Reisverhaal van Familie Doppenberg

Wat hebben een fantastische reis gehad! Een aantal jaren geleden waren we al eens in Zuid-Afrika geweest – Zoals bijna iedereen van Johannesburg naar Kaapstad, de parken, de natuur, het wild (natuurlijk de big-5!) Ditmaal wilden we iets ‘anders’ een beetje buiten de gebaande paden, een beetje avontuur!!  En dat kregen we 😊

Met Lies vanden Schriek bespraken we onze wensen om van Kaapstad naar Namibië te gaan.
Ze begreep onze bedoeling en een even later lag er een fantastisch voorstel: een 4×4 rondreis van Kaapstad naar Namibië en (uiteraard via een andere route) weer terug naar Kaapstad.

We hebben vogels en pofadders gezin in West Coast National park. De Kaapse Jan-van-Genten zien knuffelen en landen in Lambertsbaai. De vele bloemen in Namaqualand. Maar ook de prachtige natuur in Cerderbergen en de spannende 4×4 routes in Ai-Ais Richtersveld (dit lijkt wel een etappe van Parijs – Dakar!).

Verassend was de grensoversteek met een pontje over de Oranjerivier naar Namibië in Sendelingsdrif (haha, hier komt bijna nooit iemand) maar ook het uitzicht op de Fishriver Canyon: super!! (ehh…waar is iedereen??)

Weer terug naar Zuid Afrika via Onseepkans (ook hier komt ook bijna niemand 😉) Oeps…., een hele, hele slechte weg – maar daar hebben we ons ‘bakkie’ voor die sleept ons er moeiteloos doorheen! Via Pofadder naar Augrabies Falls – geweldig! – en door naar Tankwa Karoo. Daarna naar het prachtige Kagga Kamma nature reserve – Mooie bijna onwerkelijke landschappen!

Vervolgens via de Katbakkie pas en de Bainskoofpas naar Stellenbosch waar we prachtige wijnen hebben gedronken!

Hadden we al gezegd dat we het fantastisch hebben gehad?

Misschien inspireert het iemand ook deze route te kiezen – maar…je moet ook wel een beetje houden van avontuur (en van niet altijd goed begaande paden) maar dan krijg je fantastische routes, prachtige plekjes en uitzichten – uren niemand tegen komen en gravel roads die soms gemakkelijk maar soms ook uitdagend zijn.

Oja, verwacht hier niet de big-5 te zien – die zijn hier niet – maar wel: vogels, giraffes, springbokken, oryx, zebra’s, hagedissen en slangen en nog veel meer en als je heel veel geluk hebt… een luipaard!

Een paar foto’s zullen we via we-transfer sturen
Nogmaals bedankt voor deze prachtige reis.

Met vriendelijke groet en wie weet tot een volgende keer!
Evert en Riëtte Doppenberg