Reisverhaal van Familie Vroonland

Wij zijn weer thuis na een geweldige, avontuurlijke reis door Namibië.

Allereerst dank aan de Zuid-Afrika Specialist. Mede dankzij hun, is onze reis onvergetelijk geworden. Zij hebben ons, tijdens de voorbereidingen, steeds te woord gestaan (via mail).

Wij zijn in Windhoek geland, hebben daar onze bushcamper opgehaald en zijn de reis begonnen:

Het hoogtepunt was Etosha. Wij zijn daar via de Zuid-Westelijke poort naar binnen gegaan en hebben daar geen spijt van gehad! Deze hoek van het park heeft de meeste drinkplaatsen in deze tijd van het jaar en dus de meeste dieren! Dit is niet in woorden uit te drukken…., wat ongelooflijk mooi!

Overnachten in het park was niet mogelijk, alles zat bommetje vol, dus als je van plan te gaan, lang van te voor boeken! En houd er tijdens je tocht rekening mee dat er maar een paar parkings zijn…

Tips:

Lees van te voor zoveel als mogelijk over Namibië, de stammen, de talen, de verschillende culturen.

Het kan koud zijn in Namibië in de winter, dit overviel ons en hebben het echt koud gehad omdat we niet de juiste kleding bij ons hadden! In Aus vroor het zelfs.

Huur je een bushcamper: in de camper geen water en geen kookgelegenheid ( wel watertank buiten en gasbrander buiten) ps: ASCO verhuur is super!

Het waait flink in Namibië, misschien prettig om te weten?

Wij hebben totaal geen last gehad van agressie/ diefstal in de grote steden, we hoorden hier wilde verhalen over, maar wij hebben hier niets van gemerkt. Op de parkings bij de supermarkten zijn parkeerwachten die voor wat dollars op je auto passen. En natuurlijk geldt als overal ter wereld: pas goed op je bezittingen.

En: er zijn echt wilde dieren in dit land, wees niet overmoedig, zij zijn de baas , behandel ze met respect, het is hun leefomgeving.

Samenvattend:

Namibië is onbeschrijfelijk eigenlijk…,eindeloos, onmetelijk, stil, prachtig, verrassend….