3 daagse Rhino Walking Safari Plains Camp

Algemene informatie

Het Plains Camp is een exclusief kamp met slechts vier luxe en suite safaritenten. Het is  gelegen in een privé concessie binnen het Kruger National Park. Dit kamp is gelegen tussen de Acacia bomen. Wilde dieren lopen vrij rond. Dit kamp zal u het echte Out of Africa gevoel geven!

 

Tijdens uw verblijf bij Plains Camp zijn dagelijkse ochtend bush walks en in de namiddag/avond een game drive-bush walk inbegrepen. U wordt altijd begeleid door zeer deskundige gidsen. De activiteiten  kunnen aangepast worden aan de hand van de wensen en mogelijkheden van de gasten. Dit gebied is uitermate geschikt voor wandelingen door het park (met gewapende gidsen uiteraard).

 

Tijdens uw verblijf in dit kamp kan 1 nacht vervangen worden met een sleep out op basis van beschikbaarheid en weersafhankelijk. Bij deze sleep out overnacht u op een verhoogd platform middenin de bush. U kunt zelf kiezen om het canvas-dak open te slaan of niet. Wanneer u het open slaat, dan valt u onder de imposante sterrenhemel in slaap. Op een open vuur worden de maaltijden voor u klaargemaakt.

Indien u hier voor kiest, is dit het dagprogramma van de komende dagen:

Dag 1:
Om 13:30 uur wordt u bij Rhino Post Safari Lodge verwacht: Hier parkeert u uw auto. U wordt vervolgens om 14:00 uur met een transfer naar het Plains Camp gebracht.

U heeft na aankomst even de tijd om te settelen in uw safaritent en de nieuwe omgeving te verkennen. Daarna is het tijd voor lekkere hapjes bij de High Tea en u krijgt instructies van uw gids over de veiligheidsmaatregelen tijdens de wandelingen tussen het wild.

Twee gewapende rangers nemen u daarna mee voor uw eerste bush walk en zorgen voor uw veiligheid, deze rangers hebben alle nodige kwalificaties en zijn zeer goed opgeleid.

Na deze spannende bushwalk keert u terug naar het safarivoertuig voor een drankje en u maakt nog een korte night drive op weg naar het camp in de hoop nachtdieren te spotten. Wanneer u terugkeert bij het Plains camp kunt u aanschuiven voor het avondeten.

Dag 2:
Vroeg uit de veren en na een kopje koffie of thee met rusks (heerlijke traditionele Afrikaanse beschuit om in de koffie te dopen), gaat u weer een wandeling door de bush maken met uw gidsen.

De ochtend wandeling neemt zo’n 3 tot 4 uren in beslag en er wordt rekening gehouden met de conditie van de deelnemers. Onderweg zullen de gidsen stilstaan bij interessante planten en bomen en een paar survival-tips met u delen. En uiteraard zullen de gidsen meer vertellen over de dieren (groot en klein), die u hier kunt tegenkomen.

Tijdens de wandeling krijgt u een kleine snack. Bij terugkomst in het kamp staat een lekkere brunch voor u klaar.

Omdat de bush walks in de vroege ochtend en laat in de middag plaatsvinden, heeft u overdag tijd om te ontspannen. Wanneer het warm is, kunt u lekker afkoelen in het dompelbad met uitzicht over de velden waar giraffes, zebra’s, olifanten, neushoorns, buffels en zelfs leeuwen al gespot zijn!

’s Middags wordt u met de safari-auto naar een mooie plek in het park gebracht waar u wederom een wandeling met de gidsen gaat maken. Na de wandeling drinkt u een drankje bij de auto en kijkt naar de zonsondergang. Daarna is het tijd om terug te keren naar het kamp en te genieten van uw avondeten met de geluiden van de bush op de achtergrond.

Dag 3:
Na een kopje koffie en een snack gaat u nog een laatste keer een bush walk maken met de gidsen. Na deze inspanning in de vroege ochtend krijgt u nog een brunch geserveerd en dan is het helaas tijd om uit te checken. Om 11:00 uur wordt u met een transfer terug naar uw eigen voertuig gebracht bij de Rhino Post safari Lodge.

Belangrijk:
– Neem stevige dichte schoenen mee voor de bush walks en het liefst kleding in natuurlijke kleuren. Vroeg in de ochtend kan het koud zijn, neem dus ook een warme jas o.i.d. mee. Vergeet ook niet om een hoed of pet mee te nemen en u goed te beschermen tegen de zon.
– Wilt u graag een ‘sleep out’ meemaken? Geef dit dan bij uw boeking aan! Mochten er al andere gasten geboekt hebben en zij willen geen sleep out doen, dan blijft de rest ook bij het kamp. Bent u de eerste die boekt en wilt u wel een ‘sleep out’ doen? Dan gaan alle gasten die na u boeken ook mee met de sleep out. De sleep out is weersafhankelijk.

 

 

 

 

Rates Include: Accommodation, meals (brunch, high tea and dinner), cold drinks, house wine and local beers, teas & coffees, morning walk and afternoon walk/game drive. Transfer from Rhino Post Safari Lodge to Plains Camp at specific times.     

Specificaties

3 dagen
Zuid-Afrika
Rhino Post Safari lodge in Krugerpark
Rhino Post Safari lodge in Krugerpark
Vanaf 18 jaar
  • alle maaltijden
  • alle genoemde activiteiten
  • transfer naar Plains camp
  • niet genoemde drankjes
  • fooien
  • persoonlijke uitgaven
Tarieven

Tarieven


R
p.o.a. = Prijs op aanvraag