Reisdatum: Augustus 2018

Reisverhaal van De heer van den Eede

We mogen terugblikken op een fantastische vakantie in een ongelooflijk mooi land. De enorme landschappen volgen elkaar op en elke streek met zijn karakter. Drakensberg heeft voor ons persoonlijk toch wel een heel speciale indruk achter gelaten.
De kuststreek was drukker, meer toeristen, maar zeker zo mooi (bijvoorbeeld de zonsopgang in Park Rynie). En het cage diving met haaien was toch wel een aanrader. Jammer dat het weer de whale watching heeft verstoord.
En dan het Kruger Park: wat een immense schoonheid, hier kan je gerust nog enkele dagen meer vertoeven. Dit brengt elke dag wat nieuws. Voor ons was het zeker de moeite, we hadden het geluk de Big 5 te zien en als extra de cheetah. (120st in heel Kruger).
De Panorama route hebben we door omstandigheden (stakingen en wegblokkades) niet kunnen doen. Als alternatief hebben we de Echo caves bezocht. Wat zeker ook de moeite waard was.

Veel organisaties (misschien wel de meeste) bieden een soort gelijke vakantie aan maar in tegengestelde richting. Persoonlijk vind ik onze toer meer opbouwend rond natuur en de zoektocht naar de wilde dieren. Mensen die eerst het Kruger Park aandoen kijken, de rest van de vakantie, niet meer op van een impala, kudu of rondlopende bavianen, wat toch jammer is. Dit hebben we effectief ondervonden van toeristen die we onderweg spraken.

We zijn zeer tevreden over hoe de boekingen zijn verlopen met de extra info van de campings, de planning en organisatie van de activiteiten en de communicatie bij het wegvallen van een activiteit.
We, als groep, hebben toch een punt van kritiek.
1)De verhuurmaatschappij van de campers laten ons zoveel papieren ondertekenen (je hebt bijna een dag nodig om dit deftig door te nemen) en wijzen ons dan vooral op zaken die we absoluut niet mogen of juist moeten doen en wat de geldboetes ertegenover zijn. Als je dit aanhoort draait het hier enkel om zoveel mogelijk geld verdienen op de rug van de toeristen. We hadden echt het gevoel dat we onze waarborg maar gedeeltelijk of zelfs niet gingen terugkrijgen doordat er wel ergens een mankement was dat we tijdens de check over het hoofd hadden gezien. Nadat we dit allemaal hadden ondergaan wat je plichten zijn en wat het je kan kosten, verwacht je toch beter materiaal, en zeker naar veiligheid toe. Bij een aantal campers was de bandenspanning zeker niet zoals het moest, de lichten hadden een slechte afstelling en een aantal werkten ook niet, een slechte stuur uitlijning. Dit zijn toch zaken die in orde horen te zijn, zelfs in Afrika! Het interieur en het materiaal binnenin waren redelijk oké, de mankementen hebben de meeste uitvoerig besproken met de maatschappij bij inlevering.
2)Als groep hebben we 10 campers gehuurd en 2 hebben grote elektrische storingen gekend. 1 hebben ze komen omruilen en 1 hebben ze komen takelen (deed niets meer). En om dit in orde te krijgen heeft ons eigenlijk te veel moeite gekost. Er kan altijd eens iets mis lopen, maar op de manier waarop dit is gelopen vinden wij niet oké.