SANParks Punda Maria Rest Camp

Omschrijving accommodatie :

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Arika Specialist

SAN Parks Kamperen in Punda Maria Rest Camp – Kruger National Park

Het Krugerpark is wereldberoemd. Met een oppervlakte van bijna 20.000 km2 is het het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het ligt voor het grootste gedeelte in Limpopo, de noordelijkste regio van Zuid-Afrika. Een park waar de schatten van Zuid-Afrika in de vorm van archeologische vondsten, Bushmen rotsschilderingen en dieren en planten u elke dag blijven verbazen.

Dit prachtige South African Nationaal Park waar u 336 verschillende bomen aantreft, is een thuis voor een groot aantal dieren. U vindt hier 49 vissoorten, 34 amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 soorten vogels en 147 verschillende zoogdieren waaronder de wereld beroemde Big 5!

Het Punda Maria rest camp is gelegen in de Sandveld regio in het noorden van het Kruger Park. Deze omgeving wordt ook wel omschreven als de botanische tuin van het Kruger Nationaal park. Er zijn hier bomen en planten te vinden die uniek zijn en alleen hier in dit gebied te vinden. Wild wat hier vaak gespot wordt zijn de impala, de sabel antilope, de eland, zebra, buffel en de olifant, daarnaast is dit fantastisch stukje natuur een waar vogelparadijs! Gespot worden ook de Nyala, de grysbok, wilde honden en de gekroonde guineafowl, maar daar moet u wel even naar gaan zoeken!

Kamperen in Punda Maria rest camp

Er zijn 50 tent of caravan plaatsen beschikbaar. Plaatsen met en zonder elektra en braaiplaatsen en geschikt voor maximaal 6 personen per kampeerplek.
Er zijn gezamenlijke was/douche en kook faciliteiten. Er is 24 uur warm water, elektrische kookplaten en afwasfaciliteiten.

Activiteiten

-Bush wandelingen met een gids, u gaat er een paar uur op uit met een getrainde en bewapende ranger, de groep zal niet groter zijn dan 8 personen. Zij zullen de sporen lezen van Olifanten, neushoorn en leeuw en u vertellen over de fascinerende natuur van Zuid-Afrika. Denkt u aan comfortabele schoenen, gemakkelijke kleding en vergeet uw camera en verrekijker niet! Wandelingen zijn niet toegestaan voor kinderen onder de 13 jaar. Deze activiteit dient u van te voren te boeken.

-Gamedrives, keuze uit zonsondergang, nacht en ochtend game drives. Voor deze gamedrives geld dat het zinvol is om deze op voorhand te boeken om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Op verzoek (minimaal 2 maanden van te voren en bij beschikbaarheid) kunt u een “Day drive” boeken. U huurt dan auto en chauffeur en kunt dan die plekken van het park bezoeken waar geen toeristen komen.

– Bush Breakfast of Bush braai inclusief de gamedrive ( rit van max. 1 uur) naar de plaats van de Bushmaaltijd. Maaltijden op een prachtige plaats bij een open vuur midden in de natuur zijn een geweldige ervaring (Maaltijd is tussen de 90 min en de 2 uur). Vraag naar beschikbaarheid tijdens uw boeking.

-Paradise Flycatcher camp wandeling

-Thulamela Archeologische wandeling (50 km buiten het kamp) Deze wandeling geeft en kijkje in de geschiedenis en is gerelateerd aan de Zimbabwaanse cultuur. U dient deze excursie op voorhand te boeken om teleurstelling te voorkomen.

leeftijd 12 jaar en ouder, min. 2 max. 8 personen. Wandeling vertrekt om 7.00 uur, transport incl., u zorgt voor eigen eten en drinken, denk aan camouflage/safari kleding en goed schoeisel)
-Nyalaland wilderness Trail trip, Prachtige trip langs grote concentraties baobab bomen, prachtige inheemse planten en groot wild, wat vooral te spotten is tijdens de wat nattere periodes. U ziet wat van de Zimbabwaanse steencultuur, fossiele afdrukken van Dinosaurussen en San rots tekeningen. Excursie met overnachting die u van te voren dient te boeken.
-Northern Plains 4×4 Adventure trail ( weersafhankelijke 4×4 trip, op voorhand te boeken)

