Reisverhaal van Familie Bruggeman

Beste Mr Stevens,
Bedankt voor uw mail. Wij zijn alweer iets meer dan een week thuis maar zijn nog steeds aan het nagenieten van een geweldige vakantie. Bij deze onze review en wat foto`s die u op de website mag plaatsen.
Via kennissen van ons die ook naar een bruiloft van vrienden gingen die in Wellington werd gehouden, zijn we bij de Zuid-Afrika specialist terechtgekomen. Lies onze reisconsulente heeft onze wensen als een gezin met twee kleine kinderen aangehoord en hier goed naar geluisterd. Met kleine kinderen zo’n grote reis maken is best spannend en geen vraag of wijziging was te veel en werd netjes en tijdig door Lies beantwoord en/of doorgesproken. Lies bedankt voor de goede service!
Voor ons was het heel fijn dat alles al geregeld en geboekt was zodat we er alleen maar heen hoefden te rijden en te genieten. Ook de tips voor kindvriendelijke stops en andere excursies waren heel fijn om te lezen en heeft richting gegeven in zo’n groot land. Ik zou de Zuid-Afrika Specialist zeker aanraden en een eventuele volgende keer weer gebruikmaken van hun diensten.
Bij deze nog wat korte opmerkingen over de accommodaties en omgeving:
1e stop Africamps Stanford: Na een rit langs de pinguïns in Betty`s bay en een lunch in Hermanus aangekomen in Stanford. Geweldig mooie omgeving en veel leuke dingen om te doen. De kinderen genoten van de ruimte, hebben veel rond gerend en van de speeltuin gebruikgemaakt. Paardrijden is daar prachtig. De accommodatie zelf is van alle gemakken voorzien en heeft een heerlijke douche. Het restaurant dat erbij zit maakt heerlijke dingen en kan je goed ontbijten. Hermanus is een leuk stadje en ook Stanford is leuk om even doorheen te wandelen en wat te gaan eten. Hou je tent goed dicht als je pad gaat, wij hadden bezoek gehad van een baviaan op zoek naar eten 😉
2e stop Africamps Kam B`hati: Na een prachtige rit richting Swellendam en de accommodatie rij je een gravelweg op, je ziet alleen maar weilanden totdat je een groene vallei in rijdt en leuke tenten en huisjes ziet. Het park zelf is zo’n 20 minuten rijden van Swellendam en heeft een zwembad met glijbanen voor de kids. Als je hier heen gaat moet je zelf al genoeg meenemen qua eten en drinken want op het park zelf is hier weinig te kopen. De poolbar heeft alleen pizza en is beperkt geopend. Het park zelf is goed onderhouden, het braaipakket was heerlijk. Swellendam zelf is een leuke stadje met veel Nederlandse invloeden. Leuke restaurants die aan te raden zijn zijn Republic en Grace & Merci.
3e stop Private game reserve Botlierskop: Na twee Africamps gehad te hebben, werden we bij aankomst met een glas bubbels ontvangen bij het Botlierskop private reserve. Wat heerlijk om daar in de watten gelegd te worden en wat hebben we genoten van de twee game drives. Prachtige natuur en dieren die daar vrij rondlopen. We hadden een top ranger Richard die alles in het werk stelde om ons dicht bij de dieren te brengen. Zo ook op meters afstand cheetah`s en leeuwen gezien, wat erg spannend was en een mooie ervaring. Wat fijn dat alles daar geregeld is en je compleet ontzorgt wordt. Prachtige kamers en grote speelplaats voor de kinderen, heerlijk eten en drinken. Als we dit vooraf hadden geweten, dan hadden we hier een nacht extra willen blijven.
4e stop Brenton on sea: Bij aankomst werden we verrast door een upgrade naar een compleet huisje met 3 kamers met alles erop en eraan. (blijkbaar waren ze onze geboekte unit aan het verven) Auto konden we zo voor de deur zetten. Prachtig uitzicht op de Indische Oceaan waar we zo naar het strand konden wandelen. Het restaurant wat er bij zat, voorzag ons van een ontbijt dat heerlijk was. Ook hebben we hier twee keer `s avonds gegeten, sushi is aan te raden. Vanuit Brenton hebben we een bezoek gebracht aan Plettenberg en de zeehonden tour gedaan. Ook zijn we naar Knysna Elephant Park geweest en Olifanten gevoerd.
5e stop was een AirBnB welke wij zelf hadden geboekt in Wellington. Wij zijn teruggevlogen vanaf George. De tickets en het inleveren van de auto was allemaal goed geregeld. Ook het overnachten na de vlucht `s avonds bij aankomst uit Amsterdam en na aankomst uit George is het Cape Verde Hotel en hun shuttle service goed bevallen. Zo goed dat we zelf op de laatste dag nog een kamer hebben geboekt om de tijd totdat het vliegtuig `s nacht weer vertrekt te overbruggen. De kinderen hebben zo nog een paar uur kunnen slapen voordat we weer de shuttle naar het vliegtuig pakten. De auto hadden we in de middag al terug gebracht. Ook bij Eurocars was alles goed geregeld en we hebben tot twee keer toe een ruime en fijne Mitsubishi Expander automaat meegekregen.
6e stop Victors Kloof in Hout Bay: Deze accommodatie vonden wij het minste voor een gezin met kleine kinderen. De accommodatie is wat verouderd en heeft geen airco. De kamers liggen op steile hellingen en hebben veel trappetjes en op- en afstapjes. We vonden het ook vrij ver van het centrum van Hout Bay en het strand af liggen. Het uitzicht is echter prachtig vanaf deze accommodatie. We hebben vanaf hier de Tafelberg en Waterfront in Kaapstad bezocht. Zijn we naar onze vrienden in Kommetje gegaan via een prachtige route via Chapmans Peak. Hebben de kids edelstenen uitgezocht in Simon’s Town en hebben we heerlijk geluncht in Kalk Bay. Uit eten zijn we nog geweest bij La Parada in Constantia Nek, aanrader voor lekkere tapas incl. speeltuin voor de kids.
Wat een heerlijk land vol aardige mensen en heerlijk eten en drinken. We hebben genoten.
Met vriendelijke groet Roy, Sanne, Lilou e James Bruggeman