Reisverhaal van De heer en mevrouw Lichtenberg

Onze reis in 2018

In de zomer van 2017 hebben wij bij Zuid-Afrikaspecialist geboekt, alweer onze derde reis die door hen grotendeels bedacht en geregeld is. Heerlijk dat Ester goed naar je wensen luistert en dan ook de bijbehorende reis samenstelt. Want als al wat ervaren Zuid-Afrika bezoekers hoef je niet meer alle hoogtepunten af te gaan, maar ga je op zoek naar andere of bijzondere plekken.

Nthambo Tree camp was ons eerste hoogtepunt: midden tussen het wild en elke morgen een Bush Walk, wauw. En als je dan 4 luipaarden op 1 plek tegelijk ziet en de volgende dag nog 1: wat een geluk.

Vervolgens gingen we naar Swaziland, een aangename verrassing vonden we dit bergkoninkrijk met mooie landschappen en heel vriendelijke mensen. Genoten van een lodge in een soort regenwoud met geweldige natuur om ons heen.

De reis ging door naar Rhino River Lodge, richting het oosten van Zuid-Afrika. Ook hier weer midden tussen het wild en wat hebben we veel dieren gezien. Maar ook een weer heel ander landschap dan Kruger en omgeving. Samen met belevenissen als eten bij het kampvuur en de ontzettend vriendelijke service was het ook hier helemaal af.

St Lucia was onze volgende stop: een zeer vriendelijk en relaxt dorp aan de Indische Oceaan met diverse wildparken in de buurt. Mooie moderne lodge (Serene estate) van Nederlanders, iets heel anders dan het Afrikaanse maar heel erg de moeite waard. Heerlijke stranden, bossen, moerassen, boottochten en ’s avonds de mogelijkheid voor een ontmoeting met een hippo op straat.

De Drakensbergen tot slot waren fantastisch: wat een mooi gebergte met allerlei mogelijkheden om actief te zijn. Royal Natal National Park was erg mooi en de trails zijn fantastisch. Eerst in meer alternatieve Antbear Lodge waar we voor het ontbijt een ballonvaart hebben gemaakt (een aanrader) en daarna The Cavern: een lodge in de bergen met veel extra activiteiten. Hier genoten wij (het was herfst) ook van de sfeer in de lodge: in de loop van de middag de haardvuren aan en heerlijk lezen met een drankje. Het ontbijt op de berg op onze laatste ochtend was een mooie afsluiter van deze vakantie.

Helaas, het zit er weer op maar volgend jaar gaan we weer. En natuurlijk met Zuid-Afrikaspecialist, want dan weten wij dat we weer met vol vertrouwen voorpret kunnen hebben.