Foodies on Foot: culinaire wandeling met gids in Stellenbosch

Algemene informatie

Stellenbosch is een pittoresk en prachtig historisch stadje tussen de wijnlanden. Tijdens deze rustige wandeling van twee kilometer ziet u historische gebouwen en interessante kunstwerken. Onderweg stopt u om de lekkerste lokaal gemaakte hapjes en drankjes te proeven. De gids neemt u mee langs bijzondere plekken en u ontmoet mensen die met hart en ziel aan hun lekkernijen werken.

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7529
v.a.€ 46
Halve dag
Maandag t/m vrijdag 10:00 of 13:00 uur, zaterdag 10:00 uur (uitgezonderd Pasen en Kerstvakantie)
Inbegrepen (lunchschotel met kaas, vleeswaren, brood etc)
West-Kaap
Stellenbosch
Stellenbosch
Alle leeftijden
  • Wandeling door historisch en artistiek Stellenbosch met gids
  • Bezoek het oudste huis in Stellenbosch (deel van het Village Museum)
  • Wijnproeverij gepaard met handgemaakte chocolade
  • Proef gedroogd vlees bij een slagerij
  • Lunchschotel met lokale producten zoals kaas, vleeswaren, vers gebakken brood en olijven
  • Heerlijke koffie van een barista
  • Vluchten en evt. visum
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en fooien (voor de gids)
  • Extra niet genoemde drankjes en hapjes indien gewenst
Dagprogramma
Programma -

De gids neemt u te voet mee door het historische centrum van Stellenbosch met haar oude gebouwen en prachtige architectuur. Leer meer over de geschiedenis van de stad, bekijk de huizen in traditionele Kaap-Hollandse stijl (u bezoekt het oudste huis) en maak kennis met de kunstzinnige kant van dit universiteitsstadje. U gaat op verschillende plaatsen heerlijke hapjes en drankjes proeven en maakt kennis met de gepassioneerde makers van al dit lekkers.

Bij deze tour krijgt u onder andere een (lunch)schotel met verse lokale producten zoals kaas, vleeswaren, olijven en vers gebakken brood proeven. U bezoekt een slagerij waar u biltong (gedroogd vlees) en droëwors krijgt, een heerlijke hartige Zuid-Afrikaanse snack. Een wijnproeverij mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de tour (niet alcoholische opties beschikbaar) als ook overheerlijke chocolade en een zeer speciaal kopje koffie. Bij de verschillende culinaire pareltjes krijgt u interessante informatie over de producten die er gemaakt worden.

De afstand die u aflegt is zo’n 2 kilometer en deze tour neemt zo’n 3,5 uur in beslag. Uw gids spreekt Engels en Afrikaans. U kunt deze wandeling in de ochtend maken om 10:00 uur of in de middag om 13:00 uur (middagtour niet op zaterdag en geen vertrekken op zondag, Pasen en van 22 december – 8 januari). De groepsgrootte is 2 tot 8 personen en de tour start bij het kantoor van Stellenbosch Wine Routes, 47 Church Street. Indien u speciale dieetwensen heeft, geef dit dan bij boeking aan.

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's