Stellenbosch Kayamandi township bezoek met lunch

Algemene informatie

Een bijzondere ervaring is deze wandeling door de township Kayamandi (bij Stellenbosch) met een gids die hier geboren en getogen is. Een exclusief kijkje in het leven van alledag in een Afrikaanse gemeenschap. U wordt rond lunchtijd uitgenodigd in het huis van één van de bewoners om samen traditionele Xhosa gerechten zoals mieliepap (maispap) te eten. Maak kennis met lokale kunstenaars, de kinderen van het kinderdagverblijf en bezoek een Spaza-shop. Deze excursie is een warme en leerzame kennismaking met de Xhosa-bevolking van Kayamandi.

 

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7531
v.a.€ 50
Halve dag
Maandag t/m zaterdag (uitgezonderd feestdagen) 10:00 uur
U rijdt met eigen auto naar Kayamandi (3 km)
Traditionele Xhosa gerechten inbegrepen
West-Kaap
Stellenbosch
Stellenbosch
Alle leeftijden
 • Wandeling met lokale gids door de township
 • Ontmoet lokale kunstenaars en maak kennis met ontwikkelingsprojecten
 • Bezoek aan kinderdagverblijf (ma t/m vrij)
 • Bezoek een spaza-winkeltje en proef een glaasje Mageu
 • Lunch met traditionele Xhosa gerechten en nagerecht (bij een familie thuis)
 • Recepten per email toegestuurd
 • Vluchten en evt. visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien (voor de gids)
 • Transfer van het centrum van Stellenbosch naar Kayamandi (3 km)
 • Niet genoemde drankjes
Dagprogramma
Programma -

U wordt om 10:00 uur opgewacht in het centrum van Stellenbosch en rijdt dan met eigen vervoer onder begeleiding van de gids naar de township Kayamandi (een paar kilometer verderop). U maakt een interessante wandeling door de township met de gids die hier opgroeide en nog steeds woont. Bekijk de verschillende ontwikkelingsprojecten die hier uitgevoerd worden om de levensomstandigheden te verbeteren. Op maandag t/m vrijdag kunt u een bezoekje brengen aan een kinderdagverblijf. U maakt kennis met de lokale bevolking, kreatieve ondernemers, bezoekt de spaza-shop (kleine supermarkt) en u wordt uitgenodigd voor een traditionele Xhosa lunch bij één van de gastvrije Mama’s thuis. Ook Nelson Mandela was een Xhosa en u zult dus ongetwijfeld gerechten proeven waarmee hij opgroeide.

De lunch bestaat uit verschillende groentes en vleesgerechten en de in Zuid-Afrika zo bekende mieliepap. Deze pap wordt gemaakt van maismeel en is een zeer belangrijke voedingsbron voor veel Afrikanen aangezien het meel goedkoop is en de maag goed vult. Ook kunt u zelfgemaakt gemberbier proeven (alcoholvrij). Tijdens de lunch vertelt uw gastvrouw van alles en nog wat over het leven in Kayamandi en u kunt uiteraard vragen stellen. Na de lunch wordt het nagerecht geserveerd, eveneens traditioneel Afrikaans. U gaat naar huis met hoogstwaarschijnlijk een warme herinnering aan de mensen die u vandaag ontmoet heeft. De recepten kunt u later via email ontvangen indien gewenst.

Deze excursie kunt u boeken op maandag t/m zaterdag en begint om 10:00 uur in het centrum van Stellenbosch. Deze excursie duurt ongeveer 3,5 uur en er geldt een minimum van twee deelnemers en maximaal 12 personen. U wordt opgewacht bij het kantoor van Stellenbosch Wine Routes, 47 Church Street vanwaar u met de gids met uw eigen vervoer vertrekt. De gids zal u de weg wijzen, een rit van ongeveer drie kilometer. Het is eveneens mogelijk om tegen betaling een transfer te regelen, vraag ons naar de mogelijkheden.

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's