Voorstel aanvragen

Glamping safari door Botswana ‘The Great North Road’ in een kleine groep

v.a. 3727/ per persoon
Toevoegen aan reisplan
Algemene informatie

Geniet van al het natuurschoon wat Botswana te bieden heeft! U overnacht tijdens deze reis midden in de natuur, zonder in te hoeven leveren aan comfort. Overnachtingen zijn in zogenaamde ‘glamping’ camps. De ruime tenten worden op iedere bestemming voor u opgezet, er wordt voor u gekookt op een open vuur en wanneer u vertrekt naar de volgende bestemming wordt het camp weer voor u afgebroken. U reist in een groep van maximaal 7 personen.

De tenten beschikken over comfortabele bedden met linnen, een nachtkastje met lampje, handdoeken, een kruikje voor de koudere nachten en een ensuite badkamer met chemisch toilet en bush douche.

Specificaties

7685
v.a.€ 3727/ per persoon
11 dagen
Botswana
Maun
Kasane
 • Binnenlandse vlucht Maun - Moremi Game Reserve, inclusief rondvlucht over de Okavango Delta
 • Vervoer en game-drives in een op maat gemaakt 4x4 safarivoertuig
 • Overnachtingen in grote 'glamping' Meru-stijl tenten met bedden, linnen, kussens, handdoek en een ensuite badkamer met chemisch toilet en bush douche
 • Alle maaltijden en geselecteerde drankjes (wijn, bier, gin & tonic, frisdrank, fruitsap en mineraalwater)
 • Begeleiding door een gids, extra chauffeur, kok en camp assistent
 • Alle activiteiten zoals genoemd in het programma
 • Alle entree- en kampeergelden in de nationale parken en game reservaten
 • Intercontinentale vluchten en visum
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Optionele verlenging in Livingstone, Zambia of Victoria Falls, Zimbabwe
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • USD 30 p.p. Botswana Tourism Levy, bij aankomst te betalen. U kunt contant of met creditcard betalen.
4x4 safarivoertuig met gids
Vol pension inclusief activiteiten
Camping
Comfort
Ja
Bagage restricties: Maximaal 20 kilo baggage (inclusief handbagage) in zachte reistas/rugzak. Geen harde koffers in verband met de beperkte opbergruimte. Minimaal 1 deelnemer, maximaal 7 deelnemers.
Dagprogramma
Dag 1-2: Xakanaxa/3rd Bridge in Moremi Reserve & Okavango Delta -

‘Dumela/Hallo!’ Welkom in Botswana! Nadat u bent aangekomen op de luchthaven van Maun wordt u welkom geheten en gaat het avontuur direct beginnen! U wordt naar het vliegtuigje begeleidt waarmee u een prachtige vlucht over de Okavango Delta en Chief’s Island zult maken. Van bovenaf heeft u een goed zicht op het ecosysteem en wellicht spot u zelfs een kudde olifanten die hun weg banen door de delta.

De bestemming is een afgelegen airstrip midden in Moremi Game Reserve. U stapt uit en ontvangt een ‘snack pack’ van uw gids en krijgt een transfer naar uw mobile camp midden in het reservaat. Onderweg geniet u van de allereerste game-drive van deze reis.

De magie van een mobile camp zal u duidelijk worden wanneer de zon onder gaat en u geniet van een heerlijk drankje rondom het knetterende kampvuur voordat u kunt aanschuiven voor het heerlijke diner onder de heldere sterrenhemel. U valt in slaap met de geluiden van de Afrikaanse bush.

U overnacht twee nachten in het Xakanaxa/Third Bridge gebied. U verkent de omliggende wildernis tijdens game-drives gedurende de dag.

 

Dag 3-5: Khwai Community Area grenzend aan het Moremi Game Reserve -

Na een vroeg ontbijt, wordt het camp weer afgebroken en ingepakt en vertrekt u naar Khwai. Onderweg stopt u voor een picknick lunch.

De Khwai rivier vormt de grens tussen het reservaat en de lokale Khwai Community Area. De komende drie nachten kampeert u op een kampeerplaats midden in de community area. Het grote voordeel van hier overnachten is dat u naast de game-drives overdag tevens avond game-drives kunt maken! In de parken en reservaten is dit namelijk niet toegestaan. Ook staat er een 2,5 uur durende mokoro tocht op het programma. Een mokoro is een traditionele kano en tijdens de tocht verkent u de kanalen en lagunes van de delta.

