Reisverhaal van Mevrouw Ilse Geurts

25 april vertrokken we met kinderen en kleinkinderen ( 5 en8) naar Kaapstad voor een korte rondreis. Na intensief overleg met Arthur werd alles snel en vakkundig naar wens geregeld.

Op de luchthaven van Kaapstad stond onze comfortabele bus klaar en kon de reis beginnen. 1e bestemming was Romney green park. Een luxe accomodatie: ruime tweekamerappartementen en een heerlijk zwembad om even bij te komen en te relaxen. De ontvangst was gastvrij en er werd zelfs een heerlijke lunch geserveerd. Als uitvalsbasis voor allerlei excursies in en om Kaapstad was het een heerlijke plek. Excursies naar Boulders Bay, Kaap de goede Hoop, de Tafelberg, Robbeneiland en het gebruik van de Hop on hop off bus om Kaapstad te verkennen waren heerlijk. De beklimming van de Lions Head om de zonsopgang te bewonderen is een aanrader!

Na 5 dagen, reden we richting Swellendam voor een verblijf van 3 dagen in Guesthous Aan den oever. Een heerlijk kleinschalige accomodatie. Ook hier werden we gastvrij ontvangen en wachtten prachtige appartementen. Ook hier weer ruim plek en privacy voor iedereen. Prachtige omgeving. Heerlijke wandelingen gemaakt in het Marloth Natural reserve( Duivelsbostrail) en Het Bontebok park.

Na heerlijke dagen in Swellendam: op naar het hoogtepunt van onze reis: De Garden route game lodge voor de safari’s. Ook hier weer een fijne ontvangst en mooie luxe family suite appartementen. Onze bush chalet was wat klein en gedateerd, maar ach….de rest maakte alles goed! 4 fantastische gamedrives gedaan olv Tahlia een bevlogen gids die met heel veel respect voor natuur ons naar prachtige plekken bracht en ons elke dag weer verraste met nog mooiere views op de dieren: spelende olifanten , jagende cheetahs, zonnende nijlpaarden, waterdrinkende nijlpaarden en zebra’s, grazende neushoorns, buffels, struisvogels…teveel om op te noemen, ontzettend veel dieren gezien…geweldig mooi!

 

Na 3 dagen genieten, reden we naar onze laatstebestemming: Franschhoek. L’hermitage chateau en Villas. Mooi park met luxe appartementen en villa’s en ook hier weer: een prachtige omgeving en gastvrije ontvangst.

Franschhoek is een gezellig plaatsje met veel kunst, galarietjes enrestaurantjes. Ook een wijnproeverij (wijnestate Haute Cabriere; lekker op loopafstand) mocht natuurlijk niet ontbreken. Ook voor de kinderen werd een “sapjesarrangement” geregeld.
Op onze laatste dag zijn we op tijd vertrokken en hebben we nog enige tijd in Stellenbosch door gebracht. Daarna was het tijd om naar de luchthaven te vertrekken en onze auto in te leveren.

Het was een fantastische reis, met heel veeldank aan Arthur en zijn medewerkers.

Ilse Geurts