Reisverhaal van Familie Hupstofweijs

Geachte heer Stevens,

Wij hebben een fantastische reis gehad. De autohuur is zowel in Kaapstad als in Johannesburg soepel verlopen. Prima service van Europcar en uitstekende auo’s, heel comfortabel en ruim. Het deel van onze reis dat door de Zuid- Afrikaspecialist was georganiseerd, begon met een vlucht van Kaapstad naar Joburg. Deze vlucht had 3 kwartier vertraging. Het ophalen van de auto ging heel snel, maar toch lukte het niet om voor het donker bij de Iketla lodge in Ohrigstad aan te komen. Daardoor was het laatste deel van de reis erg spannend, over dirtroads, weinig verlichting. Wel een goede routebeschrijving. We werden hartelijk ontvangen, ze hadden supper voor ons bewaard en de kamers waren ruim en zeer verzorgd ingericht. Maar helaas moesten we de volgende ochtend vroeg vertrekken om op tijd in Letaba Restcamp in het Krugerpark te zijn. Daardoor hebben we nauwelijks kunnen genieten van de prachtige omgeving en de gastvrijheid. Het was gewoon te kort. In dit geval was dus een eenvoudig hotel ook prima geweest.
Ons verblijf in Krugerpark was boven verwachting. Ik had iets heel eenvoudigs verwacht, maar we hadden een compleet huis, met groot terras met een vrij uitzicht en bbq. Geweldig! Inrichting gedateerd, maar wel zeer compleet. Ook vonden we het assortiment van de kampwinkel heel uitgebreid. Zelfs de champagne die we niet konden krijgen in Phalaborwa omdat het zondag was, konden we hier kopen. Op oudejaarsavond hebben we de BBQ aangestoken, maar om 22:00 waren al onze buren naar bed. Wij hebben om 23:30 nog een vuurtje gemaakt buiten en zachtjes de champagne laten ‘knallen’ (viel niet zo op, omdat het die avond nog flink had geknald door het onweer) en op die manier een start gemaakt met 2018. Letaba was een prima uitvalsbasis voor safari, een fijn zwembad voor de jongste en op een bankje bij de rivier zitten was ook fijn.

Het hoogtepunt was het bushcamp Umlani! Gelukkig niet al te ver rijden van Letaba (en onderweg nog veel dieren gezien, ook leeuwen die voor onze auto overstaken), zodat we nog de avondrit mee konden maken. Geweldige ontvangst, prachtige plek, en ook de kleinschaligheid is aangenaam. Prima volgorde zo, want na Umlani ben je verpest :-). Het leuke aan Letaba was dat je tussen de Zuid-Afrikanen zat, terwijl in Umlani vele nationaliteiten aanwezig waren, ook weer leuk. Voor de kinderen waren de bush rides wel lang, maar vroeg opstaan was geen probleem en de gezamenlijke avondmaaltijd heel gezellig. Umlani is een plek om naar terug te keren, echt geweldig!!!! We zagen een luipaard in een boom met zijn prooi, terwijl onderaan de boom een hyena wachtte op zijn deel. En ook een gevecht om een prooi tussen wilde honden en hyena’s was indrukwekkend om mee te maken. We hadden daar graag langer gezeten en nog wat bushwalks gemaakt.

En dan het Rissington in Hazyview. Wat een fijne plek om de vakantie af te sluiten. Een oase. Bijzondere Engelse sfeer en we waren heel blij met onze kamers. Bijna een heel appartement, met prachtige veranda, een zijterras, heerlijk. Ook het zwembad, dat we alleen deelden met de buren, werd zeer gewaardeerd. Op ons verzoek werd supper de tweede dag op het terras geserveerd en dat was een prachtige laatste avond in Z-Afrika. Enig minpuntje was dat op de eindafrekening het avondeten ook in rekening werd gebracht, terwijl halfpension was geboekt. Maar dat werd snel gecorrigeerd toen ik dat aangaf.

Dank voor alle service (zoals het last minute omzetten van het ticket voor mijn man!) en de goede suggesties. We hebben genoten!!!

Met vriendelijke groet,

De familie Hupstofweijs