Reisverhaal van Familie Buhling en Rossenaar

Bedankt voor jullie mailtje, voor ons weer een bewijs dat jullie je zaken goed voor elkaar hebben. We hebben een fantastische reis gehad, zeker ook door de voorbereiding. Jodi heeft ons prima geholpen, alle vragen die we hadden kregen we snel een antwoord op. De camper was prima, al willen de wegen in Zuid- Afrika nog wel eens het nodige vragen van het interieur. De ontvangst bij Bobo was vriendelijk en professioneel. De campings waren alle op de hoogte van onze komst, ook goed geregeld dus.

We hebben nog wel een paar tips:
De cottage in Noordhoek (Horizon cottages) is prima uitgerust en ligt handig als uitvalsbasis, maar is in de winter niet warm te krijgen (slechts 2 kleine heaters). Verder daardoor ook vochtig, water drupt van het plafond. Prima voor de zomer naar niet in de Zuid-Afrikaanse winter. En wij hadden nog wel prachtig weer (maar savonds dropt de temperatuur snel).

De camping Elandskloof in Dullstroom was verlaten en is vervallen. Meeste stroompunten deden het niet. Geen telefonisch bereik of internet op camping en campeerterrein ligt ver van receptie over slechte weg. Ontvangst was wel allerhartelijkst. Daar dit onze eerste indruk van camperen in ZA was was dit wel ff schrikken. Maar gelukkig bleken de meeste andere campings prima te zijn. Inderdaad is de Mahai camping in Royal Natal in de Drakensberge erg mooi gelegen in een wandelparadijs.

Helaas was de laatste camping (Vereeniging, mahonjeli) niet echt handig gepositioneerd. Dit is denk ik voor vele een doortrekcamping op weg naar camperdepot en vliegveld maar ligt geisoleerd 23 km van Vereeniging en andere voorzieningen (restaurant). Daar het onze laatste avond in ZA was hadden we ons verheugd op een diner in een restaurant, maar het werd improviseren met restjes die we nog in camper hadden. Ook daar de poort om 10 uur savonds sluit. Misschien een opmerking in jullie beschrijving zetten hierover?

Maar al met al… heerlijke vakantie gehad, top weer (wel erg koud soms savonds maar dat wisten we), fijne mensen, veel beleefd en meegemaakt met voor ons allemaal als hoogtepunt toch Krugerpark.
Bijna op alle stops hadden we langer willen blijven, dat zegt genoeg denk ik.

Bedankt voor jullie advies en organisatie. Wij zullen jullie zeker aanbevelen.