Reisdatum: augustus 2019

Reisverhaal van Mevrouw Straus

We zijn inmiddels alweer ruim twee weken terug, maar denken nog steeds veel terug aan onze reis naar Zuid-Afrika. Het was echt weer een prachtige reis. 

Alles was weer prima geregeld. Iedereen stond op tijd voor ons klaar en iedereen was ook erg behulpzaam. Fijn ook dat in iedere douche een stoel aanwezig was! 

Bateleur was echt een hoogtepunt! Wat een mooie safari’s hebben we daar gemaakt. We hebben de hele big five gezien, zoals je op de foto’s kunt zien! Zo’n open kamp is echt een unieke ervaring. Op een gegeven moment stond er een hyena naast onze tent! Was toch wel even schrikken. 

Ook de Tuinroute was mooi. Fijn om James als onze gids/chauffeur te hebben. Hij heeft ons overal veilig gebracht en had elke dag alle tijd voor ons. Het was weer erg gezellig met hem. 

Tsitsikamma is een mooi park. Helaas hadden we geen geluk met de walvissen dit jaar. Die hebben we bij Plettenberg en Hermanus alleen erg uit de verte gezien. 

Kaapstad was ook weer leuk. Gelukkig hebben we dit jaar wel allemaal het Kaaps schiereiland kunnen bekijken. Leuk om de pinguins te zien, bij het bord van Kaap de goede Hoop te poseren en Chapmans Peak te rijden. Erg mooie route! 

De accommodaties waren dik in orde. Alleen Tsitsikamma Manor vonden we qua sfeer tegenvallen. Jammer was ook dat we daar geen restaurant bij hadden. De kamer was verder wel in orde. 

Al met al weer een prachtige reis waar we met veel plezier aan terugdenken. Bedankt voor het organiseren!

Hartelijke groet, 

Henk, Kees en Karin