De avond game-drives bieden u een unieke kans om dieren te spotten die u overdag niet ziet! De zogenaamde nachtdieren.  U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld uilen en possums, maar ook de roofdieren als leeuwen zijn in de avond en nacht vaak het meest actief!

 

Dag 6-8: Savute in het Chobe National Park -

U reist verder naar het noorden, naar Chobe National Park. U kampeert drie nachten op een prachtige locatie in de bush van Savute. U verkent dit gebied tijdens game-drives. Afhankelijk van hoeveel water er in de Savute Channel zit, kan dit gebied dramatisch veranderen! In 2010 stroomde het water van de Savute Channel voor het eerst sinds tientallen jaren naar het moeras gebied. Na een lange periode waarin de leeuwen hebben geleerd om olifanten te vangen en dronken uit verborgen waterpoelen, kan de aanwezigheid van water in het kanaal dit allemaal veranderen! De komende dagen zult u zelf gaan ontdekken hoe de situatie op dit moment is.

Dag 9-11 Chobe River Front in het Chobe National Park -

Terwijl u verder rijdt in noordelijke richting, ziet u het landschap weer veranderen. U nadert de Chobe River en dat ziet u in het landschap. De laatste nachten kampeert u nabij de Chobe River. U verkent de oevers van de rivier en gaat op zoek naar nijlpaarden en krokodillen en zult ongetwijfeld vele olifanten zien die naar de rivier komen om hun dorst te lessen, zich te wassen en te spelen.

Op dag 9 geniet u in de middag van een boot cruise op de rivier. Tijdens de cruise heeft u een compleet andere kijk op het landschap en de dieren die hun dorst komen lessen.

Op dag 11 is uw safari door Botswana helaas ten einde. U wordt naar de luchthaven van Kasane gebracht en vliegt terug naar Amsterdam of vervolgt uw reis.

Typische safari dag -

Hoe ziet een typische dag op safari er uit?

De dag start wanneer de zon opkomt. De camp assistent zal u rustig wekken tussen 05.00 en 06.00 uur ’s ochtends. Vervolgens zal hij uw wasbassin vullen met heerlijk warm water en kunt u van een vers kopje koffie of thee genieten rond het kampvuur. Vervolgens wordt er een licht ontbijt geserveerd voordat u op pad gaat voor een vroege ochtend game-drive. De reden dat u vroeg op pad gaat is omdat de dieren in de vroege ochtend (en aan het einde van de middag) het meest actief zijn. Gedurende de dag zoeken ze meestal een schaduwrijk plekje op om te rusten.

Nadat u op zoek bent gegaan naar het wild, keert u terug naar het camp voor de lunch. Lunch bestaat uit salades, vers gebakken brood (gebakken op het open vuur), vleeswaren en augurken. Vervolgens is er tijd voor u om te relaxen, net als de wilde dieren.

In de middag gaat u wederom op game-drive als de dieren beginnen te ontwaken en zich naar de waterpoelen gaan begeven om te drinken. Geniet van een heerlijke sundowner. Met een drankje in uw hand ziet u de zon langzaam zakken en kunt u toasten op deze prachtige reis.

U keert terug naar het camp waar de staff al druk bezig is met uw diner. U heeft nog tijd voor een warme douche onder de sterrenhemel alvorens u zich weer naar het kampvuur begeeft. Een drie-gangen diner wordt geserveerd met heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen. Het diner bestaat uit Botswana rundvlees of lamb gevolgd door mekoros met chocola of malva pudding met custard. Bent u vegetarisch, geeft u dit dan al bij boeking door!

Na het diner kunt u nog genieten van een drankje rond het kampvuur alvorens u terug gaat naar uw tent en in slaap valt met dierengeluiden op de achtergrond.

Op de dagen dat u vertrekt naar de volgende bestemming, breekt het safari team het camp af en rijdt alvast naar de volgende locatie waar het camp weer wordt opgezet. Tegen de tijd dat u op de nieuwe locatie arriveert, is het camp opgebouwd. Op deze dagen geniet u onderweg van een picknick lunch en zijn uw game-drives langer.

Vertrekdata -

Vertrekdata 2019:
April: 3, 14*
Mei: 1, 12*, 29
Juni: 9*, 26
Juli: 7*, 24
Augustus: 4*, 21
September: 1*, 18, 29*
Oktober: 16, 27*
November: 13, 24*

Op vertrekdata met een * vertrekt de tour vanuit Kasane en eindigt in Maun.

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag

Prijzen per persoon op basis van 2 persoonsbezetting.

Neem contact op voor een voorstel voor een afwijkende grootte van uw reisgezelschap.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen.

Reviews

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *