Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Palapye

   

Palapye is een stad in het oosten van Botswana aan de weg tussen de hoofdstad Gaborone en Francistown. Hier is de Morupule Colliery kolenmijn gesitueerd die samen met het Morule Power Station zorgt voor een groot deel van de elektriciteits-voorziening in Botswana. Palapaye is een snel groeiende stad met een steeds grotere betekenis voor de industrie, economie en educatie in Botswana.

In het begin van de 20ste eeuw/eind 19e eeuw settelde het Bamangwato-volk zich op de grond waar nu Palapaye zich bevindt. De Bamangwato noemden het Phalatswe en vandaag de dag zijn er nog ruïnes van de nederzettingen van deze eerste bewoners te vinden op zo'n 20 kilometer afstand van het centrum van Palapaye. De Phalatswe ruïnes, ook wel Old-Palapaye genoemd, liggen op zo'n 20 km ten zuid-oosten van Palapaye. Deze 'hoofdstad' van de Bamangwato werd van 1889 tot 1902 bewoond door de stam onder leiding van Khama III.

Palapaye zelf biedt weinig voor toeristen behalve dat het een goede overnachtingsplaats is voor wie door Botswana reist en een plaats om inkopen te doen. De omgeving van Palapaye biedt echter wel een aantal opties die een bezoek waard zijn tijdens uw vakantie in Botswana. Op zo'n 50 kilometer van Palapaye nabij Serowe vindt u het wildreservaat Khama Rhino Sanctuary. Zoals de naam al doet vermoeden is dit met name een goede plek om neushoorns (zowel witte als zwarte) te zien tijdens een safari, maar ook giraffes, zebra's, jakhalsen, wildebeesten, impala's en meer antilopes leven in dit reservaat. U kunt een 2 uur durende game-drive maken met een ranger of u kunt zelf het reservaat verkennen door middel van een plattegrond die bij de ingang verkrijgbaar is.

Ten oosten van Palapye ziet u de imposante bergen van de Tswapong Hills. Hier zijn vele archeologische vondsten gedaan die het bewijs zijn dat al heel lang geleden er mensen leefden in deze heuvelen. Groot wild komt vandaag de dag niet meer voor in Tswapong Hills, wel leven er nog rotsdassies, apen, bruine hyena's en luipaarden en meer dan 350 verschillende vogelsoorten. Bijzonder aan dit gebied is dat het een relatief nat gebied is met kleine watervallen en stroompjes met bijbehorende groene vegetatie.

De zomer loopt van ongeveer half september tot half april en de temperatuur kan in het midden van de zomer oplopen tot 40 graden met geregeld in de namiddag of avond onweersbuien en regen, de winter is droog en mild qua temperatuur.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.