Reisverhaal van Fam Kleijn

Wij hebben met een gezin met 3 kinderen in de leeftijd van 14-16 jaar een geweldige vakantie gehad in Zuid-Afrika.
In de voorbereiding heb ik het contact als zeer prettig ervaren. De reis is afgestemd op onze wensen, er is met ons meegedacht en het is allemaal fantastisch verlopen.
Het was af en toe even schakelen omdat het daar winter is en het soms erg koud was. Het was er in jaren niet zo koud geweest dus koude avonden en nachten maar overdag altijd zon en tussen de 16-22 graden.
We begonnen in Hazyview, werden hartelijk ontvangen bij Africamps, mooie safari tent, de maaltijdmanden die besteld konden worden en de honesty shop hebben het een bijzonder prettig verblijf gemaakt. Praktisch gelegen op een half uurtje van het Krugerpark. We hebben zelf door het park gereden en ontzettend veel dieren gezien, ook van heel dichtbij!
Het tweede verblijf was in Marloth Park, Turaco Lodge. Fantastisch! Wat een warm en lief ontvangst door Marcel en staf. Wat zijn we daar verwend! De dieren die bij het terras komen, heerlijke diners en bbq, Marcel die ons meeneemt op een wandelingetje door het park en we naast de giraffen en zebra’s lopen.
Vervolgens zijn we naar Phophopnyane falls Pigg’s peak gegaan in eSwatini. Mooi verblijf, hele andere omgeving weer, de weg ernaar toe een hele belevenis met al die koeien, schapen en geiten die over de weg lopen, cultuur, prachtig uitzicht vanaf het terras, elke avond haardvuur. Nog een aardige wandeling kunnen maken vanuit het verblijf maar verder vonden we, dat wat we gezien hebben niet heel bijzonder. We hebben natuurlijk maar een klein stukje gezien…….
We waren het meest tevreden over Hluhluwe. Rhino river lodge, FANTASTISCH! Prachtige accommodatie, geweldig goed verzorgd, supergave gamedrives, prachtig park. Het beste en meest mooie wat we gedaan en gezien hebben.
We vervolgden onze reis naar St. Lucia. Ludiko Lodge. Leuke accommodatie, huisjes om het zwembad gelegen, alles verder goed verzorgd. Prima dorpje, wel even wennen na al die mooie natuur en wilde dieren om je heen. Grappig, er liep een nijlpaard over straat! Helaas liet het weer het niet toe om te snorkelen. Dat was een teleurstelling en onze begeleider liet ons dat ook pas halverwege de weg ernaar toe weten. Verder een hele aardige man (Tony), ik heb er leuke gesprekken mee gehad, hij heeft veel verteld over het leven daar en we hebben een gamedrive gedaan door het Wetland Park maar helaas vanwege het weer hebben we weinig gezien. Hij heeft wel met veel enthousiasme en liefde een braai verzorgd bij het strand.
Van St. Lucia gingen we naar Umhlanga Rocks. Prima guesthouse, hele lieve mensen, goed verzorgd. Luxe stad, het weer was nog steeds niet heel veel beter dus we hebben niet kunnen genieten van het strand maar een wandeling over de boulevard en we hebben heerlijk gegeten en gedronken in de gezellige restaurants.
De weg naar Underberg was prachtig, wat een mooi landschap. Helaas viel de accommodatie daar tegen. Er was helaas niet veel keuze op moment van boeken. We verbleven in Umzimkulu River. Een verlopen boel, treurig, onverzorgd, restaurant gesloten alsof het al jaren niet bezocht was….  Gelukkig konden we een dag eerder terecht in Drakensbergen, The Cavern Resort. Ook weer een fantastisch verblijf. De omgeving is werkelijk adembenemend. We hebben er paardgereden, een mooie wandeling gemaakt, gebruik gemaakt van de Spa. Het restaurant is op en top geregeld en verzorgd, super mooie kamers. Maar wat een landschappen en vergezichten! We hebben onze ogen uitgekeken.
Ook op de weg naar Johannesburg, wat een landschappen! Werkelijk geen woorden voor hoe mooi dat is.
Wat betreft de autoverhuur: Goed geregeld! Was snel en goed gegaan op het vliegveld, ook bij het inleveren aan het einde van de rit.
Nogmaals reuze dank voor de organisatie, we hebben een onvergetelijke reis gemaakt.
Monique, Jan Willem en de kinderen