op land, de olifant, te bewonderen. Het park is het leefgebied van een grote populatie olifanten, maar ook leeuwen, hyena’s, buffels, zwarte neushoorns, zebra’s en diverse soorten antilopen voelen zich hier thuis. Ook leven er in het park zo’n 150 vogelsoorten en de bedreigde mestkever en zijn hier 600 verschillende soorten planten te vinden. Addo Elephant park is in 1931 begonnen met slechts 11 olifanten en inmiddels is de populatie uitgegroeid tot maar liefst 550 olifanten. Aangezien het in het park erg warm kan worden, wordt u rondgereden in een comfortabele minibus met airconditioning. U rijdt enkel op de officiële paden tijdens deze safari, dit maakt het moeilijker om olifanten te zien na regenval aangezien de giganten zich dan verschuilen in de bossen.

Schotia Game Reserve is het oudste privé game viewing reserve in de Oostkaap en biedt de beste mogelijkheid om leeuwen in het wild te zien. De trip begint ’s middags omdat u aan het einde van de dag/avond de meeste kans heeft om leeuwen te zien. Tevens kunt u hier witte neushoorns, zebra’s, krokodillen, olifanten, nijlpaarden, giraffes, krokodillen en vele verschillende soorten antilopes tegenkomen. U wordt hier rondgereden in een open 4WD voertuig en u verlaat de gebaande wegen om het wild van dichtbij te benaderen.

Beide game parks zijn malaria vrij.

Dagprogramma:

Ochtend
U wordt opgehaald bij uw accommodatie in Addo (tussen 09:00 – 10:00 uur) of in Port Elizabeth (09.00 uur) en naar het Addo Elephant National Park gebracht. Tijdens de rit door het park gaat u o.a. op zoek naar de olifanten. Uw gids kan u veel vertellen over hun leefgewoontes. Na de lunch vertrekt u naar Schotia Private Game Reserve. Mocht u geen gebruik maken van de transfer, dan moet u om 10:00 uur bij het hoofdkantoor van Schotia zijn.

Middag
In de middag maakt u een game-drive door het Schotia Park. Uw ranger zal op zoek gaan naar giraffes, neushoorns, zebra’s, struisvogels en de vele antilopen in het Schotia Park. Na een korte stop begint het spannende deel: het zoeken naar de leeuwen! De ranger zal ook kijken naar nijlpaarden en diverse nachtdieren.

Avond
In het donker komt u terug bij de open Lapa waar het vuur brandt en de drankjes al voor u klaarstaan. Een uitgebreid dinerbuffet met heerlijke traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten wordt geserveerd, gevolgd door het dessert, koffie en thee. Na het diner (tot 20:45 – 21:00 uur) wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Addo of Port Elizabeth, het einde van een onvergetelijke dag. Wanneer u met eigen vervoer naar Schotia bent gereden dan wordt u weer naar uw auto gebracht.

Indien u wilt blijven overnachten kunt u kijken bij onze reismogelijkheden: 2 daagse safari Addo Elephant National Park & Schotia Game Reserve  (1 overnachting) en 3 daagse safari naar Addo Elephant National Park & Schotia Game Reserve  (2 overnachtingen).

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's