Reisverhaal van Familie van Gelder

Hoi Arthur,

Het is al even geleden maar ik zou graag nog even onze eigen ervaringen delen van onze reis afgelopen zomer.
Na in december 2021 in corona tijd een (roots)reis te hebben gemaakt met onze dochter, geboren in Lesotho, hebben we besloten de volgende reis geheel met/via jullie te boeken omdat de eerste reis niet bepaald vlekkeloos verlopen was en we tijdens deze periode ontzettend goed door jullie geholpen zijn.
In juli 2023 hebben we opnieuw een reis gemaakt, samen met jullie geheel naar persoonlijke voorkeuren samengesteld. Wat was dit een fijne ervaring.
We hadden zelf een route bedacht en accommodaties uitgezocht, en jullie hebben alles voor ons geboekt, inclusief de vlucht en een huurauto. Het werd op deze manier een persoonlijke pakketreis met alle voordelen van dien.
Onze dochter is geboren in Lesotho en daar zijn we de eerste week verbleven. We zijn lichtelijk bevooroordeeld, maar raden iedereen een bezoek aan Lesotho aan. Wat een vriendelijke bevolking en een prachtig land. De contrasten waren wel erg groot, van bezoek aan de biologische familie van onze dochter in een sloppenwijk naar een verblijf in het meer dan prachtige Maliba Lodge. De natuur is overal even prachtig, de leefomstandigheden zijn verwarrend.
Na een week Lesotho zijn we naar Zuid Afrika doorgereisd via de Sani Pass (inclusief een overnachting daar en het zelf rijden van de pass, een ervaring om nooit meer te vergeten!)
Zuid Afrika was prachtig, met een pareltje in Umhlanga (spijt dat we daar maar 1 nachtje waren!) het geweldig leuke St Lucia met zijn nijlpaarden en prachtige wetlands gebied en het voor ons bekende Hoedspruit met de olifantenkudde, safari en Jessica het Nijlpaard ter afsluiting.
Onderweg ook eSwatini doorkruist en daar overnacht. Helaas viel de accommodatie Mlilwane ons iets tegen gezien de enorme drukte van kinderen die op schoolreis waren en het wildlife (we gingen met name voor de nijlpaarden die daar al jaren niet meer blijken te leven) maar absoluut leuk om er een keer geweest te zijn.
Onderweg vanuit Zuid Afrika naar Lesotho kregen we autopech. We zijn ontzettend goed en snel door jullie geholpen en er werd direct vervangend vervoer geregeld waardoor we onze reis zonder problemen konden afmaken. We hebben 1 nacht een overnachting elders geboekt omdat het te laat en te donker werd om naar de oorspronkelijke accommodatie te rijden, maar dit verliep verder prima.
We zijn in onze zomer geweest, maar dan is het winter in Lesotho en Zuid Afrika. In Lesotho was het met name in de nacht erg koud maar de meeste accommodaties zijn daarop ingericht.Overdag was het heerlijk vertoeven. In Zuid Afrika ligt de temperatuur hoger en was het voor ons doen “zomers” weer. Wat ons betreft een prima reistijd, mits je er op bent voorbereid met kleding en dergelijke. Voor safari was dit een goede reistijd, niet te warm waardoor de dieren meer actief zijn en door het wat dorre landschap is er beter overzicht om dieren te spotten.
We hebben ons ook geen moment onveilig gevoeld. Mede doordat we wisten dat de lijntjes met jullie erg kort zijn en we makkelijk contact met jullie konden zoeken mocht dit nodig zijn.
Nogmaals bedankt voor het uitgebreide meedenken, de super goede service en de kennis!
We hopen zeker nog eens bij jullie terug te komen!
groet,
Antoine, Connie en Lerato