Faciliteiten

-Receptie met informatie, geen Wi-Fi
-Publieke telefoon en brievenbus
-Restaurant
-Cafetaria
-Winkeltje
-Zwembad
-Mini ATM faciliteiten in restaurant
-Wasmachine
-Benzine station

-Gezamenlijke was/douche en kook gelegenheid
-Kook en borden verkrijgbaar bij de receptie
-Basis Eerste Hulp assistentie
-Picknick plaats voor dagjes bezoekers 8 km buiten het kamp
-Mobiel telefoon bereik

Routebeschrijving

Neem de N1 naar Polokwane (Pietersburg). Bij Makhado (louis Trichard) gaat u over in de R524 en volgt deze route zo’n 140 km. U zult dan aankomen bij het Punda Maria gate. Neem 5 tot 6 uur voor deze trip naar de ingang. Punda Maria Rest Camp is 10 km van de ingang en het zal zo’n 20 minuten rijden zijn van gate naar camp, als u niet teveel stil blijft staan bij het eventueel al te spotten wildlife!

Punda Maria

Rest camp

S 22 41′ 44″

E 31 0′ 58″

Belangrijke informatie

-U maakt kennis met een aantal bijzondere en ongewone creaties der natuur welke gevaarlijk kunnen zijn als u er niets over weet! Denk aan vleermuizen, spinnen, slangen, schorpioenen, en malaria.
-Als u moet wandelen in het donker doe dat nooit zonder een zaklamp!
-Denk aan warmere kleding gedurende gamedrives, en dit geld voor alle seizoenen!
-Voer aub geen wilde dieren, dit leidt tot hun dood en het maakt ze agressief!

 

 

Klanten over SANParks Punda Maria Rest Camp

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Met name de tweepersoons huisjes hier ogen niet echt aantrekkelijk. Onze family unit lag wel leuker, maar was ook wel erg aan onderhoud toe. Los daarvan een erg leuke plek, met name door de “waterhole”, waarop een heel goed uitzicht is vanuit de schuilhut. De in de informatie genoemde ‘ flycatcher trail’, is niet echt te doen, Zo dichtgegroeid, dat het grootste deel niet te bewandelen is. In de omgeving van Punda Maria hebben we behoorlijk veel gezien, waaronder een grote groep wilde honden en twee cheeta’s.

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Als je naar het Kruger Park gaat voor de accomodatie dan kun je beter een prive lodge boeken. In ons geval zijn we voor de flora en fauna gegaan. We hebben met de laatste reis het laatste stuk van het Kruger Park gezien. Het is een geweldig Park. De accomodatie in Punda Maria is werkelijk de minste van het Park.

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

De hele interesse van Punda Maria is “the water hole”: fantastisch !
Een eenvoudig hek tussen de camping en het waterpunt: je kunt recht tegenover de dieren die komen drinken zitten. Met een mooi gemaakte en comfortabele “hide” waarvan je kunt de dieren observeren zonder gezien te worden. We zijn daar uren gebleven ! en zagen olifanten, impala’s, zebra’s, wartoghs, een luipaard moeder met haar 2 kleintjes, …
De bungalows waar wij zijn gebleven ware een beetje somber en basic. Personeel iets afstandelijk. Heel fijne hulp bij de garage en Total station gekregen voor een lekke band !

Ligging
Hygiene
Faciliteiten
Gastvrijheid
Prijs-kwaliteit

Het minste kamp van onze overigens supermooie reis. Onverschillig personeel. Sanitair verschrikkelijk, ook voor afrikaanse begrippen. De camperplaatsen zijn mooi en ruim. Veel keus is er niet in de omgeving dus konden ons redden voor 1 nacht maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Wat vind je van deze accommodatie?

Laat het ons weten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *