Reisdatum: Oktober 2018

Reisverhaal van De heer en mevrouw Herfst

Het was voor ons de eerste keer dat wij kennis maakten met Afrika en dit is ons goed bevallen. Ik vind het een onbeschrijfelijk mooi land en het heeft een diepe indruk bij ons achtergelaten.
Er waren fijne hotels voor ons gereserveerd met heerlijke bedden en echt overal waren ze goed en fijne kussens. De hotels lagen of op een bijzondere plek of te wel het hotel had gewoon een bijzondere inrichting kortom het was goed. De reis zelf was goed om een eerste indruk van het land te krijgen. zo goed zelfs dat het naar meer smaakt voor een volgende reis naar Afrika.
Er waren ook een paar punten die wij niet zo fijn vonden.
De auto; een gewone Hyundai was goed genoeg voor deze reis. Achteraf vonden wij dit van niet. Waarom niet omdat wij in de parken naar de accommodatie moesten rijden over wegen waar eigenlijk een jeep/terreinwagen moest rijden. Als je van de grote snelweg af gewone wegen nam zaten die vol met gaten. Wij hebben wel drie lekke banden gehad en het was een keer zo erg dat we een andere auto kregen vanwege kapotte banden. Als wij het van tevoren hadden geweten hadden we liever een andere (grotere/hogere) auto gehad.
Als je aan mij zou vragen waar heb je het lekkerst gegeten dan was dit in Montusi Mountain Lodge bij Drakensbergen.
Wat heb je meest als luxe ervaren dan was dit in Rhino Ridge Safari Lodge, de safari was mooi maar de mooiste safari hebben wij ervaren in Sabi Sands, Umkumbe Safari Lodge.
Maar daar lag ook een pijnpunt want ondanks dat we een mooie lodge hadden, ervoeren we de rest als een soort veredelde scouting groep. Vooral het eten vonden we slecht. alles was van te voren klaargemaakt en stond al ik weet niet hoe lang klaar. We waren verwend in de andere hotels en safari’s en dit viel gewoon tegen. Maar wij hebben echt de mooiste safari hier gehad. Dat maakt heel veel goed.
Bij de Chesnut Country lodge hebben de Panorama route gedaan wat een fantastische route is dit. Wat schoonheid, woestheid van landschap. we hebben genoten.
Bedankt voor het samenstellen van onze reis, het is een onvergetelijke bijzondere reis geworden met vele indrukken.