Reisverhaal van Fam Van Haecke

Wat hebben wij een fijne reis achter de rug en een dikke pluim voor de perfecte organisatie van jullie organisatie! Alles was tot in de puntjes geregeld. Enkel in het begin was het inderdaad wat moeilijk met de transfers maar na een telefoontjes met een heel behulpzame collega raakte ook dat opgelost en is dat uiteindelijk slechts een klein vervelend feitje geweest. De bonnetjes voor beide transfers kan u terug vinden in bijlage.

Het was onze eerste kennismaking met (Zuid-)Afrika, maar we kunnen zeggen dat we er toch ons hart een stukje verloren hebben. We komen zeker terug en zullen dan graag weer gebruik maken van jullie diensten. Wat een vriendelijke, behulpzame bevolking, prachtige lodges, heerlijk eten, zalige wijn en de dieren…ongelooflijk.

Een kleine evaluatie:

De mooiste en beste locaties vonden wij:

  • Africamp at Mackers (de ontbijtmanden en braaipaketten top!)
  • Needles lodge (super! Achteraf gezien hadden we hier misschien liever 2 nachten doorgebracht. We hadden slechts 1 dag voor Kruger en hebben er ook een platte band gehad zodat we er niet zo lang kunnen door rijden hebben, maar daar kunnen jullie niet aan doen uiteraard! Hele vriendelijke eigenaars en het eten superlekker!)
  • Umlilolodge (ook hier alles super in orde!)
  • Elephant Safari Logde in Thula Thula (hier vonden we het totaalpakket het best. Prachtige tenten, lekker eten en de beste game drives. Top!)

2 bedenkingen achteraf:

Swaziland viel wat tegen, maar daar hadden de 2 regenachtige dagen alles mee te maken.  Onze langverwachte paardrijtocht werd daarom afgelast. Dit zal wellicht ook nog terug betaald worden?
De mensen ter plaatse waren echter heel vriendelijk en hielpen ons met alternatieven. Zo bezochten we een cultural village in de omgeving en waren we onder de indruk van de plaatselijke dansen.

In de Midlands hebben we 2 dagen doorgebracht in opnieuw een mooi verblijf waar vooral het eten echt goed was, maar ter plaatse was het wat meer zoeken naar een invulling. We hebben er een trail gedaan en zijn naar het Nelson Mandelamuseum geweest, maar misschien waren we dan beter nog 2 dagen in Drakensbergen geweest.

In het bijzonder wil ik ook Lies Vanden Schrieck bedanken die ons door de hele voorbereiding heeft geloodst en ons steeds heeft bijgestaan. Dank je wel!

met vriendelijke groeten

Els Van Haecke