Reisverhaal van Mevrouw Klijnsma

Goedenavond,

Inmiddels al weer een paar dagen terug in Nederland na onze reis naar Zuid-Afrika. Het was heerlijk om daar na 4 maanden mijn dochter in de armen te sluiten en een dikke week met haar te reizen langs de zuidkust en daarna nog een paar dagen in Kololo te verblijven.

Ester heeft met grote deskundigheid onze reis samengesteld en fijne onderkomens geregeld, daardoor hebben wij onbezorgd en met volle teugen kunnen genieten van onze vakantie. Hartelijk dank daarvoor Ester 🙂

De eerste week hebben we heel veel gezien, veel gewandeld, gezwommen, gekanoed, foto’s gemaakt en van het mooie zomerweer genoten. De tweede week hebben we veel dieren gezien en zijn we tot rust gekomen in het prachtige Kololoreservaat.

De laatste dag zijn we naar Joburg gegaan en hebben we een fietstocht gemaakt door Soweto. Dit was zeer indrukwekkend en tegelijkertijd confronterend om de armoede waarin mensen leven te zien. Kinderen die zich aan je vast klampen, die op blote voetjes lopen terwijl de grond bezaaid is met glasscherven.