Reisverhaal van De heer en mevrouw Schot

Geachte heer, mevrouw,

Hieronder een kort verslag van onze Zuid-Aftika reis:

Van 18 februari tot 2 maart hebben wij een prachtige reis naar Zuid-Afrika mogen
maken waarbij we vakantie en werk hebben gecombineerd.

Zuid-Afrika specialist Lies, heeft ons uitstekend geholpen met onze wensen.

Bij aankomst in Johannesburg werden we opgehaald door een taxi die ons naar een hotel in de buurt van het vliegveld bracht. De volgende ochtend stond er weer een driver met auto klaar om ons naar Madikwe Game Reserve te brengen. Een vier uur durende rit die prima verliep.

Bij aankomst werden we opgewacht met een heerlijke cocktail. Om 16.00 de eerste game drive gedaan. Bij de ochtenddrive stonden we al snel oog in oog met een prachtige cheetah. Adembenemend. We hebben veel dieren gezien, van olifanten, leeuwen, welpen, antilopen tot neushoorn, buffels, giraffen en wilde honden. Elke keer weer in andere samenstellingen. Onze ranger wist heel veel te vertellen en zorgde iedere keer weer voor een spannende drive.

De maaltijden in Madikwe waren een feest en uitzonderlijk goed. Daar werd veel zorg aan besteed. Het personeel was erg vriendelijk en servicegericht. De lodge (tent) waarin we sliepen was uitstekend en voorzien van alle accommodatie. Geweldig om veel dieren ‘s nachts van zo dichtbij te kunnen horen.

Het was een beetje lastig om naar Botswana te komen, maar de manager van Madikwe kon voor een taxi zorgen. Later bleek dat de driver geen paspoort bij zich had waardoor hij ons niet over de grens kon brengen. Nadat wij ons paspoort hadden laten controleren, wat heen en weer gepraat tussen douanepersoneel en driver, plus wat Zuidafrikaanse Rand mochten we de grens over, alwaar een andere driver ons opwachtte en naar Gabarone bracht. Daar hebben we gewerkt en zijn we het weekend gebleven.

Gabarone is een prachtige en moderne stad waar je veilig kunt rondlopen. Met 37 graden was het wel erg warm buiten.

Tijdens de reis veranderden onze plannen door werk maar Lies was flexibel en heeft waar nodig aan kunnen passen. Op de afgesproken tijd en plaats werden we afgehaald en naar Johannesburg gereden.

Kortom, onze hele reis was tot in de puntjes geregeld waardoor we optimaal konden genieten van alle mooie dingen.

Hierbij willen we in het bijzonder Lies van Zuid-Afrika specialist danken voor de goede organisatie, adviezen en zorgen. Dankjewel Lies !

Hartelijke groet en tot een volgende keer!

Johan en Jeannette Schot