Shark Cage Diving in Durban

Algemene informatie

Voor wie houdt van duiken met adrenaline is deze excursie een must! In de warme wateren van Kwazulu-Natal bevinden zich verschillende soorten haaien zoals Blacktip sharks, Dusky sharks, Spinner sharks, Tiger sharks en Zambezi sharks. Deze haaien kunnen voor een spannende, once-in-a-lifetime, duikervaring zorgen.

Tijdens deze activiteit leert u meer over de haaien en het belang van de bescherming van het zeemilieu. U bezichtigt haaien, dolfijnen en misschien wel walvissen vanaf het wateroppervlak. Nadien trekt u een wetsuit aan, zet een duikbril op en klimt u in de drijvende stalen kooi. Tijdens het half uur dat u in de kooi blijft, zult u gemiddeld tussen de 5 en de 20 haaien zien.

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7329
v.a.€ 93
Halve dag
Dagelijks om 06:30 uur
Niet inbegrepen
Niet inbegrepen
Kwazulu Natal
Rocky Bay Beach
Rocky Bay Beach
Vanaf 8 jaar, geen duikervaring vereist
  • Boottocht naar Aliwal Shoal met een deskundige gids
  • Cage dive met gebruik van wetsuit, masker en snorkel
  • Waterflesjes aan boord
  • 40 onderwaterfoto's
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Niet genoemde maaltijden en drankjes
Dagprogramma
Dagprogramma -

Deze dagtrip vertrekt om 6.30 uur vanaf het strand van Rocky Bay, op zo’n 45 minuten rijden vanaf Durban (ca. 1 uur rijden van King Shaka International Airport).

Na een korte introductie trekt u uw wetsuit aan en vertrekt met een kleine boot naar Aliwal Shoal, op zoek naar haaien.

Aliwal Shoal is een beschermd maritiem gebied en is beoordeeld als een van de top 10 duiklocaties ter wereld. Het is een gefossiliseerde zandduin met een aantal zachte en harde koralen, maar vooral sponsen. De diepte varieert van 5 tot 30 meter.

Het onderwaterleven is er erg gevarieerd, maar is vooral geliefd om de zandtijgerhaaien (‘raggies’), die er tussen juli en november noordwaarts langs de kust trekken. Dit zorgt voor enkele spectaculaire ontmoetingen tijdens het duiken.

Tijdens de boottocht wordt er gepraat over de haaien, het marineleven en het behoud ervan. U krijgt ook haaiennetten getoond, en leert over het belang van duurzaam toerisme. De ‘Cage Diving’ ervaring is mede bedoeld om het niveau van aandacht, bewustwording en medeleven van het publiek voor de haaien te verhogen.

Vanaf het wateroppervlak zult u ook al enkele van deze prachtige dieren kunnen bewonderen. Niet alleen haaien maar ook dolfijnen zijn het hele jaar door te spotten. Tussen mei en november heeft u ook kans om de migrerende bultruggen te zien.

Aangekomen bij Aliwal Shoal wordt er gezocht naar een goede plek om de kooi te water te laten. Normaal gesproken komen de haaien onmiddellijk naar de boot wanneer ze deze horen aankomen. Daarnaast worden ook sardines gebruikt om de haaien naar de boot te trekken.

Dan is het zover, de kooi wordt te water gelaten en het duiken kan beginnen. Tijdens het half uur dat u in de kooi blijft, zult u gemiddeld tussen de 5 en de 20 haaien zien. Als bonus worden er onderwaterfoto’s genomen van u en de haaien. Op aanvraag kunt u tegen een meerprijs ook een DVD laten maken.

Deze dagtrip duurt 2,5 uur en heeft een minimum leeftijd van 8 jaar. Ook niet-zwemmers zijn welkom.

Belangrijke informatie:
Vergeet niet om een regenjas of windjack, zonnebrandcreme, zwemkleding, handdoek, zonnebril, warme kleding en indien nodig pilletjes tegen zeeziekte mee te nemen.

Zorg dat u op tijd aanwezig bent, de boot wacht niet!

 

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's