Zimbabwe nationale parken en bezienswaardigeheden

Wonderen der natuurWildparken Werelderfgoed

Na vele jaren van politieke onrust zet Zimbabwe zichzelf weer langzaamaan op de toeristische kaart. En dat is maar goed ook, want dit is een prachtig Afikaans land!

Het land wordt volledig ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika.

Qua wild kunt u uw hart ophalen in Zimbabwe. In de wildparken leven o.a. leeuwen, diverse antilopesoorten, giraffen, zebra’s, maar ook de grootste kuddes olifanten en buffels van heel Afrika.

Nationale parken

 • Ongetwijfeld de bekendste bezienswaardigheid in Zimbabwe zijn de Victoria Falls. Deze indrukwekkende watervallen liggen in het Victoria Falls National Park. Populair is om een rondreis Zuid-Afrika met Victoria Falls te combineren. Hier zijn diverse activiteiten te maken, zoals een sundowner cruise op de Zambezi rivier, bungy jumpen, wild water raften of een helikoptervlucht maken.
 • Het grootste nationale park van Zimbabwe is Hwange National Park. Dit park ligt in het westen tussen Victoria Falls en Bulawayo. Dit is een uitstekende plek voor safari’s en bushwandelingen. U vindt hier enorme kuddes olifanten en buffels.
 • In het zuid-westen van Zimbabwe ligt Matobo National Park (of Matopos National Park). Het park maakt onderdeel uit van Matobo Hills, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In de ondiepe grotten zijn prachtige rotstekeningen van de San te bewonderen en op World’s View ligt de stichter van Rhodesië, het huidige Zimbabwe, Cecil Rhodes, begraven.
 • Gonarezhou National Park is gelegen in het zuid oostelijke lowveld van Zimbabwe. De naam Gonarezhou betekent ‘plek van vele olifanten’. Dit is het op een na grootste nationale park van Zimbabwe en grenst in het zuiden aan het Kruger National Park in Zuid-Afrika en Limpopo National Park in Mozambique. Deze drie parken beslaan een gebied dat bekend staat als The Great Limpopo Transfrontier Park.
 • In de Eastern Highlands liggen de parken Chimanimani Mountains National Park en Nyanga National Park. Prachtige parken met een bergachtig landschap en vele mogelijkheden om wandelingen te maken.
 • Ten westen van de Kariba Dam ligt het Matusadona National Park. Het verse gras langs de oevers van het meer trekken o.a. buffels, zebra’s, impala’s, kudus en waterbokken aan, waardoor het ook een heel goed leefgebied is voor roofdieren als leeuwen, cheetahs en luipaarden.
 • Als laatste noemen we Mana Pools National Park. Ook dit park staat op de Werelderfgoedlijst om haar pure wildernis en schoonheid. Hier leven meer dan 350 vogelsoorten en vele verschillende soorten wild.

Neem contact op met 1 van onze Nederlands sprekende reis consulenten voor een advies op maat

 • Lokale kennis en lokaal werkzaam en bereikbaar
 • lid van SGR
 • Professioneel advies
 • De laagste prijzen als online bedrijf vanuit Zuid-Afrika
 • Geen tussenpersonen

Bezienswaardigheden

 • Zimbabwe beschikt over een aantal goed bewaard gebleven ruïnes. De bekendste en mooiste zijn de Great Zimbabwe Ruins. Deze ruïnes zijn de overblijfselen van een eeuwenoude stad gelegen in de heuvels in het zuid-oosten van Zimbabwe, nabij Lake Mutirikwe en de plaats Masvingo. Tijdens de ijzertijd was dit de hoofdstad van het koninkrijk Zimbabwe. Uiteraard staan deze prachtig bewaard gebleven ruïnes op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
 • Op ongeveer 30 km van Harare liggen de Domboshawa Caves. U vindt hier bijzondere rotsformaties en rotsschilderingen.
 • De mysterieuze Chinhoyi Caves waren vroeger een geliefde en gevreesde plek. Een legende verteld het verhaal van de Nyamakwere. Deze mensen hadden vele mensen gedood en hun lichamen in de ‘Silent Pool’ gegooid. Chief Chinhoyi zou de Nyamakwere hebben verslagen en de grotten hebben gebruikt om zijn mensen in veiligheid te brengen voor plunderende stammen. De grotten zijn een nationaal monument en zeker een bezoek waard.

Interesse?

Mijn wensenlijst

Onderstaande wensenlijst wordt meegestuurd met uw aanvraag. Op basis hiervan kunnen we voor u een voorstel maken wat aansluit bij uw wensen.

Andere interessante pagina's