Reisdatum: Oktober 2018

Reisverhaal van Familie Vroom – Schild

Wij hebben een fantastische reis gehad door Zuid-Afrika en zijn zeer tevreden over hoe Yara onze reis samen met ons heeft samengesteld. Zeer afwisselend en zeker een luisterend oor gehad voor onze wensen. Wij wilden graag avontuur en 4×4 routes rijden, mede hierdoor hadden wij ook een 4×4 auto gehuurd.

Onze eerste accommodatie was het Tambo OR lodge. De chauffeur stond al op ons te wachten, prima vervoer en de lodge was oke, niet super, maar prima voor de eerste nacht.

Daarna op naar Marakele, waar we 2 tenten hadden. Deze waren super, echt heel leuk en het was super dat we in de parken van SANparks de accommodaties hadden.

Daarna naar Sun City, heerlijk luxe hotel en super om hier lekker te relaxen, heel leuk.

Kimberley stond daarna op het programma, ook een prima guesthouse met grote kamers, ontbijt was oke, alleen de kamermeisjes waren wat brutaal, maar verder was alles in orde.

In Mountain Zebra Park ook weer een heel leuk huisje, met prima faciliteiten. Hier hebben we mooie 4×4 routes gereden in het park.

Daarna naar Addo Elephant Park, wat ook weer prima was, hier sliepen we in de rondavels, erg leuk.

Door naar Stormsrivier, een heel erg leuk guesthouse. Omdat we hier maar een nacht sliepen, en eigenlijk veel wilden doen, was dat achteraf net te kort, mede door het ziplinen en bungeejumpen. Als gasten meer avontuur willen, wellicht verstandig om hier 2 nachten van te maken.

We gingen door naar de Baviaanskloof, Yara, dat heb je super uitgezocht voor ons, wat een prachtige 4×4 route. Tip om als mensen dit boeken ze er rekening mee houden dat je zeker 5 uur nodig hebt om van het begin van het park totaan de Duiwekloof lodge te rijden, zonder al te veel te stoppen. Het park zelf kost je al 4 uur rijden. De lodge was ook weer prachtig, erg leuk gelegen ook.

Door naar Oudtshoorn, naar La PLume, deze lodge heeft Yara op ons verzoek erbij gedaan, omdat we hier eerder waren geweest. Wat een schitterende kamers hadden wij hier, echt ook weer een genot. De knorhoek lodge was prima, maar wel iest verouderd, kamers waren goed en het eten was ook weer verrukkelijk.

Tot slot naar Kaapstad naar Dunkley House. We hadden hier het appartement en dat was niet best. Achterstallig onderhoud, lichten die het niet deden, kapotte stoelen, schimmel op de vloer en in de gordijnen, nee, deze zouden we niet aanraden om te gaan boeken. Dat was eigenlijk de minste van de overnachtingsplekken die we gehad hebben.

De vluchten waren ook prima, en alles op tijd, heerlijk. Kortom: wij zijn zeer tevreden en denken aan een volgende keer Zuid-Afrika zeker aan jullie. Ook alle informatie was compleet over de accommodaties en waar we wezen moesten.