Reisverhaal van Henriette Pullen

In 2020 hebben we 6 weken rondgereisd met auto en tent maar hebben ook afwisselend geslapen in lodges. Dankzij de 23 kg p.p konden we onze kampeerspullen in 1 grote reistas kwijt. Die reis is zo goed bevallen, dat we weer opnieuw plannen gingen maken voor een reis begin 2024.

Op zoek naar een auto, wilden we een SUV met een ruime kofferbak. We kwamen er bij onze vorige verhuurbedrijf er niet goed uit, en al surfende kwamen we bij de Zuid Afrika Specialist uit.

Wat een positieve reviews op hun website! En we sluiten ons hier graag bij aan. De contacten met Arthur (en later ook met Sandra) waren snel, duidelijk en informatief en dat hebben we als heel plezierig ervaren. De auto was geweldig, zo goed als nieuw en met heerlijke stoelen (wel zo lekker met al die uren in de auto).

Via Johannesburg een rondje gereden van Krüger tot aan Paternoster en weer terug naar Johannesburg. Een prachtige tocht van ruim 6000 km. Veel SANparken bezocht en mooie routes gereden. Het rijden in Zuid Afrika is heel ontspannend, men rijdt erg gedisciplineerd, vinden wij. Het enige wat lastig is, zijn de potholes. Vooral in het oosten van het land, zijn de wegen soms slecht. We zouden via de R36 naar Krüger (Letaba Restcamp) maar die werd ons vanwege de vele potholes en vrachtwagens erg afgeraden, dus toch maar weer gekozen voor de mooie Panoramaroute, maar ook daar moet je goed uitkijken en je snelheid aanpassen.

Wel hebben we eenmaal een poreuze band gehad, via Sandra kregen we duidelijke informatie hoe dit met Europcar op te lossen is en welke mogelijkheden er zijn. En ook Europcar is heel flexibel en service gericht, we kregen een nieuwe band. Super!

Al met al hebben we heerlijke ontspannende vakantie gehad. Wat een mooi land is Zuid Afrika en wat een heerlijk klimaat. En ondanks waarschuwingen hebben we ons ook nooit onveilig gevoeld.

We hopen volgend jaar weer te gaan, en als die reis doorgaat, komen we zeker weer bij de Zuid Afrika Specialist terecht!!

Op alle onderdelen geven wij 5 sterren.

Met vriendelijke groet,

Henriette Pullen