Reisdatum: maart 2018

Reisverhaal van De heer de Waal

Beste Arthur Stevens,

Hartelijk dank voor uw “welkom-thuis” van enkele weken geleden.

Mijn Afrika-treinreizen zijn een ware belevenis voor mij geworden. In chronologische volgorde wil ik jullie een korte beschrijving doen toekomen van mijn gevolgde routes.

Met de comfortabele A-380 van Emirates ben ik van Schiphol naar Dubai gevlogen. Aldaar heb ik een 2-daags verblijf gehad in het door mijzelf gearrangeerde nabij de luchthaven gelegen hotel Premier Inn Dubai. De 1e dag heb smiddags woestijn-safari met barbecue meegemaakt en de 2e dag heb ik een stadstoer geregeld met: o.a. boottocht, marktbezoek, strand-bezoek nabij de Burj-Arab, bezoek aan een van de palm-eilanden voor de kust, bezoek aan de Dubai-mall met water-fonteinen-show en een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa.

Daarna ben ik met Emirates naar Kaapstad gevlogen over Saudi-Arabie via de oostkust van Afrika. In Kaapstad werd ik opgehaald door uw agent en naar mijn gratis overnachting in het luxueuze St James Manor in het kustplaatsje St James aan de False Bay gebracht. De volgende dag heb een enerverende stadstoer gemaakt in Kaapstad en een ritje gedaan in het vertikale wiel nabij de stadhaven.

Tegen de avond werd ik verwelkomd op het treinstation door de eigenaar van Rovos-Rail, dhr. Rohan Vos, en heb ik kennis gemaakt met onze gidsen en begeleidend team voor de 15-daagse treinreis met de Shongololo-express (Shongololo = duizendpoot) naar Pretoria. De gevolgde route liep via Worchester, Oudtshoorn, omweg via Port Elizabeth, Middelburg, De Aar, Kimberley, Bloemfontein, Ladysmith, Durban, koninkrijk Swaziland en Nelspruit.

Tijdens deze reis heb ik genoten van het voorbijglijdende landschap en de excellente service in de trein. Overdag was er steeds een excursie: enkele bezoeken aan wijnboerderijen, een bezoek aan een struisvogelboerderij, diverse bezoeken aan musea en gedenkplaatsen van de Anglo-Boere-oorlog en de Voortrekkers-legende. Ook stonden er enerverende Game-drives op het programma, w.o. Hluhluwe-Game-Reservaat en het Krugerpark, waar we de Big-Five en diverse andere dieren hebben ontmoet. Ook mocht ik de voormalige goudvindplaats “Big Hole” bezoeken en een prachtige busrit maken door de Drakensbergen langs de 3e grootste natuurlijke kloof ter wereld en een wandeling naar het natuurwonder “Potholes”. In Pretoria heb ik een bustocht mogen maken naar Soweto en het Mandela-huis gezien, waarna ik afscheid moest nemen van mijn internationale reisgenoten.

Na mijn gratis overnachting in een Courtyard-hotel-suite heb ik een prive-wandeling gemaakt naar de Universiteit van Pretoria en heb daar diverse sport-accomodaties bekeken.

Na nog een overnachting in het Courtyard werd ik door uw agent naar het Rovos-Rail-complex gebracht waar ik wederom verwelkomd werd door dhr. Rohan Vos. Na een rondleiding door de werkplaatsen waar de renovaties van zijn trein-wagons etc. plaats vinden en een bezoekje aan het Rovos-Rail-museum werd ik uitgewuifd voor de 4-daagse treinreis naar het natuurwonder dat Victoria Falls heet in Zimbabwe. Onderweg mocht ik nog een dorpswandeling in Gwanda maken en van een 3-urige game-drive in het Hwange Nationaal Park genieten.

In Victoria Falls werd ik opgehaald door een medewerker van Zambezi Crescent van het Zambezi National Park en na een rit in een Landrover en een boottocht op de Zambezi-rivier naar mijn laatste verblijfplaats tijdens deze uitzonderlijke reis gebracht. Gedurende mijn verblijf in de River Lodge in de natuurrijke omgeving heb ik mogen genieten van een luxueuze verblijfplaats en goede keuken. Tijdens mijn 2-daags verblijf was een boottocht op de Zambezi-rivier en een game drive bij zonsopkomst inbegrepen, waarbij ik een bijzondere ontmoeting met een nijlpaard op land mocht meemaken. Voorts leidde mijn reis naar het letterlijke “hoogtepunt” van deze reis; nl. een helicoptervlucht over de Victoria Falls en wijde omgeving. Ook heb ik nog een wandeling langs een groot gedeelte van de Victoria Falls mogen maken.

Aan het einde van een enerverende reis en uitmuntend slot van deze onvergetelijke reis werd ik naar de internationale luchthaven gebracht van Victoria Falls voor mijn terugvlucht met British Airways naar Johannesburg en Emirates vluchten via Dubai naar Amsterdam.

Beste Arthur langs deze weg wil ik jullie hartelijk bedanken voor de perfecte wijze waarop jullie deze reis hebben mogelijk gemaakt. Gaarne verzoek ik je mijn dank over te brengen aan Hanneke Hermans voor het aan mijn wensen aanpassen van deze reis.

De hartelijke groeten van een tevreden klant en wellicht tot een volgende keer,

P.S. Tijdens mijn 2-daags verblijf in de het Courtyard te Pretoria werd ik na de 1e nacht reeds door de een taxi-schauffeur benaderd om naar het Rovos-Rail treinstation te worden gebracht. Deze bleek 1 dag te vroeg te zijn. Het gevolg was dat er volgende dag geen taxi kwam opdagen. Met behulp van de receptionist van het Courtyard is dit opgelost en zijn alle reiscomponenten op perfecte wijze uitgevoerd, waarvoor nogmaals mijn waarderende dank.