Reisdatum: juli 2019

Reisverhaal van De heer en mevrouw Maas

Hoi Hanneke en team van de Zuid-Afrika specialist,
Wij willen jullie wederom enorm bedanken voor het organiseren en samenstellen van onze fantastische reis!!
Wij hebben nu voor de tweede keer bij jullie organisatie geboekt, voor de tweede keer in Zuid-Afrika geweest en kunnen het iedereen aanraden! Wij hebben ook al drie andere stellen en een gezin naar jullie verwezen en ook zij kwamen allen zeer enthousiast thuis.
Tijdens deze reis hebben we zelf 7 dagen door het Kruger National Park gereden en zijn in de SAN-parks in de parken verbleven. Dit is ons zeer goed bevallen! Wij dachten van tevoren dat we geluk zouden hebben als we op afstand wat dieren zouden zien, maar hadden nooit verwacht dat we zo gigantisch veel kuddes (grote kuddes!) olifanten zouden zien en ook zoveel van héél dichtbij…
Tijdens onze selfdrives door Kruger hebben we ook een luipaard gezien, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen, buffels, giraffen, zebra’s, vele soorten herten, impala’s, kudu’s, hartenbeesten en wat we allemaal wellicht vergeten zijn op te noemen…
We vonden de afwisseling tussen de selfdrives en ons luxe-verblijf in Welgevonden National Park een welkome afwisseling. De georganiseerde gamedrives aldaar waren ook fantastisch! Het mooie daar was dat er geen verharde wegen waren, toeristen mogen niet met eigen auto door het park rijden. Je had in de lodge écht het gevoel in ’the middle of nowhere’ te zijn…. en dan die Afrikaanse luchten op deze plek. In de nacht met duizenden sterren.
Onze reis bracht ons wederom in Capetown; zo’n geweldige, ontspannen en mooie stad!
Via de Karoo, zo uitgestrekt waar je uren niemand tegenkomt, richting tuinroute en de kust.
Wat hebben we genoten van de stiltes, de uitgestrektheid van het land, de lieve en gastvrije mensen en de fantastische hotels en lodges.
Hoogtepunt was tijdens een selfdrive door Mount Zebra National Park (veel mensen slaan dit over, maar dit is zo’n ontzettend mooi park, ook de uitzichten en de natuur in combinatie met het wildlife is zo’n aanrader..!); tegen het eind van onze rit kwamen we een bocht om en daar stond hij: een zwarte neushoorn… Hij schrok van ons en leek in de aanval te willen gaan.
Zacht reden we door en hij liep een stukje naar achteren. Mijn man wilde hem graag fotograferen en reed achteruit. Daar maakten we dan ook een hele mooie foto. Achteraf gezien, tijdens een praatje met de ranger van SAN-parks, hadden we dat beter niet kunnen doen. Hij zei dat als als hij er eentje ziet, hij probeert zo snel mogelijk er vandaan te rijden…
Geluk gehad dus en fijn dat hij toch rustig werd toen we een stukje doorreden… Maar wat een machtige ervaring.
Wij vonden het park met de Big 7; de enige plek op de wereld waar je de big 7 kúnt spotten, nl Addo National Park echt geweldig. Wat een mooie natuur en de ligging is natuurlijk uniek, een national park met wildlife aan de zee.
Wij willen jullie heel bedanken voor deze ervaring. Hanneke luisterde erg goed naar onze wensen en kwam al snel met een voorstel waar we eigenlijk meteen mee akkoord zijn gegaan. Met een goede prijs, maar vooral met zo’n goede communicatie. Als we een mail stuurden met vragen, kwam daar dezelfde dag nog een antwoord op.
We zijn verliefd op Zuid-Afrika en zullen zeker teruggaan. En dan weer met de Zuid-Afrika specialist. Met hun kennis en kunde en goede prijzen voor een dergelijke reis, zijn zij echt een aanrader!
Groetjes,
Kees & Karin Maas