Classic Cape Cuisine Walk: culinaire en historische wandeling door Stellenbosch

Algemene informatie

Stellenbosch is de op één na oudste stad van Zuid-Afrika, opgericht 1679. Dit universiteitsstadje heeft romantiscnhe straatjes met prachtige eikenbomen, een rijke geschiedenis en een diversiteit aan architectuur. Deze wandeling met een gids voert u langs de historische gebouwen en bijzondere kunstwerken van Stellenbosch. Op diverse plekken wordt gestopt om de Afrikaanse keuken te ontdekken. Van zoete lekkernijen, gedroogd vlees, vers brood, een heritage lunch platter tot heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn en inheemse thee.

Let op: U kunt deze excursie uitsluitend boeken in combinatie met een meerdaags reisarrangement uit ons programma.

Specificaties

7527
v.a.€ 46
Halve dag
Maandag t/m zaterdag (uitgezonderd feestdagen)
Inbegrepen
West-Kaap
Stellenbosch
Stellenbosch
Alle leeftijden
  • Wandeling door historisch Stellenbosch met gids
  • Thee met rusks/koekjes
  • Het proeven van verschillende gerechten/snacks/snoepjes
  • Heritage lunch platter
  • Wijnproeverij
  • Bezoek aan een pionier huis uit 1709
  • Vluchten en evt. visum
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en fooien (voor de gids)
  • Extra niet genoemde drankjes en hapjes indien gewenst
Dagprogramma
Programma -

Deze heerlijke culinaire wandeling heeft een lengte van ca. 2 km en neemt zo’n 3,5 uur in beslag (start om 10:00 uur). Uw gids spreekt Engels en Afrikaans en de groepsgrootte is minimaal 2 en maximaal 8 personen.

Stellenbosch is de op één na oudste stad van Zuid-Afrika en werd opgericht in 1679. Terwijl u door het historische centrum wandelt, zal de gids u meer vertellen over de gebouwen die u ziet, de geschiedenis en volksverhalen. U bezoekt het oudste huis van de stad dat onderdeel is van het Village Museum (dorpsmuseum).

Om 10:00 uur ontmoet u de gids bij het kantoor van Stellenbosch Wine Routes (47 Kerkstraat). U gaat een hele reeks heerlijke traditionele Kaapse gerechten/hapjes en verschillende lokaal geproduceerde wijnen proeven. U begint de ochtend met rooibosthee en ouderwets gebakken rusks die u in de thee doopt. Andere Zuid-Afrikaanse specialiteiten die u onderweg zult proeven zijn: biltong en droë-wors (dit gedroogde vlees is een echte Zuid-Afrikaanse specialiteit en veel toeristen raken verslaafd aan deze hartige lekkernij), vers gebakken brood, ouderwetse snoepjes uit de oudste winkel van Stellenbosch en heerlijke wijnen bij een trendy bar (niet alcoholische opties beschikbaar). Bij het oudste hotel van Stellenbosch schuift u aan voor een heritage lunch platter (lunchschotel) met een variatie aan gerechten om te proeven.

Indien u dieetwensen heeft, geef dit dan bij boeking aan.

Deze excursie is van maandag t/m zaterdag beschikbaar (uitgezonderd feestdagen), bij deelname van minimaal 2 personen. Het programma kan door omstandigheden afwijken.

Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag
Foto's