SANParks Pretoriuskop Rest Camp

Description accommodation :

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist

SAN Parks Kamperen in Pretoriuskop Rest Camp – Kruger National Park

Het Krugerpark is wereldberoemd. Met een oppervlakte van bijna 20.000 km2 is het het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het ligt voor het grootste gedeelte in Limpopo, de noordelijkste regio van Zuid-Afrika. Een park waar de schatten van Zuid-Afrika in de vorm van archeologische vondsten, Bushmen rotsschilderingen en dieren en planten u elke dag blijven verbazen.

Dit prachtige South African Nationaal Park waar u 336 verschillende bomen aantreft, is een thuis voor een groot aantal dieren. U vindt hier 49 vissoorten, 34 amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 soorten vogels en 147 verschillende zoogdieren waaronder de wereld beroemde Big 5!

Het Pretorius rest camp is gelegen op de ooit vloeibare rotsen die hen weg door de aardkorst vonden, gaandeweg verhard als graniet en nu de bijzondere mooie locatie waar Pretorius camp zich bevindt. De “Shabeni heuvel” is de meest bekende en indrukwekkende rots die niet ver van het camp ligt.

Prachtig rode bomen omringen het camp waaronder bijzondere ‘voor uw exclusief gebruik’ inheemse kruiden groeien. Het oudste camp van Kruger Park straalt nog dezelfde rust uit als in een ver verleden en oude planten met hun geuren versterken dat gevoel van nostalgie.

Hier gaat u zeker op zoek naar de sabelantilope, het hartebeest, de zwarte neushoorn, kudu en de bruinhoofdige papagaai.

Kamperen in Pretorius Rest Camp

Er zijn 45 kampeerplekken voor tent of caravan geschikt voor maximaal 6 personen per kampeerplek, met en zonder elektra punten. Er zijn gezamenlijke was/douche en kook faciliteiten. Er is 24 uur warm water, elektrische kookplaten en afwasfaciliteiten.

Activiteiten

Bush wandelingen met een gids, u gaat er een paar uur op uit met een getrainde en bewapende ranger, de groep zal niet groter zijn dan 8 personen. Zij zullen de sporen lezen van Olifanten, neushoorn en leeuw en u vertellen over de fascinerende natuur van Zuid-Afrika. Denkt u aan comfortabele schoenen, gemakkelijke kleding en vergeet uw camera en verrekijker niet! Wandelingen zijn niet toegestaan voor kinderen onder de 13 jaar. Deze activiteit dient u van te voren te boeken

Gamedrives, keuze uit zonsondergang, nacht en ochtend game drives. Voor deze gamedrives geld dat het zinvol is om deze op voorhand te boeken om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Op verzoek (minimaal 2 maanden van te voren en bij beschikbaarheid) kunt u een “Day drive” boeken. U huurt dan auto en chauffeur en kunt dan die plekken van het park bezoeken waar geen toeristen komen.

– Bush Breakfast of Bush braai inclusief de gamedrive ( rit van max. 1 uur) naar de plaats van de Bushmaaltijd. Maaltijden op een prachtige plaats bij een open vuur midden in de natuur zijn een geweldige ervaring (Maaltijd is tussen de 90 min en de 2 uur). Vraag naar beschikbaarheid tijdens uw boeking.

-Napi wilderness trail, trip is met overnachting en dient u van te voren te boeken.
-Madlabantu 4×4 Adventure trail (op voorhand te boeken trip die alleen doorgaat als het weer het toelaat)
-Sable trail Camp walk

Faciliteiten

-Receptie met informatie
-Publieke telefoon en brievenbus
-Restaurant
-Cafetaria
-Winkeltje
-Geen ATM faciliteiten
-Wasmachine
-Benzine station
-Gezamenlijke was/douche en kook gelegenheid
-Kook en eetgerei te huur bij de receptie
-Basis Eerste Hulp assistentie
-Picknick plaats voor dagjes bezoekers
-Zwembad voor mensen die verblijven in het kamp
-Mobiel telefoon bereik

Routebeschrijving

-Dichtstbijzijnde vliegveld is Kruger Mpumalanga International Airport, gelegen tussen Nelspruit en White River. 50 km van Numbi gate.

-Neem de N4 naar Nelspruit en neem dan de R40 naar White River. Net buiten White River neemt u de R538 naar de ingang van het park. Het is ongeveer 4 tot 5 uur rijden naar de ingang van het park. Pretorius kamp is 9 km van de ingang en dit neemt zo’n 20 minuten als u niet begint met het zoeken naar wildlife!

Belangrijke informatie

-U maakt kennis met een aantal bijzondere en ongewone creaties der natuur welke gevaarlijk kunnen zijn als u er niets over weet! Denk aan vleermuizen, spinnen, slangen, schorpioenen, en malaria.
-Als u moet wandelen in het donker doe dat nooit zonder een zaklamp!
-Denk aan warmere kleding gedurende gamedrives, en dit geld voor alle seizoenen!
-Voer aub geen wilde dieren, dit leidt tot hun dood en het maakt ze agressief!

-Auto, camper of 4×4 huren kijk dan op onze site onder  Autohuur

-Conservation Fees. Het Zuid Afrikaanse bestuur van Nationale Parken heeft een dagelijkse entree fee ingesteld die van toepassing is op alle parken.

-Als u meerdere SANParken in Zuid-Afrika gaat bezoeken is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen. Klik hier voor meer info.

Klanten over SANParks Pretoriuskop Rest Camp

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Zeer bijzonder om midden in het Krugerpark te kunnen overnachten, in hele karakteristieke huisjes met een rieten kap en buitenkeuken. Gezellig in een grote cirkel gelegen. Van hieruit 2 dagen direct na zonsopgang door Krugerpark gereden. Zeker voor herhaling vatbaar en als lokatie aan te bevelen!

Wat vind je van deze accommodatie?

Laat het ons weten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *