Swartberg Mountain and Prince Albert Eco Tour

Algemene informatie

Swartberg Mountain & Prince Albert Eco- and Khoi Cultural tour.

U zult een fantastische dag beleven als u deze avontuurlijke excursie reserveert!  U vertrekt vanuit Oudtshoorn naar de spectaculaire Swartberg Mountains onder begeleiding van een deskundige gids. Het is heerlijk om veilig rondgereden te worden over deze onverharde bergpas zonder zorgen over lekke banden of andere moeilijkheden op de steile pas. Optimaal genieten van de omgeving en veel gelegenheid om uw vragen te stellen aan de gids. Tijdens deze eco-tour wordt stilgestaan bij de fascinerende flora en fauna in dit gebied. Een excursie die u niet mag missen!

08h15 – 08h45 : Transit from your Guesthouse to the Swartberg Mountains.
09h00 – 11h00 : Guided Tour up the Swartberg Pass.
11h00 – 12h15 : Optional leisure walk.
12h15 – 13h30 : Descend the Swartberg Pass en-route to Prince Albert
13h30 – 14h30 : Enjoy a light lunch.
14h30 – 15h15 : Travel via the Northern foothills of the Swartberg Mountains
en-route to Meiringspoort.
15h15 – 16h15 : Visit the 60 m Waterfall at Meiringspoort
16h15 – 17h00 : Return to Guesthouse via the Klein-Karoo Town – “De Rust”

Specificaties

Hele dag
Dagelijks
Inbegrepen
West-Kaap
Oudtshoorn
Oudtshoorn
Alle leeftijden
  • Professionele gids/chauffeur
  • Transport in SUV of busje
  • Lunch
  • Conservation fee
  • Vluchten en evt. visum
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Drankjes (zelf meenemen voor onderweg indien gewenst)
Dagprogramma
Dagprogramma -

U wordt tussen 08:15 en 08:45 uur opgehaald bij uw accommodatie in Oudtshoorn of een andere locatie op aanvraag. U wordt de gehele dag vergezeld door een deskundige gids die u met een busje of SUV rondrijdt (afhankelijk van de groepsgrootte).

De spectaculaire Swartbergpas geeft u een fantastisch uitzicht en omdat u zelf niet hoeft te rijden, kunt u er extra van genieten. Deze bergpas is ontworpen door Thomas Bain en over een periode van vier jaar gebouwd. De opening van de pas vond plaats op 10 januari 1888 en nog altijd is het wegdek een gravel road. Onderweg zal de gids u wijzen op de zandsteen rotsformaties van meer dan 300 miljoen jaar oud, verschillende soorten fynbos zoals de mooie protea’s. Wellicht ziet u zelfs een arend zweven of een klipspringer op de rotsen. Vanaf de top van de pas heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de Grote en Kleine Karoo. U heeft gelegenheid om hier te wandelen, foto’s te maken en de plantengroei van dichtbij te bewonderen

De Swartbergpas brengt u naar het plaatsje Prince Albert en het is tijd om hier te lunchen. De reis gaat verder door de Great Karoo, een droog gebied met prachtige vergezichten en afgelegen plekken. De gids neemt u mee naar de Meiringspoort, ook wel Swartberg Canyon genoemd, en u bezoekt de 60 meter hoge Meiringspoort waterval. Daarna brengt de route u via slingerende wegen door het dorpje De Rust en de mooie Rooiberge voordat u in Oudtshoorn weer bij uw accommodatie wordt gebracht.

Neem altijd een jas of warm vest mee, bescherm u goed tegen de zon en neem schoenen mee waarmee u goed op oneffen terrein kunt lopen.

Prijs van deze excursie is afhankelijk van het aantal deelnemers. Een Nederlands/Vlaams sprekende gids is op aanvraag mogelijk, geef dit aan bij uw boeking.

 

 
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's