SANParks Shingwedzi Rest Camp

Omschrijving accommodatie :

SAN Parks Camping Shingwedzi Rest Camp – Kruger National Park

Het Krugerpark is wereldberoemd. Met een oppervlakte van bijna 20.000 km2 is het het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het ligt voor het grootste gedeelte in Limpopo, de noordelijkste regio van Zuid-Afrika. Een park waar de schatten van Zuid-Afrika in de vorm van archeologische vondsten, Bushmen rotsschilderingen en dieren en planten u elke dag blijven verbazen.

Dit prachtige South African Nationaal Park waar u 336 verschillende bomen aantreft, is een thuis voor een groot aantal dieren. U vindt hier 49 vissoorten, 34 amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 soorten vogels en 147 verschillende zoogdieren waaronder de wereld beroemde Big 5!

Het Shingwedzi Rest Camp is gelegen in het noordelijk gedeelte van Kruger Nationaal Park in het hart van Mopane land. Een prachtige route richting het zuid-oosten de weg volgend langs de Shingwedzi river richting de Kanniedood dam is één van de meest beloonde tochten. Waterbok, nyala, kudu en olifanten worden erg vaak gespot in dit gebied en ook het vogel leven is er uitbundig en kleurrijk. Een overnachting in Shindwezi kamp is een ervaring die u de rest van uw leven zal bijblijven. Het is een kamp dat nog altijd de essentie van het bushleven met zich meedraagt en de afwezigheid van moderne technologie draagt daar alleen maar meer aan bij. Magische avonden in de cirkel van uw accommodatie en de gloeiende warme kooltjes in uw braai, maken dat de tongen los komen…

In deze omgeving gaat u vooral op zoek naar de gigantische Eagle uil, olifanten, de Afrikaanse rots python, de gevlekte hyena en de veel minder gevaarlijke, maar zeer bijzondere groene duif.

Kamperen Shingwedzi Rest Camp

Er zijn 50 kampeerplekken met elektra en braai/barbeque faciliteiten in Shingwezi camp.
De kampeer plekken zijn voor een maximum van 6 personen. Het kamp is voorzien van gezamelijke douche/toilet en wasruimten en er is een gezamenlijke keuken. Er is 24 uur warm water voorziening, elektrische kookplaten, en afwas faciliteiten.

Activiteiten

-Bush wandelingen met een gids, u gaat er een paar uur op uit met een getrainde en bewapende ranger, de groep zal niet groter zijn dan 8 personen. Zij zullen de sporen lezen van Olifanten, neushoorn en leeuw en u vertellen over de fascinerende natuur van Zuid-Afrika. Denkt u aan comfortabele schoenen, gemakkelijke kleding en vergeet uw camera en verrekijker niet! Wandelingen zijn niet toegestaan voor kinderen onder de 13 jaar. Deze activiteit dient u van te voren te boeken.

-Gamedrives, keuze uit zonsondergang, nacht en ochtend game drives. Voor deze gamedrives geld dat het zinvol is om deze op voorhand te boeken om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Op verzoek (minimaal 2 maanden van te voren en bij beschikbaarheid) kunt u een “Day drive” boeken. U huurt dan auto en chauffeur en kunt dan die plekken van het park bezoeken waar geen toeristen komen.

– Bush Breakfast of Bush braai inclusief de gamedrive ( rit van max. 1 uur) naar de plaats van de Bushmaaltijd. Maaltijden op een prachtige plaats bij een open vuur midden in de natuur zijn een geweldige ervaring (Maaltijd is tussen de 90 min en de 2 uur). Vraag naar beschikbaarheid tijdens uw boeking.

– Northern Plains 4×4 adventure trail (weersafhankelijke activiteit)
– Kanniedood Bird hide vogelspot plek ± 7 km van het camp
– Ntishivana Bird hide vogelspot plek ± 30 km van het camp
– Elke avond wildlife films met uitzondering van de zondag avond

Faciliteiten

-Receptie met informatie
-Publieke telefoon en brievenbus
-Cafetaria
-Restaurant
-Winkeltje
-Mini ATM in restaurant
-Wasmachine
-Benzine station

-Gezamenlijke was/douche en kook gelegenheid
-Kook en eetgerei te huur bij de receptie
-Basis Eerste Hulp assistentie
– conferentie faciliteiten
-Picknick plaats voor dagjes bezoekers
-Mobiel telefoon bereik

Routebeschrijving

Vanuit centraal Gauteng

Neem de N1 naar Polokwane (Pietersburg). Bij Makhado (Lois Trichard) neemt u de R524 en u volgt deze route voor ± 140 km. Deze zal u naar de ingang van het park brengen . De trip er naar toe zal zo’n 5 tot 6 uur in beslag nemen. Shingwedzi restcamp is nog 71 km van de ingang en zal nog zo’n 3 uur duren als u niet teveel stil blijft staan bij het wildlife wat u ongetwijfeld al zal tegen komen.

 

Klanten over SANParks Shingwedzi Rest Camp

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Niet persé het mooiste restcamp, maar het restaurant heeft een mooi buitenterras, dat uitkijkt over de rivier. Wegens een verbouwing was dat echter gesloten. Dat is ons wel veel overkomen in de diverse restcamps deze trip. Drie jaar geleden veel gezien rondom dit kamp, maar dit keer was het erg rustig. De droogte speelde ongetwijfeld een rol daarin.

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Je gaat niet naar het Kruger Park voor de accomodatie, deze is niet heel geweldig, maar het maakt dat je een aantal dagen in het geweldige park kunt blijven.

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Kamperen midden in de natuur is heel erg bijzonder!
Wat hebben we genoten van de grote kudde spelende olifanten in de rivier. Af en toe zag je alleen de slurf boven water. Een stuk verderop zagen we veel nijlpaarden en krokodillen.
De super grote Eagle uil hebben we op de tak zien zitten.
Prima sanitair!

Wat vind je van deze accommodatie?

Laat het ons weten!